Wandelvakantie Beieren en de Salzburger alpen

8-daagse wandelvakantie met bagagevervoer, vanuit de Königssee in Duitsland loop je Oostenrijk binnen langs imposante Alpen en liefelijke weiden

Vanaf €729,-

Hintersee, foto: Kordi Vahle, Pixabay

 • Duitsland, Oostenrijk
 • 11 juni - 25 september
 • Wandelvakantie
 • 7 nachten
 • Logies/Ontbijt
Bewaar reis
Prijzen & Boeken
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

8-daagse wandelvakantie met bagagevervoer, vanuit de Königssee in Duitsland loop je Oostenrijk binnen langs imposante Alpen en liefelijke weiden

In Beieren, in het uiterste zuiden van Duitsland, ligt een schitterende bergstreek met groene valleien waarin kristalheldere bergbeken en snelstromende rivieren hun weg vinden. Daar ligt ook de Königssee, een overweldigender start van je wandelvakantie kun je je bijna niet wensen. De surrealistische schoonheid van het meer en de bergen daaromheen zullen je de komende dagen keer op keer versteld doen staan. Van Duitsland gaat het al snel naar Oostenrijk waar het indrukwekkende Höchkonig-massief op je wacht. Hoge alpenweides, traditionele berghutten en indrukwekkende rotspartijen wisselen elkaar af.

Prijs | € 729,-

 • Prijs per persoon op basis van logies en ontbijt in een 2-persoonskamer
 • Meerprijs 1-persoonskamer € 189,-
 • Seizoentoeslagen van toepassing, zie boekingsformulier
 • Optioneel: half pension voor 7 dagen € 139,- per persoon
 • Optioneel: hond meenemen
 • Boekingskosten € 19,- per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking, SGR Publieksbijdrage € 5,-
 • Aankomst op zaterdag en zondag tussen 11 juni – 25 september 2022

Inclusief:

 • 7x overnachting in 3-sterrenhotels en Gasthoven
 • 7x ontbijt(buffet)
 • Bagagevervoer van hotel naar hotel
 • GPS-routes
 • Goed uitgewerkte informatie en routebeschrijving (Engels- of Duitstalig)
 • Treinreis van Werfen naar Golling
 • 1x lunchpakket (Arthurhaus/Mühlbach)
 • Ticket bergkabelbaanlift Jenner
 • Service hulplijn

Niet inbegrepen zijn:

 • Heen- en terugreis vanuit Nederland
 • Overige maaltijden
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Toeslag voor de hond
 • Toeristenbelasting en/of Kurtaxe (ter plaatse te voldoen)
BEIEREN-SA,-Hochkonig,-Antwan-Janssen,-Ecktiv Community

Het indrukwekkende Hochkönig-massief, foto: Antwan Janssen, Ecktiv Community

Omschrijving 8-daagse Wandelvakantie Beieren en Salzburger Alpen

Romantisch, mysterieus en uniek ligt de Königssee te midden van het machtige berglandschap van Beieren. De lieflijke valleien zijn omringd door hoge toppen. Dat maakt deze wandelvakantie zo uniek en afwisselend. Hier en daar is het stevig klimmen, maar ook een rustige wandeling door het Berchtesgaden, het enige Duitse nationale park in de Alpen. Je maakt de oversteek naar Oostenrijk en wandelt langs kleurrijke alpenweiden en prachtige bergdorpen naar het indrukwekkende Hochkönig-massief. Daar zul je genieten van twee nachten zeer dicht bij de berg, waarvan één dag een rustdag is. De gletsjers van de Hohe Tauern vormen een indrukwekkend decor en de gezellige alpenhutten die je onderweg tegenkomt maken deze reis tot een ware topper!

Service, vervoer & tips tijdens het wandelarrangement
De wandelvakantie in Beieren start in Schönau am Königssee wat op ongeveer 950 km rijden van Utrecht ligt. Het stadje vormt een ideale uitvalsbasis voor mooie dagtripjes. Geef je de voorkeur aan per trein reizen dan moet je uitstappen in Berchtesgarden en vanaf daar per bus of taxi naar Schönau am Königssee (ca. 15 min). Kijk voor meer informatie op NS Internationaal.

Om je hotel per trein te bereiken neem je de trein tot Berchtesgaden. Vandaar een korte transfer Schönau am Königssee met de bus of taxi. (ongeveer 15 minuten, afhankelijk van in welk hotel je verblijft) Indien je met de auto reist kun je parkeren nabij het hotel. Reserveren is niet nodig. Het parkeergeld bedraagt ongeveer € 5,- per dag/€ 30,- per week.

