Fietsvakantie door North York Moors National Park

8-daagse fietsvakantie van hotel naar hotel met bagagevervoer over de North York Moors Way, met het grootste heidegebied van Engeland

Vanaf €849,-

 • april - oktober
 • Fietsvakantie
 • Individuele reis
 • 7 nachten
 • Logies/Ontbijt
Bewaar reis
Prijzen & Boeken
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

8-daagse fietsvakantie van hotel naar hotel met bagagevervoer over de North York Moors Way, met het grootste heidegebied van Engeland

Fietsend over de ‘North York Moors’ route ontdek je dit prachtige gebied van Yorkshire met o.a. de grootste heidevelden van Engeland. De 275 km lange route bestaat uit twee lussen die samen een acht vormen en ook deels langs de indrukwekkende Engelse oostkust loopt. Over rustige landwegen en paden doorkruis je een afwisselend landschap over de hoog gelegen heidevelden en langs weelderig groene rivierdalen, afgewisseld door donkere bossen, grazige weiden, gezellige dorpen en marktsteden. Tussenstops maak je om te genieten van een prachtig uitzicht of om een van de oude historische ruïne abdijen, kerken of kastelen te bekijken. En natuurlijk ook om de traditionele gerechten en bieren te proeven in een van de onweerstaanbare pubs.

Prijs | € 899

 • Prijs per persoon, bij 4 personen, op basis van logies en ontbijt in 2x een 2-persoonskamer
 • Toeslag: Boeking 2 pers op aanvraag
 • Optioneel: huurfiets Hybride incl slot en helm € 175,-
 • Optioneel: huurtfiets E-bike comfort cruiser incl slot en helm € 200,-
 • Boekingskosten € 19,- per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking, SGR Publieksbijdrage € 5,-
 • Aankomst van april tot half oktober 2022

Inclusief:

 • 7x overnachting in charmante hotels
 • 7x ontbijt
 • Bagagevervoer van hotel naar hotel
 • GPS-routes
 • Uitgebreide route informatie (Engelstalig)
 • Service hulplijn

Niet inbegrepen:

 • Heen- en terugreis Nederland
 • Overige maaltijden
 • Verzekeringen
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen)

Vanaf de uitgestrekte hoger gelegen heidevelden kijk je over de weelderig groene valleien

Omschrijving 8-daagse Fietsvakantie door ‘North York Moors’

Je fietst 275 km in 7 dagen voornamelijk over rustige wegen. Grotendeels door valleien en een deel langs de kust met zo nu en dan een korte klim over de heuvels. Een normale basis-fietsconditie is genoeg want er zijn tal van prettige pauzeplaatsen onderweg. De route is volledig bewegwijzerd. Door het beperkte aantal kilometers per dag kun je genoeg tijd nemen voor tussenstops om de vele bezienswaardigheden te bekijken of te genieten van een lunch. De reis start in de historische stad Pickering. De route valt qua zwaarte in categorie 3.

Service, Vervoer & Tips tijdens deze fietsreis
Tijdens je fietsreis door de North York Moors krijg je gedetailleerde routeaanwijzingen en kaarten mee zodat jezelf de route kunt doen. Je bagage wordt vervoerd van hotel naar hotel en is beperkt tot 1 stuk per persoon van maximaal 15kg, houd hier rekening mee. Zorg daarnaast voor een eigen rugzak voor de spullen die je onderweg mee wilt nemen, want de sportieve huurfietsen zijn doorgaans zonder bagagedrager. Er is een 24u service-lijn beschikbaar (Engels) voor noodgevallen. Je wordt naar het beginpunt gebracht en opgehaald van het eindpunt. Je verblijft in hotels of bed & breakfast van minimaal 3 sterren, meestal kleinschalig in familiaire sfeer met goede (locale) maaltijden. Het is mogelijk fietsen (met slot, helm en reparatieset) te huren. Het weer in Engeland is bekend om de wisselvalligheid. We adviseren vooral in lagen te denken als het om kleding gaat.

Per auto reis je als alles meezit in iets meer dan 10 uur naar York (818 km van Utrecht) via de Eurotunnel van Calais naar Folkestone/Dover. Tickets voor de  Eurotunnel boek je op deze website. Als je kiest voor de auto met een overtocht per boot kun je hier de routes en aanbieders vergelijken. Als je kiest voor het vliegtuig dan gaan er vluchten naar Leeds Bradford. Je vliegt in iets meer dan een uur naar Leeds. Vanaf Leeds gaat er een rechtstreekse trein naar York (reistijd ca. 1 uur en 15 minuten).

OVERNACHTEN ONDERWEG* | Pickering – Bramwood Guesthouse | Scarborough – The Hayburn Wyke | Whitby/Ainthorpe – Fox & Hounds | Abbey House – YHA Whitby | Helmsley – The Black Swan | Osmotherley – Queen Catherine Hotel

*Bij onvoldoende beschikbaarheid wordt een alternatief adres gereserveerd in dezelfde categorie. Dit kan ervoor zorgen dat de route eventueel iets afwijkt.

De fietsdagen langs de kust geven uitzicht over de ruige Engelse krijtkust

Programma 8-daagse Fietsvakantie ‘North York Moors’

Dag 1: Aankomst in Pickering
Je komt op eigen gelegenheid naar Pickering, een bruisende en levendige marktstad aan de zuidelijke rand van North York Moors. Je vindt er winkels en restaurants en als de tijd het toelaat kun je met de stoomtrein of het kasteel en museum bezoeken. In de grote fietsenwinkel word je verwacht om de huurfiets van je keuze uit te kiezen.

