Huttentochten Oostenrijk

Hieronder vind je de mooiste huttentochten in Oostenrijk. Met je bagage op je rug, wandel je door prachtige berglandschappen naar berghutten, die vaak enkel wandelend bereikbaar zijn. In de hutten kom je gelijkgestemden tegen, eet je ’s avonds met elkaar dezelfde maaltijd en slaap je vaak in een meer-persoons slaapruimte, de Matratzenlager. De ene hut is luxer dan de andere, maar meestal is het een eenvoudige herberg, boven op de berg, speciaal voor wandelaars die langere tochten lopen en alpinisten. Ook het comfort varieert. Het uitzicht is vaak fantastisch en de lucht is schoon. Geen wonder dat wandelen van berghut naar berghut steeds populairder wordt.  Onze huttentochten in Oostenrijk beginnen en eindigen in een comfortabel hotel.

Het seizoen voor huttentochten is kort en de capaciteit in hutten beperkt. Wil je verzekerd zijn van plek, boek dan zo vroeg mogelijk.

Huttentocht Salzkammergut met privé kamers+

Huttentocht Oostenrijk

 • Individuele reis
 • 7 nachten
 • 7 juni – 2 september
 • Logies/Ontbijt
 • Eigen vervoer
vanaf €739,-
Korte uitdagende huttentocht Ötztal+

Huttentocht Oostenrijk

 • Individuele reis
 • 4 nachten
 • 22 juni tot 10 september
 • Logies/Ontbijt & Deels Halfpension
 • Eigen vervoer
vanaf €379,-
Semi-Huttentocht Oostenrijk over Alpe Adria Trail+

Huttentocht Oostenrijk

 • Individuele reis
 • 6 nachten
 • 15 mei - 10 oktober
 • Logies/Ontbijt
 • Eigen vervoer
vanaf €559,-
Huttentocht Oostenrijk door de Zillertaler Alpen+

Huttentocht Oostenrijk

 • Individuele reis
 • 5 nachten
 • 1 juli - 12 september
 • Halfpension
 • Eigen vervoer
vanaf €629,-
Huttentocht Salzburgerland over Salzburger Almenweg+

Huttentocht Oostenrijk

 • Individuele reis
 • 6 nachten
 • 1 juli - 18 september
 • Halfpension
 • Eigen vervoer
vanaf €689,-
Huttentocht Schladminger Tauern Höhenweg+

Huttentocht Oostenrijk

 • Individuele reis
 • 6 nachten
 • 1 juli - 30 september
 • Halfpension
 • Eigen vervoer
vanaf €729,-

Populaire regio’s voor een berghuttentocht in Oostenrijk

Huttentocht in Tirol
Tijdens deze huttentocht wandel je in zes dagen vanuit Weissenbach am Lech van hut naar hut en slaap je de laatste  nacht weer in het hotel waar je de huttentocht begon.

Huttentocht in Salzburgerland
Deze huttentocht gaat door een van de mooiste berggebieden van Oostenrijk. In elke berghut word je gastvrij ontvangen en eet je de heerlijkste lokale gerechten. Deze huttentocht begint in Abtenau en voert je door een decor van meren, beken, gletsjers, bossen en almen iedere avond naar een andere berghut met steeds een indrukwekkend uitzicht op de bergen.

De mooiste huttentochten in Oostenrijk

5-daagse huttentocht Oostenrijk langs majestueuze Hochkönig
Deze huttentocht begint en eindigt in Mühlbach in Salzburgerland, Oostenrijk. Mühlbach am Hochkönig was vroeger een mijndorpje. Tegenwoordig is het een gezellig en rustig toeristendorp, geliefd in de zomer en de winter. De wandeling, waarbij je zelf je bagage draagt, voert over groene bergweides, bossen, gode paden, soms wat steiler, van hut naar hut. Je moet over een goede conditie en tredzekerheid beschikken en geen last hebben van hoogtevrees. Dit geldt ook voor kinderen. Het is mogelijk, bijvoorbeeld met kinderen of bij slecht weer, om de route in te korten door gebruik te maken van de wandelbus en de gondelbaan.

