Fietsvakantie door het beste van ‘Yorkshire Wolds’

6-daagse fietsvakantie door een rustiek en historierijk landschap met licht glooiende heuvels, eindigend bij de Noordzeekust met zijn krijtsteen rotsen

Vanaf €799,-

 • Engeland
 • Begin april tot half oktober
 • Fietsvakantie
 • Individuele reis
 • 5 nachten
 • Logies/Ontbijt
Bewaar reis
Prijzen & Boeken
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

6-daagse fietsvakantie door een rustiek en historierijk landschap met licht glooiende heuvels, eindigend bij de Noordzeekust met zijn krijtsteen rotsen

De Yorkshire Wolds zijn een rijke verzameling krijtheuvels en valleien ten noordoosten van de historische stad York. Het is een landschap met oude wegen die leiden naar nog oudere marktsteden waar je met liefde bewaarde straatjes vindt. ‘The Wolds’ tonen hun karakter met traditionele herbergen, belangrijke kerken en prachtige landhuizen verbonden door verschillende natuurreservaten. De witte krijtrotsen rond Bempton aan de Noordzeekust zijn de thuisbasis voor duizenden zeevogels tussen maart en oktober. Hier kun je het charmante, o zo Engelse binnenland, combineren met heerlijke promenades langs het strand.

Prijs | € 799,-

 • Prijs per persoon op basis van logies en ontbijt in een 2-persoonskamer
 • Optioneel: huurfiets € 120,-
 • Optioneel: huurfiets Ebike € 200,-
 • Boekingskosten € 19,- per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking, SGR Publieksbijdrage € 5,-
 • Aankomst van april tot half oktober 2022

Inclusief:

 • 5x overnachting in B&B
 • 5x ontbijt
 • Bagagevervoer van hotel naar hotel
 • GPS-routes
 • Uitgebreide route informatie (Engelstalig)
 • Service hulplijn

Niet inbegrepen:

 • Heen- en terugreis Nederland
 • Overige maaltijden
 • Verzekeringen
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen)

Geweldig om door de heuvels te rijden, zomers met zijn weelderige graanvelden

Omschrijving 6-daagse Fietsvakantie door het beste van ‘Yorkshire Wolds’

Je fietst 125 km in 4 dagen voornamelijk over rustige wegen. Grotendeels door valleien en een deel langs de kust met zo nu en dan een korte klim over de heuvels. Een normale basis-fietsconditie is genoeg, er zijn tal van prettige pauzeplaatsen onderweg. De route is volledig bewegwijzerd.

Over de Yorkshire Wolds
De Yorkshire Wolds bestaan uit kalkstenen hellingen bedekt met korenvelden en door schapen begraasd grasland. Het is een agrarische regio met smalle wegen en opvallend brede bermen waardoor je in het voorjaar door een kleurrijk bloemenveld fietst. De Wolds hebben een aantal prachtige middeleeuwse marktsteden en het charmante Beverley is een soort mini-York met oude kronkelende steegjes en een indrukwekkende kerk. Het landschap eindigt abrupt als je aankomt bij de kust met duinen, mooie stranden en heuse kliffen. In het voorjaar en de zomer huizen hier meer dan 200.000 zeevogels als alken, papegaaiduikers en jan van genten in een van de beschermde natuurreservaten.

Service, Vervoer & Tips tijdens deze fietsreis
Tijdens je fietsreis door de Yorkshire Wolds krijg je gedetailleerde routeaanwijzingen en kaarten mee zodat jezelf de route kunt doen. Een gids zal bij aanvang uitleg geven over de route inclusief tips voor onderweg (alles in Engels). Je bagage wordt vervoerd van hotel naar hotel en is beperkt tot 1 stuk per persoon van maximaal 15kg, houd hier rekening mee. Zorg daarnaast voor een eigen rugzak voor de spullen die je onderweg mee wilt nemen, want de sportieve huurfietsen zijn doorgaans zonder bagagedrager. Er is een 24u service-lijn beschikbaar (Engels) voor noodgevallen. Je wordt naar het beginpunt gebracht en opgehaald van het eindpunt.  Je verblijft in hotels of bed & breakfast van minimaal 3 sterren, meestal kleinschalig in familiaire sfeer met goede (locale) maaltijden. Het is mogelijk fietsen (met slot, helm en reparatieset) te huren. Het weer in Engeland is bekend om de wisselvalligheid. We adviseren vooral in lagen te denken als het om kleding gaat.