Alle vervoer gedurende het wandelarrangement is inbegrepen, inclusief bagagevervoer. Je hoeft dus overdag alleen een kleine rugzak mee te nemen. Doe daarin voldoende water en proviand. Wandelen in de bergen vereist dat je voorbereid bent op onverwachte omstandigheden. Zorg voor kleding in laagjes en neem altijd een warme én een waterdichte buitenste laag mee.

Voor de tocht is een goede wandelconditie vereist. Je maakt dagen van gemiddeld vijf uur wandelen en er is best wel wat klim- en daalwerk. Stevige en ingelopen wandelschoenen zijn noodzakelijk. Deze wandelvakantie valt in de categorie 3. Bekijk de categoriebeschrijving

Als je van berglandschappen houdt, van verreikende uitzichten en van een beetje hoogte, dan voel je je absoluut thuis op deze tour. De bergroutes met uitzicht op de fascinerende Beierse bergen, de prachtige Königssee en het overnachten aan de voet van de Hochkönig zullen je bijblijven. Het is ongecompliceerd wandelen met een goede wandelbeschrijvingen en je komt de gezelligste berghutten met geweldige keukens tegen.

Wandelen met de hond
Bij dit wandelarrangement is het mogelijk om een hond mee te nemen. Laat ons dit weten in de daarvoor bedoelde velden in het boekingsformulier en vermeld daarbij ras en grootte van de hond. Een eventuele bescheiden toeslag per nacht  kan ter plekke bij de overnachtingsadressen worden voldaan.

OVERNACHTEN ONDERWEG* | Berchtesgaden – Explorer Hotel | Weißbach – Landgasthof Seisenbergklamm | Dienten – Hotel Hochkönig | Mühlbach – Berghotel Arthurhaus | Golling – Hotel Pension Golingen

*Bij onvoldoende beschikbaarheid wordt een alternatief adres gereserveerd in dezelfde categorie. Dit kan ervoor zorgen dat de route eventueel iets afwijkt.

BEIEREN-SA,-Konigsee,-Leo-Dijksman,-Ecktiv-Community

De rustige kant van de Königsee, foto: Leo Dijksman, Ecktiv Community

Programma Wandelvakantie Beieren en Salzburger Alpen

Dag 1: individuele reis naar Schönau am Königssee
Je reist op eigen gelegenheid naar Schönau am Königssee. Je kunt prachtig wandelen rond het meer en een echte aanrader is een rondvaart op een van de elektrische bootjes, die met het hop-on hop-off principe rond het meer varen. Ga je naar het eindpunt, maak dan ook de korte wandeling naar de Saletalm. Die is werkelijk prachtig.

Dag 2: Schönau/Königssee – Weissbach, Nationaal Park Berchtesgaden (ca. 18 km, 5,5 uur, ↑ 500 m  ↓ 500 m)
De dag begint met een transfer naar het startpunt. Het pad start in het magische Zauberwald en leidt langs de Hintersee tot diep in het Nationale Park Berchtesgaden. Een heerlijke comfortabele wandeling in het hart van het nationale park met links en rechts steile rotswanden. Je steekt de grens over naar Salzburg en volgt de route langs de bulderende watervallen van Seisenbergklamm naar je bestemming Weissbach.

Dag 3: Weissbach – Dienten am Hochkönig, Hoogtewandeling (ca. 12 km,  5 uur, ↑ 800 m  ↓750 m)
Een korte transfer richting Maria Alm. Hier start de beklimming naar de Pinzgauer grasbergen, een onvergetelijke steeds licht dalende en stijgende route met prachtige vergezichten. Het uitzicht op de nabijgelegen Hohe Tauern, het langgerekte bergmassief midden in de Centrale Alpen in Oostenrijk en een van de grootste natuurgebieden van Europa, behoort tot de hoogtepunten van deze Oostenrijkse wandelroute.

Dag 4: Dienten – Berghotel Arthurhaus/Mühlbach, Almenweg (ca. 15 km,  5 uur, ↑ 700 m  ↓ 250 m)
Vandaag staat een van de mooiste wandelingen over Alpenweiden op het programma. Met uitzicht op de steile, naaldachtige  ‘Mandlwanden’, loop je langs de voet van het Hochkönig-massief met de 2941 meter hoge Hochkönig, naar het bekende Arthurhaus. Koeien, gemzen, paarden en talrijke Alpenhutten vind je op je pad vandaag. Het is net alsof je ieder moment Heidi und Peter tegen kunt komen. Indien mogelijk, overnacht je in het Arthurhaus, direct bij de ‘Mandlwanden’.

