Fietsvakantie Kop van Noord-Holland inclusief Texel

7-daagse rondgaande fietsvakantie door de Kop van Noord-Holland en Texel, door 17e-eeuwse polders, historische steden, langs IJsselmeer en duinen

Vanaf €765,-

Polderlandschap Beemster, foto: Ingo Ronner, Flickr

 • Nederland
 • 29 maart - 24 september
 • Fietsvakantie
 • Individuele reis
 • 6 nachten
 • Logies/Ontbijt
Bewaar reis
Prijzen & Boeken
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

7-daagse rondgaande fietsvakantie door de Kop van Noord-Holland en Texel, door 17e-eeuwse polders, historische steden, langs IJsselmeer en duinen

Een prachtige 7-daagse rondgaande fietsvakantie door de Kop van Noord-Holland en over het Waddeneiland Texel. Je start en eindigt in Alkmaar en rijdt van historische stad naar stad, door het 17e-eeuwse landschap van de polders Beemster en Schermer, langs de kust van het IJsselmeer en rond waddeneiland Texel. De terugweg doe je vanaf Den Helder langs en door de duinen via Bergen en Egmond naar Alkmaar. Als je zorgt dat je donderdag aankomt kun je op vrijdagmorgen de Kaasmarkt hier meemaken. In het voorjaar kun je een alternatieve route nemen door het grootste aaneengesloten bloembollengebied van Nederland ter hoogte van Zijpe.

Prijs | v.a. € 765

 • Prijs per persoon op basis van logies en ontbijt in een  2-persoonskamer
 • Toeslag voor een 1-persoonskamer € 270,-
 • Optioneel: huurfiets hybride € 96 (incl diefstalverzekering)
 • Optioneel: huurfiets Ebike € 198 (incl diefstalverzekering)
 • Boekingskosten  € 25,- per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking, SGR Publieksbijdrage € 5,-
 • Aankomst dagelijks tussen 29 maart en 24 september 2024
  (let op: deze reis kan niet lastminute worden geboekt. houd minimaal 14 dagen aan tussen de dag van boeken en uw gewenste startdatum)

Inclusief:

 • 6x overnachting in een 3- of 4-sterrenhotel
 • 6x ontbijt(buffet)
 • Bagagevervoer van hotel naar hotel
 • GPS-routes
 • Routebeschrijving en kaartmateriaal

Niet inbegrepen zijn:

 • Heen- en terugreis
 • Overtocht Texel
 • Overige maaltijden
 • Toeristenbelasting (ter plaatste te voldoen)

De route op de kaart

Het landschap van de Beemster, foto: Ingo Ronner, Flickr

Omschrijving 7-daagse Fietsvakantie Kop van Noord-Holland inclusief Texel

Je Fietsvakantie start in Kaasstad Alkmaar. De stad is goed bereikbaar met de trein. Als je met de auto komt kun je die gratis parkeren bij het starthotel in Alkmaar. Overnachten doe je in 3- of 4-sterren hotels, waar je dagelijks voor 10 uur ’s ochtends je bagage (max. 20kg) kunt afgeven bij de receptie. Je ontvangt een uitgebreide routebeschrijving en kaartmateriaal, optioneel kun je de route op GPS aanvragen. Het vervoer van bagage is inbegrepen en wordt dagelijks met je afgestemd. We raden je aan een kleine rugzak of fietstas mee te nemen voor proviand onderweg en eventuele inkopen.

OVERNACHTEN ONDERWEG* | Alkmaar – Golden Tulip Hotel Alkmaar**** | Hoorn – Hotel de Keizerskroon*** | Medemblik – Hotel Medemblik*** | Den Helder – Hotel Lands End***

*Bij onvoldoende beschikbaarheid wordt een alternatief adres gereserveerd in dezelfde categorie. Dit kan ervoor zorgen dat de route eventueel iets afwijkt.

Molens in de Schermer, foto: Johan Wieland, Flickr

Programma Fietsvakantie Kop van Noord-Holland inclusief Texel

Dag 1: Aankomst in Alkmaar
Je reist op eigen gelegenheid naar Alkmaar. Kom op tijd als je de gezellige stad nog wilt bekijken, zoals het Waagplein waar in het zomerseizoen vrijdag ‘s ochtends de beroemde kaasmarkt wordt gehouden. Als je met de auto komt kun je die gratis parkeren bij het starthotel buiten het centrum van de stad.
Dag 2: Alkmaar – Hoorn 48 km
Na het ontbijt verlaat je vandaag de kaasstad richting Hoorn aan de IJsselmeerkust. De route gaat door 17e-eeuwse open polderlandschap van de Beemster en Schermer langs rechte wegen met indrukwekkende bomenrijen en aan de horizon oude stolpboerderijen en molens. In de oude Zuiderzeestad Hoorn met zijn vele huizen uit de Gouden Eeuw staat je hotel voor deze eerste fietsdag.