Per auto reis je als alles meezit in iets meer dan 10 uur naar York (818 km van Utrecht) via de Eurotunnel van Calais naar Folkestone/Dover. Tickets voor de  Eurotunnel boek je op deze website. Als je kiest voor de auto met een overtocht per boot kun je hier de routes en aanbieders vergelijken. Als je kiest voor het vliegtuig dan gaan er vluchten naar Leeds Bradford. Je vliegt in iets meer dan een uur naar Leeds. Vanaf Leeds gaat er een rechtstreekse trein naar York (reistijd ca. 1 uur en 15 minuten).

Het is handig om in een kleine rugzak voldoende water en proviand mee te nemen. Laat je vooraf informeren over het weer en pas je kleding hierop aan.

OVERNACHTEN ONDERWEG* | York – Ascot House | Pocklington – The Feathers Hotel | Driffield – Hotel Forty One | Hunmanby – Southgate B&B

*Bij onvoldoende beschikbaarheid wordt een alternatief adres gereserveerd in dezelfde categorie. Dit kan ervoor zorgen dat de route eventueel iets afwijkt.

Sta even stil bij de kathedraal van York, ook het interieur is indrukwekkend

Programma 6-daagse Fietsvakantie door het beste van ‘Yorkshire Wolds’

Dag 1: Je komt op eigen gelegenheid naar de ommuurde stad York. Neem de tijd om de indrukwekkende 13e-eeuwse gotische kathedraal te ontdekken. De stad is letterlijk een stap terug in de tijd met overhangende vakwerkhuizen en traditionele winkelpuien. Niet voor niets een van de meest pittoreske steden van Groot-Brittanië.

Dag 2: York naar Pocklington (31 km, licht glooiend)
Na je ontbijt is er nog tijd voor de bezienswaardigheden van York. Daarna fiets je de stad uit voor de rust van de Yorkshire Wolds waarbij je een deel over de beroemde ‘Way of the Roses’ fietst. Je passeert Stamford Bridge (nee niet het voetbalstadion in Londen) waar ooit de Vikingen werden verslagen. Je eindigt vandaag in Pocklington aan de voet van de Yorkshire Wolds.

Karakteristieke landschap van de Yorkshire Wolds, foto: Neil Theasby, geograph.org.uk

Dag 3: Pocklington naar Bainton, Nr Driffield (30 km, glooiend met één intensieve klim)
Vandaag ga je recht de Yorkshire Wolds in beginnend met een klim naar Huggate op 200m hoogte. Vanaf nu rijgen de valleien en brede glooiende vlaktes van de The Wolds zich aaneen. In het golvende ritme van het landschap fiets je door naar Bainton, Nr Driffield, eindbestemming voor vandaag.

Dag 4: Bainton, Nr Driffield naar Hunmanby (51 km, licht glooiend)
Het aantrekkelijke landschap van de Yorkshire Wolds trekt aan je voorbij met een mooie gelegenheid voor een pauze bij de Burton Agnes Hall. Een ruim 400jr oude herenhuis met vermaarde sandwiches in het Courtyard Cafe. Eindplaats Hunmanby ligt aan de Noordzeekust en was tot in de jaren 60 een belangrijke plaats voor het maken van bakstenen. Dat is te zien aan de huizen met daartussen 17-eeuwse gebouwen en een vroege Normandische kerk. Fiets na het inchecken nog even naar het strand voor een wandeling daar.

Strand en krijtsteen rotsen bij Bridlington

Dag 5: Hunmanby naar Bridlington (23 km, licht glooiend)
Vandaag een ontspannen fietsdag met een korte afstand waarop veel is te zien. Bekijk de zeevogels op de beschermde kliffen van Bempton met het omliggende natuurgebied. Bezoek zeker de Sewerby-hall. Dit Georgiaanse landhuis heeft verschillende tuinen, zelfs een kleine dierentuin, golfmogelijkheden, museum en je kunt er heerlijk lunchen. Eindplaats Bridlington met lange boulevard kent een bruisend strandleven. Je wordt hier opgehaald en terug gebracht naar York.

Dag 6: Einde arrangement
Na het ontbijt eindigt deze fietsreis. York heeft genoeg te bieden om er nog een dag op eigen gelegenheid te blijven.

Overzicht reis

Prijs Vanaf €799,-
Land Engeland
Regio Yorkshire
Reisperiode Begin april tot half oktober
Soort reis Fietsvakantie
Type reis Individuele reis
Reisduur 5 nachten
Verzorging Logies/Ontbijt
Vervoer Eigen vervoer
Bagagevervoer Inclusief
Hond toegestaan? Nee
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?