Fietsvakantie Hunsrück incl. bezoek hangbrug Geierlay

5-daagse fietsvakantie niet ver van huis door het indrukwekkende landschap van de Hunsrück en bezoek aan de beroemde wandelbrug 'Geierlay'

Vanaf €419,-

Foto: links H.W.Johann, rechts Dominik Ketz

 • Duitsland
 • april - oktober
 • Fietsvakantie
 • Individuele reis
 • 4 nachten
 • Logies/Ontbijt
Bewaar reis
Prijzen & Boeken
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

5-daagse fietsvakantie niet ver van huis door het indrukwekkende landschap van de Hunsrück en bezoek aan de beroemde wandelbrug 'Geierlay'

Ontdek over drie verschillende fietsroutes de vele kanten van de Hunsrück, het ongerepte middelgebergte dat deel uit maakt van de deelstaat Rheinland-Pfalz. De rivieren en beken hebben zich diep in het leisteen ingesneden en vormen de bron voor het ruige karakter van dit gebied. Geniet van een heerlijke vakantie, niet ver van huis, over mooie rustige fietspaden door het indrukwekkende landschap met de vele fraaie vergezichten op de glooiende velden. En al mag je er met de fiets niet overheen, biedt deze fietsvakantie je wel de gelegenheid om de beroemde wandelbrug ‘Geierlay’ met eigen ogen te zien en te voelen.

Prijs | € 419,-

 • Prijs per persoon op basis van logies en ontbijt in een 2-persoonskamer
 • Toeslag voor een 1-persoonskamer € 120,-
 • Optioneel huurfiets ebike € 180,-
 • Boekingskosten € 25,- per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking, SGR Publieksbijdrage € 5,-
 • Aankomst dagelijks van april tot oktober 2023

Inclusief:

 • 4x overnachting in comfortabele ‘fietsvriendelijke’ hotels
 • 4x ontbijt(buffet)
 • Bagagevervoer van hotel naar hotel
 • GPS-routes
 • Uitgebreide digitale reisinformatie en routebeschrijvingen met kaartjes (Deels Duitstalig en Nederlandstalig)
 • Service hulplijn

Niet inbegrepen zijn:

 • Heen- en terugreis
 • Overige maaltijden
 • Fietshuur
 • Verzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Toeristenbelasting

Omschrijving 5-daagse Fietsvakantie Hunsrück inclusief bezoek hangbrug Geierlay

Deze fietsvakantie voert over drie verschillende fietsroutes. De Hunsrück Radweg volgt een deel van de oude routes van de Romeinen en is de eerste route die het hele gebied van west naar oost doorkruist. De Schinderhannes-Radweg, die je in zijn geheel aflegt, is een fietspad over een voormalig treintraject en kenmerkt zich door de panoramische uitzichten. De Hunsrück-Moezel-fietsroute is een zeer rustige verbinding tussen de Hunsrück en het Moezeldal. Door de niet al te lange fietsdagen en geen zware beklimmingen is het een aangename fietstocht, zeker met een e-bike.

Al mag je er met de fiets niet overheen, biedt deze fietsvakantie je wel de gelegenheid om de beroemde wandelbrug ‘Geierlay’ met eigen ogen te zien en te voelen, foto: Dominik Ketz

Service, vervoer en tips
Je reist op eigen gelegenheid naar Emmelshausen dat op 346 km van Utrecht ligt. Als je met de auto komt, kun je deze bij het hotel parkeren. Het bagagevervoer tot maximaal 20 kilo van hotel naar hotel is bij de prijs inbegrepen. Afwisselend rijd je over goede fietspaden en smalle weggetjes tussen de 15 en 38 km per dag. Na een dag fietsen, overnacht je in comfortabele hotels in historische stadjes. De route voert je af en toe over een heuvel, maar op de top aangekomen worden je inspanningen steevast beloond met adembenemende vergezichten. Iedere dag heeft wel een paar hoogtepunten of bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om af te stappen.

GEIERLAY-TIP: Zowel op dag 4 of 5 heb je de gelegenheid om naar de Geierlay hangbrug te fietsen. Een wandeling over deze beroemde 360m-lange voetgangersbrug, 100 meter boven het dal, is absoluut een bijzondere ervaring.

OVERNACHTEN ONDERWEG* | Emmelshaus – Hotel Waldfrieden, Hotel Münster | Simmern – Hotel Bergschlößchen | Kirchberg  – Landhotel Karrenberg, Sohren – Hotel Zum Felsenkeller  | Kastellaun  – Hotel Badische Amtskellerey von 1670  |

*Bij onvoldoende beschikbaarheid wordt een alternatief adres gereserveerd in dezelfde categorie. Dit kan ervoor zorgen dat de route eventueel iets afwijkt.