Haven van Hoorn, foto: Ikbenjoop, Pixabay

Dag 3: Hoorn – Medemblik 49 km
Vandaag volg je de kust van het IJsselmeer langs pittoreske dorpjes direct aan de dijk. Onderweg overheerst het West-Friese  gevoel van rust en ruimte. Het West-Friese decor wordt opgesierd door authentieke stolpboerderijen en molens, maar ook boomgaarden en bloembollenvelden, akkers met veelsoortige groenten. Je fietst over de oude zeedijk met vrijwel voortdurend uitzicht over het IJsselmeer. Maak een tussenstop in Enkhuizen voor een bezoek aan het Openlucht Zuiderzee Museum. Overnachten doe je vandaag in Medemblik.

Kasteel Radboud bij Medemblik, foto: Gouwenaar, Wikimedia

Dag 4: Medemblik – Den Helder 66 km
Vanuit Medemblik zet je vandaag koers richting Den Helder. Bijzonder is het stuk door het voormalige waddeneiland Wieringen, dat ooit werd losgerukt van het vaste land om 700 jaar later weer ingepolderd te worden tot de Wieringermeer. In Den Oever is er op zaterdag visafslag, waar je jezelf kunt trakteren op gerookte poon of paling. Je overnacht in Den Helder in Hotel Landsend met uitzicht over de Waddenzee, die je morgen oversteekt naar Texel.

De Slufter op Texel, foto: Hans Hagenaars, Wikimedia

Dag 5: Rondje Texel keuze uit diverse routes
Texel is het grootste Waddeneiland en heeft een prachtige natuur. Heerlijk om het eiland per fiets te doorkruisen. Er zijn verschillende fietsroutes op Texel, waaronder langs het schitterende natuurgebied De Slufter, het enige gebied in Nederland waar de zee van oudsher ongehinderd kan binnenstromen. Een wandeling in de Slufter is een ware belevenis.

Uitzicht van de Schoorlse duinen over Groet en Noord-Holland, foto: Johan Wieland, Flickr

Dag 6: Den Helder – Alkmaar 61 km
Vanuit Den Helder ga je naar Callantsoog. Je passeert de nabijgelegen Hondsbossche Zeewering, het Zwanenwater, verderop Petten en het mooie Schoorl. Met een licht zeewindje fiets je als het ware achter en door de duinen en bossen langs de Noordzeekust richting Alkmaar.  De Noordzeekust biedt je een combinatie van kilometerslange zandstranden en duinenrijen en een schitterende natuur.

Bollenvelden, Petten, Johan Wieland, Flickr

Alternatieve route door de bollen velden: Tijdens de laatste tocht ervaar je tot Petten een ware bloemenzee. Nog steeds door het hart van de Bollenstreek, achter de duinen en zeeweringen. Vanaf Schoorl fiets je door de uitgestrekte Schoorlse Duinen. De combinatie van hoge duinen, dichte bossen, water en heidevelden maken dit gebied uniek. Op meerdere strandplekken geniet je in alle rust van zeezichten. Een stukje verderop kom je aan in Bergen aan Zee. Hier kun je een terrasje pakken voor een lekker drankje en hapje. Ook kun je je trakteren op een bezoek aan het vernieuwde Zee Aquarium met ruim 300 veelal bijzonder vissoorten. Je kunt de route zo nodig iets inkorten (tot 58 km), door Bergen aan Zee over te slaan.

Binnenstad van Almaar, foto: EvgeniT, Pixabay

Dag 7: Vertrek uit Alkmaar
Na het ontbijt eindigt dit arrangement.

Reviews

Wij hebben de reis goed ervaren. De routes waren goed te volgen met de knooppunt.

G. Makkink

Mijn cijfer:

8

Het was een ontspannende week. Hotels waren netjes, vriendelijke ontvangst, ontbijt goed. Koffers op tijd afgeleverd. Wel jammer dat deze perse voor 9 uur afgegeven moest worden.( was best vroeg, terwijl ze veel later weggebracht werden) Alkmaar goed hotel, jammer dat het eten in een " all jou can eat" sushi restaurant was. ( wij houden niet zo van sushi) . Hier hadden we nog 2 nachten extra geboekt,dus 4x daar moeten eten. Maar we hebben toch genoten en hébben een heerlijke week gehad.

Lees meer

C. Magielse

Mijn cijfer:

9

prima

P. Stoffer

Mijn cijfer:

8

Overzicht reis

Prijs Vanaf €765,-
Land Nederland
Regio Noord-Holland
Reisperiode 29 maart - 24 september
Soort reis Fietsvakantie
Type reis Individuele reis
Reisduur 6 nachten
Verzorging Logies/Ontbijt
Vervoer Eigen vervoer
Bagagevervoer Inclusief
Hond toegestaan? Nee
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?