Fietsvakantie Beieren over de Romantische Strasse

8-daagse fietsvakantie met bagagevervoer over de Romantische Strasse en het Beierse merengebied met haar gemoedelijke dorpen.

Vanaf €1039,-

 • Duitsland
 • 13 april - 5 oktober
 • Fietsvakantie
 • Individuele reis
 • 7 nachten
 • Logies/Ontbijt
Bewaar reis
Prijzen & Boeken
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

8-daagse fietsvakantie met bagagevervoer over de Romantische Strasse en het Beierse merengebied met haar gemoedelijke dorpen.

Een heerlijke week fietsen over de Romantische Strasse en door het merengebied van Beieren. Augsburg is start- en eindplaats voor deze rondgaande fietsreis. Via de Romantische Strasse rijd je richting de Alpen en langs de glinsterende meren weer terug. Je maakt kennis met dorpen en steden van het traditionele Beieren. Waar je veel oude kastelen, kloosters en kerken tegenkomt. Steeds heb je zicht op het schitterende Alpendecor en er is onderweg volop gelegenheid om de Beierse bieren en andere streekproducten te proeven. Actief en recreatief gaan hand in hand in Duitslands gemoedelijkste deelstaat.

Prijs | v.a. € 1039,-

 • Prijs per persoon op basis van logies en ontbijt in een 2-persoonskamer
 • Toeslag eenpersoonskamer € 419,-
 • Seizoentoeslagen van toepassing
 • Optioneel: huurfiets € 120,- of e-bike € 289,- (inclusief fietsverzekering)
 • Boekingskosten € 25,- per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking, SGR Publieksbijdrage € 5,-
 • Aankomst op zaterdag en zondag tussen 8 april en 7 oktober 2023

Inclusief:

 • 7x overnachting in middenklasse hotels of pensions
 • 7x ontbijt(buffet)
 • Bagagevervoer van hotel naar hotel
 • Persoonlijke tourinformatie & individuele fietsaanpassingen ter plaatse
 • GPS-routes
 • Per kamer uitgebreide reisinformatie met kaartmateriaal en routebeschrijvingen (Duits-, Frans- of Engelstalig)
 • Service hulplijn

Niet inbegrepen zijn:

 • Heen- en terugreis
 • Overige maaltijden
 • Fietshuur
 • Verzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Toeristenbelasting
ROMANT.STRASSE-EB-8-hohenschwangau

Uitzicht over Hohenschwangau

Omschrijving 8-daagse Fietsvakantie over de Romantische Strasse

Augsburg is de start- en eindplaats van deze route, waarover je ruim 300 kilometer aflegt. De stad is vernoemt naar de Romeinse keizer Augustus, die de stad in 15 v. Chr. oprichtte. Daarmee is Augsburg een van de oudste steden van Duitsland, en na München en Nürnberg de grootste van Beieren.

Deze aantrekkelijke fietsroute vraagt een ontspannen tempo om zoveel mogelijk van de streek te genieten. Je ontkomt er niet aan een aantal hoogtemeters te overbruggen, met name in de eerste drie etappes moet je af en toe flink in de pedalen. Je rijdt deels op geasfalteerde fietspaden en deels op onverharde paden die overigens goed te doen zijn met normale-, trekking fietsen en Ebikes. Het klimwerk wordt op de terugweg ruimschoots gecompenseerd door het vlakke terrein van het Fünfseenland. Neem vooral je tijd om het wereldberoemde ‘Doornroosje-kasteel’ Neuschwanstein en het naastgelegen Hohenschwangau te bezoeken voordat je aan de terugreis naar Augsburg begint. De combinatie van klimwerk met vlakke etappes maakt dit een middelzware fietsroute.

Service, vervoer & tips
Je reist op eigen gelegenheid naar Augsburg, dat ongeveer 739 km rijden van Utrecht ligt. Augsburg is vanuit Utrecht in ongeveer 7 uur ook goed bereikbaar met de trein. (zie Bahn.de of NS International). Het station bevindt zich op loopafstand (ongeveer 20 minuten) van de oude stad en je hotel. Het is handig om in een kleine rugzak of fietstas voldoende water en proviand mee te nemen. Informeer je vooraf over het weer en pas je kleding hierop aan.

