Huttentochten Dolomieten

In de Dolomieten vind je de mooiste huttentochten. De bergketens in dit deel van Noord Italië zijn indrukwekkend en telkens weer anders. De berghutten zijn over het algemeen goed en sommige steeds luxer. Stel je daarbij voor het Italiaanse eten en de keuze voor een huttentocht in de Dolomieten is gauw gemaakt. Onze huttentochten gaan door de mooiste wandelgebieden. Bekijk de prachtige tocht langs Rosengarten en Sasso Lungo, of de langere Panoramaroute Val di Fassa, beide gemakkelijk te bereiken op de grens van Trentino en Sudtirol. Ook een aanrader is de iets zuidelijker gelegen Pale di San Martino.

Onze mooiste huttentochten in de Dolomieten

6-daagse Huttentocht Dolomieten langs beroemd bergmassief Italië
Deze huttentocht vanuit het Italiaanse Val di Fassa is een van onze meest veelzijdige tochten in de Dolomieten. Je loopt door de mooiste berglandschappen met weidse uitzichten, langs beroemde bergketens als de Sasso Lungo en het Catinacciomassief, ook wel bekend onder de Duitse naam Rosengarten. Nergens vind je dit fotogenieke contrast tussen de groene bergweides en de steile kalkbergen. Twee van de drie hutten zijn van niveau Berghotel. De derde hut is traditioneel en is er een uit een boekje. Deze tocht is op verschillende plekken in te korten en zodoende ook geschikt voor kinderen vanaf tien jaar. 

7-daagse Huttentocht Dolomieten ‘Pale di San Martino’
Tijdens deze huttentocht wandel je van hut naar hut over de Altopiano delle Pale di San Martino. Het kale, grillige, imponerende hoogplateau dwingt respect en bewondering af. Je bent omringd door de mooiste bergketens van de Dolomieten. De bergen met hun karakteristieke scherpe punten (de ‘pale’) zijn zo’n 300 miljoen jaar geleden ontstaan uit koraal. Bij zonsondergang kleuren de majestueuze bergwanden vele tinten rood en roze. Dit beeld van soms buitenaardse schoonheid heeft een ongekende aantrekkingskracht op menig bergwandelaar.

7-daagse huttentocht Trentino over de Alta Via del Granito
Deze huttentocht biedt het beste van twee werelden. Je start en eindigt bij het schitterende Levico meer. Daartussen wandel je vier dagen over de Alta Via del Granito, een huttentocht in het Lagorai-Cima d’Astagebied in het oosten van de Dolomieten in Trentino. Klauterend over de granieten rotsen, langs talloze meren en beekjes, door ongerepte valleien vol kleurige bloemen ontdek je steeds weer nieuwe adembenemende uitzichten. Bunkers, begraafplaatsen en militaire wegen vertellen het verhaal van de geschiedenis van deze streek. Je overnacht in gezellige berghutten, ver van de bewoonde wereld. Op de derde dag staat een uitdagende wandeling rondom de Cima d’Asta op het programma. Voor minder ervaren wandelaars, of gezinnen, bestaat de optie deze rondwandeling te laten vervallen. Omdat je start en eindigt in een hotel bij het Levico meer hebben we een dag aan het eind toegevoegd waardoor je nog een extra dag kunt ontspannen en genieten aan het meer.

8-daagse Huttentocht Dolomieten over Panoramaroute Val di Fassa
Tijdens deze huttentocht Val di Fassa in de Noord-Italiaanse Dolomieten doorkruis je het Fassadal. Over prachtige, soms uitdagende routes, wandel je in zes dagen een route waarbij onder meer de beroemde Marmolada, het Sassalungomassief en de Seiser Alm het decor vormen. Je overnacht in rifugio’s; authentieke en sfeervolle berghutten op de mooiste plekken. De gastvrije eigenaren zorgen voor een goed bed, een stevige avondmaaltijd en een gezond ontbijt. Het aankomen bij de hutten, het neerstrijken op het terras om te genieten van een fabelachtig uitzicht en het drinken van een eerste slok vormen een ultieme beloning voor de inspanningen die je hebt geleverd bij deze huttentocht in de Dolomieten.

Bekijk alle huttentochten in Italië.

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?