5-daagse huttentocht Oostenrijk in wandelparadijs Dachstein-West
Deze huttentocht begint en eindigt in het Oostenrijkse Gosau am Dachstein. De Dachstein is met 2995 meter de hoogste van de Salzburger Alpen. Deze huttentocht, waarbij je zelf je bagage draagt, voert over groene bergweides, over goede paden, soms wat steiler, van berghut naar berghut. Je moet over een goede conditie en tredzekerheid beschikken en geen last hebben van hoogtevrees.

Omschrijving 6- of 9-daagse huttentocht Oostenrijk door Nationaal Park Gesäuse
Deze huttentocht begint en eindigt in Admont in het noordoosten van Oostenrijk. Admont ligt midden in de Ennsteiner Alpen en is een paradijs voor iedere bergliefhebber. Het Nationaal Park Gesäuse ligt tussen Admont en de oude mijnwerkersstad Hieflau. In het park leven vele soorten vogels, gemzen, marmotten, reeën en herten. Ook bloeien er wel 50 soorten orchideeën. Het is van oudsher ook een van de meest geliefde bergklimgebieden van Oostenrijk waardoor de huttendichtheid groot is. Door een aantal hutten met elkaar te verbinden, ontstond de Gesäuse Hüttenrunde. Een tocht voor ervaren bergwandelaars.

Omschrijving 6-daagse huttentocht Oostenrijk door het Höllengebergte
Deze huttentocht begint en eindigt in Ebensee, in de regio Salzkammergut, een gezellig en rustig toeristendorp, geliefd in de zomer en de winter. Ebensee ligt direct aan de Traunsee (of Gmundner See), het diepste meer in Oostenrijk. De wandeling, waarbij je zelf je bagage draagt, voert over groene bergweides, bossen, goede paden, soms wat steiler, van hut naar hut. Je moet over een goede conditie en tredzekerheid beschikken en geen last hebben van hoogtevrees. Dit geldt ook voor kinderen. Je kunt op deze wandelvakantie je hond meenemen (op aanvraag). Honden zijn over het algemeen niet toegestaan in de slaapzalen. In een hut mogen kleine honden in de winterkamer verblijven, grotere dieren moeten in de gang slapen en mogen niet blaffen. We raden je aan tijdig een aanvraag te doen voor deze reis, zodat we kunnen kijken of er niet al eerdere boekingen met hond zijn gemaakt. Hutten accepteren meestal maar 1 boeking met hond. Eventuele extra betalingen voor de hond zijn ter plaatse te voldoen. In Oostenrijk geldt een algemene aanlijn- en muilkorfplicht. Zonder muilkorf mag de hond tijdens deze reis bijvoorbeeld niet mee in de Feuerkogelgondelbaan.

Omschrijving 7-daagse huttentocht Oostenrijk rond de Dachstein
De 2995-meter hoge Dachstein is een imposant kalksteengebergte ten zuiden van Salzburg. Je loopt tijdens deze huttentocht rond het Dachsteinmassief dan ook voornamelijk in hoog alpine terrein. Een goede uitrusting en conditie zijn vereist. De paden zijn goed bewegwijzerd, maar sneeuw kan soms nog markeringen verbergen. De routekaart en het wandelboek van Dachstein zijn daarom essentieel. Begeleiding door een ervaren berggids is op aanvraag mogelijk. Houd er rekening mee dat de weersomstandigheden bepalend zijn of de tocht door kan gaan. Er zijn altijd alternatieve wandelmogelijkheden. Deze tocht is te boeken van 1 juli tot 26 september 2020.

