Huttentochten Frankrijk

Huttentocht Frankrijk door Parc National de la Vanoise+

Huttentocht Frankrijk

  • Individuele reis
  • 7 nachten
  • van 20 juni tot 19 september
  • Logies & Deels Halfpension
  • Eigen vervoer
vanaf €739,-

Korte omschrijving huttentochten Frankrijk

7-daagse Huttentocht Frankrijk door Beaufortain met uitzichten op de Mont Blanc
Beaufortain, een prachtig gebied voor een huttentocht in Frankrijk met  rust en ruimte in de Franse Savoie, bekoort wandelaars met zijn klassieke chalets, beschermde dorpsgezichten, geurende bossen en heldere bergmeren. In de immense bergweiden produceren de roodbruine Tarine koeien hun melk voor de beroemde Beaufort-kaas. Hoger op de hellingen kom je steenbokken en gemzen tegen. Aan tafel is het steevast genieten van de lokale gerechten, wijnen en zelfs slakken. En wandelend van hut naar hut heb je steeds weer een adembenemend uitzicht op de majestueuze Mont Blanc.

8-daagse Huttentocht Frankrijk door Parc National de la Vanoise
Deze huttentocht in Frankrijk voert door het Parc National de la Vanoise, het oudste nationale park van Frankrijk. Hier wandel je door het hoogste gletsjergebied van de Franse Alpen en geniet je van de groene grashellingen, de uitgestrekte bloemenvelden en de wit besneeuwde toppen. Of van onverwachte ontmoetingen met steenbokken, gemzen, zeldzame roofvogels en bergmarmotten. Deze huttentocht met de uitzichtrijke ‘balkonpaden’ loopt door het hart van het massief, hoog boven de dalen van de Tarentaise en Maurienne. Het schouwspel van gletsjers en hoogtemeren, rotsachtige vlaktes en alpenweiden verveelt geen moment.

8-daagse Huttentocht Mercantour op de grens van Frankrijk en Italië
In het gebied van de Zuidelijke Alpen, op de grens van Italië en Frankrijk, loopt deze prachtige route. Van hut naar hut wandel je door de natuurgebieden van het Parc National de Mercantour en Parco Naturale dell’ Argentera. In de uitgestrekte bergweides grazen de gemzen, steenbokken, moeflons en dartelen de fluitende marmotten. In dit dunbevolkte gebied vind je vooral rust en stilte. En ’s avonds in de berghutten beleef je de saamhorigheid, de verhalen en de gezelligheid met andere wandelaars. Geniet van de heerlijke uitzichten vanaf de balkonpaden op de Vens-, Rabuons- en Chaffour-meren. De beklimming van de Mont Tenibre, een van de mooiste toppen van de Mercantour (3031 m), is een waar hoogtepunt van deze huttentocht.

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?