Recept Mojo Verde

Mojo Verde en Mojo Picon

WIE GEEN MOJO HEEFT GEGETEN IS ER NIET GEWEEST!

De saus van de Canarische eilanden, fris pittig groen en stevig pittig rood. Mojo Verde en Mojo Picon horen bij de eenvoudige keuken van de Canarische eilanden. Eet de saus met brood of zoals het hoort met gezouten aardappelen (papas arrugadas) maar ook over vlees smaakt het uitstekend al is de mojo eigenlijk een dipsaus en bijgerecht. Café La Vista op la Gomera verklapte ons hun recept. Wij verklappen het dan maar door…

Je hebt nodig: een groene paprika, 2 teentjes knoflook, komijn (gemalen), azijn, olijfolie en verse peterselie en verder zout naar smaak. Het maken gaat eenvoudig, alles kan namelijk bij elkaar in de staafmixer. Laat de Mojo Verde een paar uurtjes staan voor je het gebruikt, dat versterkt de smaak. Voor de Mojo Picon gebruik je rode paprika en evt. een stukje jalopeño-peper. Deze rode mojo is pittiger en smaakt beter bij vlees.

Sabrosa comida!

Titelfoto revoltillodeideas.com

Mojo verde

Papas Arrugadas met Mojo Verde / foto corkandspoon

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?