‘Perron Europa’: op reis met de trein door Europa in 304 pagina’s

Foto: Man Ho Lam, Wikimedia

Reizen met de trein wordt meer en meer gezien als de weg naar de toekomst. Als we straks de auto meer moeten laten staan en het vliegen willen miniseren, dan is de trein een beproefde manier van reizen. Het is even wennen, maar in ‘Perron Europa’ krijg je de smaak te pakken om op een avontuurlijke manier op je Europese wandel- of fietsbestemming te komen. Met een boemel door de bergen, rechtstreeks naar een inspirerende stad of uitstappen aan zee. Elke treinreis, kort of lang, is een avontuur. Dit boek bevat inspirerende verhalen, unieke foto’s en veel praktische reistips voor een Europese ontdekkingsreis per trein. Alle routes starten vanuit Nederland en België. Kriskras door Europa, in alle windrichtingen, liggen tienduizenden kilometers aan spoorlijnen. Reizen over het spoor is slow travel, het landschap zien veranderen, onderweg uitstappen wanneer je wilt en mensen ontmoeten.

De auteurs zien de rozerode midzomernacht in Lapland, rijden in klassieke treinen door Schotland en Zwitserland en gaan tussendoor de natuur in. Ook reizen ze helemaal naar het einde van het continent en komen terecht in Odessa en Cádiz. Ze gaan een weekend naar steden als Londen, Parijs en Brussel en pakken de nachttrein naar Land’s End. Bart Giepmans en Bonita van Lier treinen allebei al zo’n 30 jaar dwars door Europa. Samen met het team van hun eigen Railtripping.com schreven ze dit boek voor iedereen die graag met de trein op reis wil, maar niet weet waar te beginnen.

Een boek vol inspiratie én praktische tips voor een treinreis door Europa. Lange en korte reizen, ver en dichtbij. Slow travel, groen en duurzaam en altijd een onvergetelijke ervaring.

Ga voor meer informatie en online bestellen van Perron Europa naar: uitgeverijfjord.com

 

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?