Het authentieke hotel in Kastellaun, foto: Badische Kellerey

Programma Fietsvakantie Hunsrück inclusief bezoek hangbrug Geierlay

Dag 1: Aankomst in Emmelshausen
Je reist op eigen gelegenheid naar Emmelshausen in Duitsland.  Verken dit gezellige plaatsje en geniet van een kop koffie met taart of een schuimend biertje in een van de lokale cafés. Je overnacht in een comfortabel hotel.

Dag 2: Van Emmelshausen naar Simmern over de Schinderhannes-Radweg, afstand circa 38 km fietsen
Na het ontbijt stap je op de fiets voor de tocht over de Schinderhannes-Radweg naar Simmern. Deze fietsroute gaat over de voormalige Hunsrück-spoorlijn tussen Emmelshausen, Kastellaun en Simmern. Fiets door het Hunsrück-landschap, ongestoord door auto’s of ander verkeer, en geniet van de prachtige uitzichten. Je komt vandaag twee wat langere beklimmingen tegen onderweg. Rust onderweg uit in Kastellaun en ontdek midden in deze plaats de ruïne van Burg Sponheim.

Centrum van Simmern met beeld en toren van Schinderhannes, foto: EdgarL, Wikimedia

Dag 3: Van Simmern over de Hunsrück-Radweg naar Sohren, circa 20 km fietsen (+ optioneel rondwandeling 6 km)
Begin de dag met een wandeling door het voetgangersgebied van Simmern. Leer meer over de geschiedenis van de Schinderhannes-toren en het leven van roverhoofdman Schinderhannes. Ook vandaag staan er twee iets langere beklimmingen op het programma. Onderweg kun je weer genieten van de fraaie uitzichten op het weidse landschap. De Hunsrück-Radweg is de eerste grootschalige fietsroute van west naar oost door de hele Hunsrück-regio. In Kirchberg, de oudste stad van de Hunsrück met haar historische marktplein en vakwerkhuizen, kom je onder meer langs de 36m-hoge watertoren, een cultuurmonument uit 1900. Je overnacht in Sohren.

Optioneel kun je naast de fietstocht een prachtige wandeling maken over de bekroonde “premium wandelroute Traumschleife Karrenberg”. Een veelzijdige route van ongeveer 6 kilometer die ideaal is voor beginners, met fantastische uitzichten over het Hunsrück-plateau, een idyllisch beekdal en aangename pauzeplaatsen. Je wandelt deze route in ongeveer 2 uur.

Dag 4: Van Sohren over de Hunsrück-Mosel-Radweg naar Kastellaun, circa 30 km tot 57 km fietsen
De Hunsrück-Moezel-Radweg is een rustige verbinding tussen de Hunsrück en de Moezel-vallei. Je fietst het eerste deel van dit heerlijke fietspad zonder noemenswaardige beklimmingen vanaf Büchenbeuren, over het terrein van de luchthaven Hahn, langs de velden rond Rödelhausen, Kappel en Völkenroth naar Kastellaun.

Halverwege kun je vandaag de route verlengen door een deel over de Geierlay-Radrundweg te fietsen. Natuurlijk met als doel een bezoek aan de beroemde Geierlay. Deze 360m-lange voetgangersbrug, 100 meter boven het dal, is niet voor mensen met hoogtevrees. Maar voor de liefhebbers is een wandeling over deze brug een onvergetelijke belevenis. Deze omweg kun je in plaats van vandaag ook toevoegen aan het programma van dag 5. (of aan beide)

Vakwerkhuizen in het centrum van Kirchberg, foto: Hunsrück-Tourismus

Dag 5: Fietstocht over de Schinderhannes-Radweg naar Emmelshausen, circa 15 km tot 50km fietsen
Op deze laatste dag kun je kiezen voor een korte etappe terug naar Emmelshausen. Of eerst nog een ronde te maken over de Geierlay-Radrundweg (35km) en daarna terug naar Emmelshausen. In Emmelshausen eindigt deze fietsvakantie.

Uitzicht over Kastellaun met zijn kerk en ruïne, foto: Eike Dubois, Hunsrück-Touristik

Overzicht reis

Prijs Vanaf €419,-
Land Duitsland
Regio Hunsrück
Reisperiode april - oktober
Soort reis Fietsvakantie
Type reis Individuele reis
Reisduur 4 nachten
Verzorging Logies/Ontbijt
Vervoer Eigen vervoer
Bagagevervoer Inclusief
Hond toegestaan? Nee
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?