OVERNACHTEN ONDERWEG* | Augsburg – Dom Hotel Augsburg | Steinebach am Wörthsee – Hotel garni Jakl – Hof | Murnau am Staffelsee – Hotel Griesbräu | Füssen – Hotel Weinbauer | Schongau – Hotel Rössle | Landsberg – Arthotel ANA Goggl

*Bij onvoldoende beschikbaarheid wordt een alternatief adres gereserveerd in dezelfde categorie. Dit kan ervoor zorgen dat de route eventueel iets afwijkt.

Fietsen langs een van de meren, zoals hier de Ammersee

Fietsen langs een van de meren, zoals hier de Ammersee

Programma Fietsvakantie over de Romantische Strasse

Dag 1: Aankomst in Augsburg
Je reist op eigen gelegenheid naar Augsburg. Deze stad ligt op iets meer dan 700 kilometer rijden van Utrecht. Parkeren kan in een van de verschillende parkeergarage’s in de omgeving en kost ca. € 70,- per week. Per internationale trein is Augsburg ook goed bereikbaar. Kijk voor meer informatie op NS Internationaal. Het station bevindt zich op loopafstand van je hotel.
In Augsburg moet je beslist een kijkje gaan nemen in de ‘gouden zaal’ van het Rathaus. Deze overdadig met bladgoud versierde ruimte is het pronkstuk van de stad. Ook de Augustus-, Merkur- en Herkulesfonteinen en de vele erfenissen van het roemruchte koopmansgeslacht Fugger getuigen van het rijke verleden van de stad. Beklim ook zeker de zeventig meter hoge Perlach-toren voor een grandioos uitzicht over de stad en de bosrijke omgeving waarin je morgen actief aan de slag gaat. Overnachting in Augsburg.

Dag 2: Augsburg – Wörthsee, (± 65 km)
Langs grazige weiden en vruchtbare akkers doe je een aantal authentiek Beierse dorpjes aan. Aan de oever van de Ammersee aangekomen, is het heel aanlokkelijk om neer te strijken op een van de zonnige terrassen of schaduwrijke tuinen. Geef gerust toe want het is nog maar luttele kilometers naar de Wörthsee. Het meer heeft de aangename eigenschap in de vroege voorjaarszon snel op temperatuur te komen en het vormt samen met de Ammersee, Weßlinger See, Pilsensee en Starnberger See het Fünfseenland. Je overnacht in het gelijknamige plaatsje Wörthsee.

Je bent in Pfaffenwinkel waar je veel bezienswaardige kloosters en kerken tegenkomt, foto: Renate Dodell , Flickr

Dag 3: Wörthsee – Murnau, (± 60 km)
Langs het water van de Wörthsee en later de Pilsensee fiets je naar het eerste culturele hoogtepunt van vandaag: de abdij van Andechs. Bewonder de rijke barokke stijl waarin de kerk is gebouwd en maak in de brouwerij kennis met het befaamde Weißbier. Sinds de middeleeuwen brouwen de monniken al bier op deze plek.

Je bent hier in het hart van de ‘Pfaffenwinkel’ ofwel de ‘papenhoek’ van Beieren. Nergens anders in de Duitse deelstaat vind je zoveel bedevaartoorden en kloosters. Het aanzien en het karakter van de dorpen in de streek is duidelijk beïnvloed door de twaalf kloosters. Aan het eind van de etappe kom je nog langs twee meren: de Riegsee en de Staffelsee. Ideaal om de geestelijke en fysieke inspanning te belonen met een heerlijke duik. Tussen beide meren ligt Murnau, waar je overnacht.

Dag 4: Murnau – Füssen/Schwangau, (± 60 km)
Een dagje alpenromantiek! Door heerlijke alpenweiden ga je zuidwestwaarts, met als doel Füssen /Schwangau aan het einde van de Romantische Strasse, een klassieke 366 kilometer lange toeristische route door Duitsland. Halverwege de route van vandaag ligt de bedevaartkerk van Wies.

