Wandelvakanties Eifel

Wandelvakantie Moselsteig en Eifelsteig+

Wandelvakantie Duitsland

 • Individuele reis
 • 4 nachten
 • 23 maart - 13 oktober
 • Logies/Ontbijt
 • Eigen vervoer
vanaf €529,-
Wandelvakantie Eifelsteig van Gerolstein naar Trier+

Wandelvakantie Duitsland

 • Individuele reis
 • 8 nachten
 • Hele jaar
 • Logies/Ontbijt plus Lunchpakket
 • Eigen vervoer
vanaf €829,-
Eifelsteig kompleet van Aken naar Trier+

Wandelvakantie Duitsland

 • Individuele reis
 • 16 nachten
 • Hele jaar
 • Logies/Ontbijt plus Lunchpakket
 • Eigen vervoer
vanaf €1549,-

Korte omschrijving wandelvakanties in de Eifel en over de Eifelsteig

5-daagse Wandelvakantie Eifel incl overnachting in Kloster Steinfeld
Bij deze wandelvakantie in de Eifel loopt je door gevarieerde bossen met rotsformaties en open weidevelden die beide doorsneden worden door heldere beken als de Urft en de Olef. Bovenop de heuvels kun je hun loop goed zien en tref je heerlijke uitzichten. In dit rustige gedeelte van de Eifel geniet je van de stilte en een aantal boeiende culturele bezienswaardigheden waaronder het historische centrum van Blankenheim met burcht. In vier dagen ontdek je meer burchten, geniet je van de natuur in de dalen van de Rur en de Olef en wandel je een etappe van de Eifelsteig. Letterlijk hoogtepunt is het uitzichtpunt Kuckucksley (het leisteen van de koekoek) waarbij je een groot deel van Nationaal Park Eifel overziet. In de omgeving vind je mooie stuwmeren als de Rursee en het charmante vakwerkstadje Monschau.

8-daagse Wandelvakantie Eifelsteig van Aken naar Blankenheim
Wandel in acht dagen het noordelijke deel van de Eifelsteig van Kornelimünster naar Blankenheim. De start ligt ten zuiden van de keizerstad Aken en voert over heuvels en rivierdalen, meren en uitgestrekte graslanden. Maar ook, historische plaatsen, gezellige stadjes en het inspirerende klooster Steinfeld. De Eifelsteig behoort tot de Top Trail wandelroutes van Duitsland een uitstekend gemarkeerde kwaliteitsroute. Tel daarbij op dat je bagage wordt vervoerd van hotel naar hotel en je vakantieplezier is compleet!

8-daagse Wandelvakantie Eifelsteig van Gerolstein naar Trier
Tijdens deze vakantie wandel je door het zuidelijke deel van de Eifelsteig van de bronnenstad Gerolstein naar de oudste stad van Duitsland, Trier. Over de toppen van de Vulkaaneifel met de grillige rotsformaties en diepe meren, langs kleine dorpjes, rivierdalen, bossen en hoogvlaktes met schitterende uitzichten. De donkere stuwmeren en later de blauwe vulkaanmeren liggen als parels in het landschap. De Eifelsteig behoort tot de Top Trail wandelroutes van Duitsland. Deze routes zijn uitstekend onderhouden en gemarkeerd. Tel daarbij op dat je bagage wordt vervoerd van hotel naar hotel en je vakantieplezier is compleet.

5-daagse Wandelvakantie Eifel in Natuurwandelpark DeLux
De routes in natuurwandelpark DeLux zijn bekroond als Premium-wandelroute met het maximaal aantal sterren. Alle routes zijn rondgaande wandelingen met start- en eindpunt op dezelfde plek. Je loopt over natuurpaden letterlijk tussen de rotsformaties soms diep in de bossen verborgen. In de dalen wisselen de beken als de Prüm en de grotere Sauer hun rustige stromen af met wildere gedeeltes. De beken hebben hun sporen achter gelaten in het zachte zandsteen met het ‘Luxemburgse Zwitserland’ tot gevolg. Een mekka voor liefhebbers van rotswandelingen. Op de hogere gedeeltes loop je afwisselend door weides en bossen met zicht op rotsformaties of een burcht zoals die van Beaufort en van Weilerbach. Op andere momenten kijk je diep de beekdalen in wetende dat je dezelfde beek later zult kruisen. Daar vind je ook de gemoedelijke dorpen Irrel en Bollendorf waar je elk twee nachten zult verblijven.

5-daagse Wandelvakantie Eifelsteig van Blankenheim naar Gerolstein
Op dit gedeelte van de Eifelsteig wandel je afwisselend door de natuur en door dorpen met een verhaal. Die natuur brengt je over grote jeneverbesvelden op de heuvels rond Blankenheim en langs de charmante Dreimühlen-waterval. De mooiste afdaling maak je in de groene vallei van Kyll. Deze vallei onderbreekt de hoogtes vol weidse uitzichten die grotendeels de route bepalen. Onderweg hebben de dorpen Hillesheim en Gerolstein ieder hun eigen verhaal. Hillesheim is het ‘krimi-dorp’ van de Eifel, er zijn veel opnames gemaakt. Gerolstein is een plaats van lekkernijen als kaas en het bekende mineraalwater. Daar vindt ook de finale van de route plaats met de passage van de Gerolsteiner Dolomieten.

 

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?