Kustwandeling tussen de kapen van de Opaalkust

Cap Blance-Nez door Philippe Rouzet

Het zijn de twee indrukwekkendste kapen van de Opaalkust. De Cap Blanc-Nez en de Cap Griz-Nez kijken beide uit op de Engelse kust die dezelfde witte krijtkleuren heeft. Zo kun je zwaaiend naar de Britten een mooie kustwandeling maken op soms meer dan 100 meter boven zee niveau. En dat op korte afstand van ons land. Pas wel op, kom niet te dicht bij de rand…

Vanaf het strand maakt het zicht op de kapen de meeste indruk. Zo rijst de Cap Blance-Nez ruim 130m boven je uit. Doch de afwisseling van boven en onder de rotskusten lopen maakt dat de wandeling langs de Opaalkust zo’n mooie is. Zo lokt de baai van Wissant je van verre al uit om de schoenen uit te trekken en langs het strand te gaan lopen. Dat is overigens het mooiste als aan het eind van de middag de zon vanuit het westen de krijtrotsen beschijnt. Er komt dan een wit gouden gloed over de loodrechte wanden. De Opaalkust op haar mooist.

jp rogez

De heenweg over de GR120 bovenlangs, de terugweg bij eb over het strand. (foto JP Rogez, flickr)

Het mooiste deel van de GR120
De GR120 loopt langs de Opaalkust, startend in het Belgische De Panne over 175km naar Berck Plage. Daarbij passeer je grotere havenplaatsen als Duinkerken, Calais en Boulogne sur Mer en kom je door verschillende natuurgebieden variërend van brede duinstroken tot moerassige riviermondingen vol vogels en natuurlijk de hoge kliffen. De wandeling tussen de beide kapen is 16km lang en veruit het populairste deel van de GR120 o.a. door het fantastische uitzicht. Een optie is om de wandeling retour te lopen waarbij je op de heenweg de GR120 (bovenlangs) loopt en op de terugweg grotendeels langs het strand (houdt dan wel rekening met de getijden).

Ga voor meer informatie over wandelen en fietsen aan de Opaalkust naar pasdecalaistoerisme.com

Matthieu Milliot (1024x529)

Midden tussen de kapen tref je het strand van Wissant. (foto Matthieu Milliot, flickr)

Meer wandel- en fietsinspiratie over Frankrijk op ECKTIV

bekijk ook

Fietsvakantie rondje Provence+

Fietsvakantie Frankrijk

  • Individuele reis
  • 7 nachten
  • 23 maart - 14 oktober
  • Logies/Ontbijt
  • Eigen vervoer
vanaf €999,-
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?