De ‘Premium’ Wandelwegen van winters Sauerland

‘Premium’ ben je in Duitsland niet zomaar. Daarvoor moet je een veilige, goed geprepareerde wandelweg zijn die ook nog eens door een aantrekkelijke omgeving loopt. Dat geldt voor de winterwandelroutes in Sauerland. Vanaf nu is het niet meer een snel weekendje skiën maar een rustig weekendje voor een heerlijke winterse wandelvakantie.

Het mooie van winterwandelen is dat je echt de stilte kunt opzoeken b.v. bovenop de heuveltoppen. Je komt op plekken waar de skiërs niet komen. Je hebt de tijd om de natuur in winterslaap te ervaren en lekker om je heen te kijken. Het winterlandschap in Sauerland is immers prachtig.

Goed bijgehouden winterpaden
De winterwandelwegen worden goed bijgehouden zo dat ze begaanbaar blijven en je veilig kunt lopen. In verschillende plaatsen vind je gecertificeerde premium-winterwandelwegen van verschillende zwaartes. Houd er bij het uitkiezen van je wandeltocht rekening mee dat ook op geprepareerde paden het lopen zwaarder is dan bij een niet winterse wandeling. Het spreekt voor zich dat de wandelroutes met borden staan aangegeven.

Kijk voor alle informatie op de site van Wintersport Arena Sauerland. Daar staan verschillende wandeltochten aangegeven.

1200px-kahler_asten_von_norden-j-braukmann

Asten in Sauerland, foto J. Braukmann, Wikipedia

Kijk voor alle informatie op de site van Wintersport Arena Sauerland

> Titelfoto: Friedhelm Dröge, Wikimedia

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?