Deze wereldberoemde Wieskirche is een uitgelezen plek om een middagpauze in te lassen om het met rococo- en barokversieringen overladen interieur te bewonderen. Overnachting in Füssen/Schwangau. Deze buurplaatsen liggen tegen de grens met Oostenrijk – ertussen stroomt de Lech, die even verderop uitmondt in de Forggensee.

Schloss Neuschwanstein bij Füssen /Schwangau, foto: Rawpixel

Dag 5: Füssen/Schwangau – Schongau, (± 50 km)
Na het ontbijt ga je de ‘Königswinkel’ verkennen. Voor de sprookjesachtige kastelen van koning Lodewijk II – Hohenschwangau en Neuschwanstein – komen bezoekers uit de hele wereld speciaal naar dit deel van Beieren. Bij het dalstation van de aanpalende Tegelberg kun je oude Romeinse thermen bezichtigen. Vol van nieuwe indrukken fiets je door Steingaden en Peiting en volg je de oude Via Claudia Augusta naar Schongau, waar je vannacht slaapt.

Dag 6: Schongau – Landsberg am Lech, (± 35 km)
Schongau is een voormalige grensvesting met een eeuwenoude stadswal. De oude binnenstad staat in zijn geheel onder monumentenzorg. Je kunt net als de soldaten van weleer door de weergangen op de stadsmuur lopen. Het uitzicht over het dal van de Lech is veelbelovend voor de fietsdag die voor je ligt. Naar verhouding maak je vandaag weinig kilometers, maar doe je des te meer cultuur op.

Zo bezoek je Altenstadt, waar de Sankt Michael-basiliek in romaanse stijl de belangrijkste bezienswaardigheid is. Daarna ga je op naar Hochenfurch, en via Epfach – met het Romeinse museum Abodiacum – en de barokke Wallfahrtskirche in Vilgertshofen bereik je uiteindelijk Landsberg am Lech.

Wallfahrtskirche in Vilgertshofen, foto: GFreihalter, Wikimedia

Dag 7: Landsberg am Lech – Augsburg, (± 45 km)
Het middeleeuwse stadscentrum van Landsberg heeft een fraai Rathaus, diverse torens, en de gotische stadspoort Bayerntor. Het stadje ligt pal aan de rivier, die hier voorzien is van een stuwdam. De bedding van de Lech heeft een grillig verloop en dat staat onderweg garant voor romantische doorkijkjes met woeste trekjes. Je volgt de rivier via Kaufering en Königsbrunn over ruim tien kilometer goed bewaard gebleven Via Claudia naar de oud-Beierse hertogstad Friedberg en dan door naar Augsburg. Als je er bij aankomst nog niet aan toe gekomen bent, is de Fuggerei uit 1516 een aanrader: het is ’s werelds oudste nog in gebruik zijnde woningcorporatie.

Dag 8: Vertrek uit Augsburg
Na het ontbijt is deze reis ten einde en reis je op eigen gelegenheid naar huis. Natuurlijk is het ook mogelijk de vakantie nog een dag te verlengen (Als uw vertrekdag zaterdag is).

Het Raadhuisplein in Augsburg

Het Raadhuisplein in Augsburg

Reviews

De bagagevervoer en hotels waren goed geregeld en netjes, alleen de route viel tegen. Elke dag ging de route gedeeltelijk over onverharde wegen en dat is niet voor ons een ideale ondergrond. Wij hadden onze eigen fietsen mee en dat zijn racefietsen. Gelukkig hebben wij stevige banden met profiel dus kans op lekke banden is gering. Wat ik jammer vind is dat er in de omschrijving op jullie website geen vermelding wordt gedaan van onverharde wegen. Op dit punt gaarne een verbetering aanbrengen, zodat er bij een volgende keer geen verrassingen zijn. "reactie van ECKTIV": informatie over de onverharde stukken is inmiddels aangepast in de reisomschrijving"

Lees meer

R. Verstraate

Mijn cijfer:

7

Overzicht reis

Prijs Vanaf €1039,-
Land Duitsland
Regio Beieren
Reisperiode 13 april - 5 oktober
Soort reis Fietsvakantie
Type reis Individuele reis
Reisduur 7 nachten
Verzorging Logies/Ontbijt
Vervoer Eigen vervoer
Bagagevervoer Inclusief
Hond toegestaan? Nee
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?