Omschrijving 6-daagse Huttentocht Tirol over de Stubaier Höhenweg
Tijdens deze wandelvakantie in het Stubaital in Oostenrijk wandel je over de Stubaier Höhenweg, een prachtige hoogteroute, in vier dagen van hut naar hut. De tocht is ideaal om kennis te maken met het fenomeen huttentocht. Ook kinderen kunnen deze tocht maken. Deze tocht is te boeken vanaf eind juni tot half september.

Omschrijving 6-daagse Huttentocht Salzburgerland over Salzburger Almenweg
Deze huttentocht start in het Oostenrijkse Dorfgastein in Salzburgerland dat op ongeveer 1000 km rijden vanaf Utrecht ligt. Met de trein is Dorfgastein ook goed te bereiken. Kijk voor informatie op www.nsinternational.nl. Je overnacht de eerste en de laatste nacht in een driesterrengasthof. Hier kun je de auto en eventuele overige bagage achterlaten.

Beschrijving 7-daagse Wandelvakantie langs bergen, meren en berghutten in Salzkammergut
Deze huttentocht begint en eindigt in , in de regio Salzkammergut, een gezellig en rustig toeristendorp in Oostenrijk, geliefd in de zomer en de winter. De wandeling, waarbij je twee dagen zelf je bagage draagt, voert over groene bergweides, bossen, soms rotsachtig en steil. Je moet over een goede conditie, enkele etappes zijn lang, en tredzekerheid beschikken en geen last hebben van hoogtevrees.

Omschrijving 7-daagse huttentocht Oostenrijk Alpe Adria Trail
Deze huttentocht begint en eindigt in Gmünd, een lieflijk kunstenaarsdorp in Karinthië. Tijdens deze huttentocht wandel je vijf etappes van de Alpe Adria Trail, een langeafstandswandeling dat van Oostenrijk, via Slovenië naar de Adriatische kust van Italië voert. Je overnacht tijdens deze wandelvakantie drie keer in een berghut. Je bagage wordt vervoerd. Slechts een keer draag je je benodigdheden voor een overnachting in een berghut zelf. Voor deze wandeling moet je beschikken over een goede conditie en tredzekerheid en geen last hebben van hoogtevrees.

Omschrijving 8-daagse huttentocht Oostenrijk over de Tirolerweg
Deze huttentocht begint in Garmisch-Partenkirchen, Duitsland en eindigt in het Oostenrijkse Innsbruck. In Innsbruck neem je de trein terug naar het beginpunt. Tijdens deze wandeling wordt de bagage vervoerd, behalve op dag 3 wanneer je naar Schachenhaus loopt. De route over groene bergweides, door bossen en over rotsige paden is af en toe smal en steil. Je moet over een goede conditie en tredzekerheid beschikken en geen last hebben van hoogtevrees. Het is op enkele stukken mogelijk om de route in te korten door gebruik te maken van een bus.

Op Huttentocht in Oostenrijk, hoe werkt het?

Overnachten in berghutten is een belevenis op zich. Je brengt er de avond en nacht door met gelijkgestemden. De maaltijden bestaan veelal uit regionale gerechten. De slaapvertrekken verschillen per hut qua afmeting en je slaapt veelal met meerdere mensen in één ruimte. Maar er is nog veel meer te vertellen.  Zie algemene informatie Huttentochten

Fit genoeg voor deze Huttentocht?
Deze huttentocht valt in de categorie 2. Een goede fysieke conditie is belangrijk, want je loopt tot 5 uur per dag met bagage. Hoe beter je bent voorbereid, hoe meer je kunt genieten tijdens het wandelen. Deze huttentocht is ook geschikt om met kinderen vanaf een jaar of 12 te wandelen. Ook Zie categoriebeschrijving Huttentochten

Wat neem je mee op Huttentocht?
Vanzelfsprekend een goede rugzak en stevige wandelschoenen met goed profiel. Een slaapzak is niet nodig, maar wel een eigen lakenzak en kussensloop. Wat je verder allemaal mee moet nemen vind je in onze paklijst. Zie bagage-paklijst Huttentochten

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?