Korte wandelvakanties

Voor een korte wandelvakantie hoef je niet ver weg. In ons aanbod wandelvakanties Nederland vind je verschillende kortere tochten. Maar ook vlak over de grens in Duitsland hebben we een paar tochten in het wandelaanbod tot van 4 nachten. Vaak met drie wandeldagen een aanreisdag en vertrekdag. Populaire wandelbestemmingen over de grens voor een korte trip zijn bijvoorbeeld de Eifel en Hunsruck. In ca vier uur rijden vanaf Utrecht ben je in een heel andere wereld. Wil je verder weg en avontuurlijker, denk dan eens aan een korte huttentocht. Ook leuk als onderdeel van een langere vakantie in Zuid Europa.

Wandelvakantie Eggeweg door Teutoburgerwoud+

Wandelvakantie Duitsland

 • Individuele reis
 • 4 nachten
 • april - oktober
 • Logies/Ontbijt plus Lunchpakket
 • Eigen vervoer
vanaf €409,-
Wandelvakantie Hunsrück met hangbrug Geierlay+

Wandelvakantie Duitsland

 • Individuele reis
 • 4 nachten
 • maart - november
 • Logies/Ontbijt
 • Eigen vervoer
vanaf €419,-
Wandelvakantie door het Zuid-Limburgse Heuvelland+

Wandelvakantie Nederland

 • Individuele reis
 • 4 nachten
 • 1 maart - 30 november
 • Logies/Ontbijt
 • Eigen vervoer
vanaf €386,-

De mooiste korte wandelvakanties dichtbij huis

Korte wandelvakantie Hunsrück met hangbrug Geierlay
Bij dit 5-daagse wandelarrangement door de Hunsrück loop je drie middelzware etappes van de Saar-Hunsrück Steig. Je loopt over goed onderhouden paden (zwaarte: 2 sterren) afwisselend langs de velden op de heuvels en door de bossen in de prachtige dalen waar vrijwel altijd water stroomt. Je klimt en je daalt, maar nooit lange stukken achter elkaar waarbij een aantal smalle passages extra concentratie vragen. De hangbrug Geierlay is een van de hoogtepunten met een lengte van 360 m lang en ruim 100 m hoog, en ja de brug wiebelt…

Korte wandelvakantie Eifel incl overnachting in Kloster Steinfeld
Bij dit 5-daagse wandelarrangement door de Nationaal Park Eifel loop je middelzware etappes. Daarom is deze reis ingedeeld in categorie 2. Er zijn 4 wandeldagen waarbij je de eerste en laatste wandeldag ca. 15km loopt. De tweede dag kent de langste etappe met 25km. Je loopt over goed onderhouden paden met duidelijke bewegwijzering, afwisselend bovenop de heuvels en in de dalen. Daarbij klim en daal je geleidelijk en kun je pauze houden op speciale rustplaatsen of in de knusse dorpen. Enige wandelconditie is gevraagd mede gezien de lengte van wandeldag 2 en 3. Bekijk hier de categoriebeschrijving. Dit arrangement combineert de Rur-Olef-route (beken), de Burchtenroute rond Blankenheim, de Bronnenroute van de Eifel en de Eifelsteig.

Korte wandelvakantie door het heuvellandschap van Zuid-Limburg
Tijdens deze korte wandelvakantie wandel je op eigen tempo 18 tot 20 kilometer per dag door het heuvellandschap van Zuid-Limburg. Je wandelt door pittoreske stadjes en dorpen, langs de kronkelende rivieren en het weidse, groene landschap waar koeien al eeuwen staan te grazen. De wandelroutes worden aangeleverd op GPX-formaat zodat ze met een app op je smartphone te lopen zijn. Voorafgaand aan de wandeling krijg je uitleg over het gebruik van de apps, zodat ook onervaren gps-wandelaars dit kunnen gebruiken. Neem voor de zekerheid een powerbank mee, dan kun je de mobiele telefoon onderweg weer opladen. Dat kan natuurlijk ook tijdens een koffiepauze in een café of restaurant onderweg.

Korte wandelvakantie Rheinsteig van Rüdesheim naar St. Goarhausen
Je wandelt over de heuvelruggen boven de Rijn, langs het mooiste gedeelte van de rivier. UNESCO bekroonde dit deel waar de Rheinsteig loopt niet voor niets tot werelderfgoed. Tijdens deze korte variant wandel je langs wijngaarden en kastelen met vrijwel continue uitzicht over het charmante Rijndal. Daar waar de rivier zich tussen de bergwanden perst hoor je wellicht de Loreley zingen. Daal je af dan kun je een van de vele romantische dorpen bezoeken. Logisch dat de Rheinsteig een van Duitslands Top Trails is.

Liever een langere vakantie? Ga naar alle wandelvakanties.

 

 

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?