Fietsvaarvakanties Kroatië

Een fietsvaar vakantie (of fietscruise) in Kroatië is een unieke belevenis. Je stapt aan boord van een traditionele motorsailor of motorjacht die gedurende een week je hotel is. Het schip brengt je naar de mooiste plekken. Elke dag staat er een nieuwe fietsroute op het programma die wordt begeleid door een lokale gids. Aan het eind van de dag stap je weer aan boord en is het tijd voor een duik of lekker ontspannen op het zonnedek. ‘s Avonds na het diner aan boord doe je nog een wandeling langs de gezellige haven. Bekijk ook: Fietscruises Europa, Fietvaarvakanties Nederland, alle Fietsvaarvakanties

Fiets-vaarvakanties Kroatië in het kort

8-daagse fiets-vaarvakantie Kroatie, Zuid-Dalmatië
Fietsend en varend ontdek je bij de fietscruise de eilanden van Zuid-Dalmatië. De boot brengt je naar baaien waar je zo de Adriatische Zee in kunt duiken of naar intieme havens vanwaar je fietstocht over kronkelende paden begint. Zo bezoek je vele eilanden maar ook historische plaatsen van Kroatië als Trogir en Dubrovnik op het vaste land. Er wordt dagelijks gefietst over niet al te grote afstanden want er is zoveel te zien, waarna je ‘s avonds kunt genieten van lokale gerechten en daarna liggend op het dek naar de sterren kunt kijken.

8-daagse fiets-vaarvakantie Kroatië langs de westkust van Istrië
Istrië aan de Adriatische Zee is het meest noordelijke gelegen deel van Kroatië. Al varend en fietsend ontdek je de rijke geschiedenis van deze streek met zijn vele kleurrijke stadjes en vissershavens. Een van de hoogtepunten van deze fietscruise is ongetwijfeld het bezoek aan de eilanden van het Nationaal Park Brijuni. Maar ook de fietstocht naar Kaap Kamenjak, een uitstapje naar het Sloveense Portorož, zwemmen in het kristalheldere water van een fraaie baai en een rondrit met een minitrein maken dit een bijzondere en afwisselende vakantiereis.

8-daagse fiets-vaarvakantie Kroatië in de Kvarner Bocht
Varend over de turquoise wateren van de Adriatische Zee bezoek je o.a. de eilanden Krk, Rab en Cres in de baai van Kvarner. Hier fiets je over verborgen paden naar eenzame baaien en bezoek je de historische centra van de oude havensteden. Aan boord kun je afkoelen met een duik in de golven en genieten van de mediterrane zon op het zonnedek.

8-daagse fiets-vaarvakantie Kroatië, natuurparken van Dalmatië
Noord-Dalmatië is een minder bezocht deel van de Kroatische eilandenkust. Hier komen diep groene dennenbossen samen met de blauwe Adriatische zee. Kleuren domineren de natuurparken langs de kust waar je fietsend en varend tijdens deze fietscruise kleine verborgen baaien en idyllische vissersdorpjes bezoekt. Met de fiets rijd je door geurige bossen en heb je meestal de brede zee en de vele kleine eilandjes in deze regio in zicht. Tussendoor dompel je jezelf onder in het kristalheldere water en ontspan je op het zonnedek.

 

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?