Dag 5: Rustdag aan de voet van de Hochkönig
Geniet van je vrije dag, maak een korte wandeling naar (een van de) nabijgelegen berghutten of neem de bus naar het dichtstbijzijnde stadje Mühlbach.

Dag 6: Berghotel Arthurhaus/Mühlbach – Golling, Salzachtal (ca. 13 km, 4  uur ↑ 50 m  ↓ 1050 m
‘s Morgens gaat het bergopwaarts, door het alpenlandschap van het Hochkönig-gebied, naar de Mitterfeldalm wat weer een spectaculair uitzicht biedt over het gebergte. Het voormalige mijnwerkers-pad leidt je dan bergafwaarts naar het Salzachtal en verder naar Werfen. Daar is het machtige rotskasteel Hohenwerfen met het bijbehorende museum een bezoek waard. Per trein gaat het dan verder naar Golling, waar je overnacht.

Dag 7: Golling – Schönau/Königssee, Torrener Joch & Jenner  (ca. 12 km,  6 uur ↑ 1350 m  ↓ 50 m)
Tot slot van deze wandelreis nog eenmaal een hoogtepunt: de beklimming naar de grensovergang Torrener Joch en verder naar de Jenner Gipfel. Je klimt vanuit de romantische Bluntau-vallei, die door steile rotswanden is omgeven. In het noorden liggen de 1500 meter hoge muren van de Göllstock-toren en in het zuiden en het westen dienen de rotsachtige kliffen van de Hagenbirge als grens van de vallei. In de lente komt via talloze watervallen het gesmolten sneeuwwater naar beneden. Door het bos en over Alpenweiden klim je richting de top van de Jenner (1874 meter). Daar kun je de Königssee onder je zien liggen en heb je uitzicht over het hele traject van de wandelweek. Een mooie plek om de voorbije dagen nog eens te overdenken en de wandelweek af in stijl te sluiten. De afdaling kun je heel relaxed met de kabelbaan doen.

Dag 8: Individuele terugreis
Na het ontbijt is het definitieve einde van dit wandelarrangement aangebroken.

Karakteristiek kerkje met in de achtergrond de Watzman, foto: Leo Dijksman

Karakteristiek kerkje met in de achtergrond de Watzman, foto: Leo Dijksman

Reviews

We hebben genoten! Erg mooie wandelingen en in ons geval nog super weer ook. Gollingen Hotel&Pension was érg gehorig (wij sliepen naast de eetzaal).

K. Schutten

Mijn cijfer:

8

Een weekje gewandeld in duitsland en oostenrijk. Het route boekje is duidelijk. De routesbeschrijving en verdere informatie is goed omschreven ( boekje in het nederlands zou nog makkelijker zijn). Hotels zijn prima goede locaties de een wat luxer dan de andere maar allen goed. De routes waren afwisselend en mooi. Voor ons een geslaagde vakantie en voor herhaling vatbaar. met vriendelijke groet, Rene en Renate Hendriksen

Lees meer

r. Hendriksen

Mijn cijfer:

9

Prima reis. We hadden last minute geboekt en daardoor geen startdag en einddag in het hotel. Daar hadden we zelf voor gekozen en dat was natuurlijk wat gedoe. Door Corona was de vakantie wat minder leuk omdat iedereen afstand houd t maak je minder gezellige contacten onderweg. Normaal kiezen wij voor huttentocht en nu dus hotels. Ik had mij niet gerealiseerd dat ik een wandeltocht eigenlijk in Oostenrijk had geboekt,en niet in Duitsland, als ik dat goed had voorbereid en had gezien was ik ivm Corona niet gegaan. Maar alles is prima verlopen en we zijn gezond weer thuis De routebeschrijvingen waren prima deze keer!

Lees meer

E. Schoots-de Zeeuw

Mijn cijfer:

8

Overzicht reis

Prijs Vanaf €729,-
Land Duitsland, Oostenrijk
Regio Beieren, Salzburgerland
Reisperiode 11 juni - 25 september
Soort reis Wandelvakantie
Reisduur 7 nachten
Wandelniveau Niveau 3
Verzorging Logies/Ontbijt
Vervoer Eigen vervoer
Bagagevervoer Inclusief
Hond toegestaan? Ja

Impressie

[unitegallery gallery1 catid=53]

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?