Dag 2: van Pickering naar Scarborough (ca. 45 km)
Na het ontbijt begint je eerste fietsdag direct vanuit Pickering richting het schilderachtige dorp van Thornton le Dale. Je rijdt via  Dalby door het bosrijke gebied van Yorkshire. Op weg naar de kust kom je door groene valleien en langs prachtige landgoederen. Met een licht glooiende afdaling eindig je vandaag aan de oostkust bij de stad Scarborough, waar je ook de nacht doorbrengt. Als het goed is heb je hier nog tijd genoeg om de gezellige badplaats te bekijken en te genieten van het strand.

De ruïne van Whitney Abbey kun je bijna niet missen

Dag 3: van Scarborough naar Whitby (ca. 27 km)
Vandaag een korte rit zodat je genoeg tijd hebt om van de kust met zijn ruige kustlijn tussen Scarborough en Wykeham te genieten. Maak onderweg tijd om de zeehondenkolonie te bezoeken voordat je het fietspad over de oude spoorweg richting Whitby neemt. Hier passeer je Robin Hoods Bay, een bekende plek vanwege zijn roemruchte smokkelaars verleden. Eenmaal aangekomen in de kustplaats Whitby, die ooit bekend was vanwege de walvisvangst en waar je vele bezienswaardigheden kun bezoeken. De ‘must see’ hier is de grote ruïne van de Abdij.
Dag 4: van Whitby naar Rosedale Abbey (ca. 37 km)
De route vandaag volgt eerst de kust richting het pittoreske dorp Sandsend, om vandaar af te buigen naar het binnenland. Over  rustige landwegen rijd je door een schilderachtige vallei totdat je komt bij iconische heidevelden waar North York Moors zijn naam aan te danken heeft. In de late zomer kleurt het landschap vol paars om in de herfst zijn bijzondere fluweel gouden kleur aan te nemen. Vanaf de hoger gelegen heidevelden kijk je al fietsend uit over de brede vruchtbare vallei van de Glasidale, en kom je langs rustige dorpjes als Egton, Lealholm en Danby, de thuisbasis van de Moors-National Park Centre. Het laatste stuk maak je vanuit het mooie Fryup Dale een lange afdaling naar het dorp Rosedale Abbey in het hart van de North York Moors.

De heide in bloei in de late zomer, in de verte zie je Roseberry Topping

Dag 5: van Rosedale Abbey naar Helmsley(ca. 45 km)
We verlaten vandaag de Rosedale vallei en zetten koers naar Lastingham met zijn historische kerk en populaire pub. Vandaar gaat het naar Hutton le Hole met zijn kabbelende Beek, cafés en museum. Hier fiets je inmiddels in het meer open veenland landschap naar Gillamoor in de verborgen parel van Bransdale.  Via een kronkelige heuvelachtige route rond het dal neem je de laatste  lange afdaling van vandaag naar de typisch Engelse marktstad Helmsley. Hier kun je o.a. een bezoek brengen aan het kasteel of de brouwerij. Of zomaar in de stad de sfeer snuiven van het Engelse leven in de provincie.
Dag 6: van Helmsley naar Osmotherley (ca. 56 km)
Vandaag verlaten we direct Helmsley voor de langste fietsdag van de route. Via mooie dorpjes met rietgedekte cottages passeer je historische buitenhuizen en verlaten ruïnes van oude kerken en kloosters. Het terrein verandert om van licht glooiend geleidelijk  te klimmen naar de top van de heuvel van Sutton Bank. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over het lager gelegen landschap. Nu rijd je weer over een van de uitgestrekte heidevelden naar het populaire dorp Osmotherley, een pleisterplaats voor wandelaars van o.a. de Cleveland Way wandelroute.

Je komt onderweg altijd wel een gastvrije shop of pub tegen voor een versnapering

Dag 7: van Osmotherley naar Blakey Ridge (ca. 44 km)
Vanuit Osmotherley vertrek je vandaag kilometer na kilometer over het open heidegebied voordat je afdaalt naar de weelderige  vruchtbare landbouwgronden, waarbij je Great Ayton passeert, de geboorteplaats van Captain Cook en het beroemde landmark Roseberry Topping. Dan gaan de landerijen weer over in het open weidse heidelandschap om de klim in te zetten naar Blakey Ridge, waarbij je ook het Ralphs Kruis passeert het symbool van het North York Moors National Park.
Dag 8: van Blakey Ridge naar Pickering(ca. 29 km)
Een kortere dag leidt je terug naar Rosedale met uitzicht over de prachtige laaggelegen vallei, die eens het toneel was van mijnbouw, ovens en een spoorweg die dienden voor de IJzerindustrie. Opnieuw gaat het via Rosedale Abbey en Cropton met een kans om een stop te maken bij de brouwerij, voordat je de afdaling maakt naar Pickering. Hier kun je alsnog een rit maken met de historische stoomtrein om onderweg terug te kijken op een bijzondere fietsreis.

North York Moors Way op de kaart

Overzicht reis

Prijs Vanaf €849,-
Reisperiode april - oktober
Soort reis Fietsvakantie
Type reis Individuele reis
Reisduur 7 nachten
Verzorging Logies/Ontbijt
Vervoer Eigen vervoer
Bagagevervoer Inclusief
Hond toegestaan? Nee
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?