Fietsvakantie Overijssel Weerribben Wiedentocht

5-daagse Fietsvakantie door Nationaal Park Weerribben Wieden en langs historische plaatsen als Vollenhove, Giethoorn, Blokzijl en Lemmer

Vanaf €395,-

Foto: Agnes Monkelbaan, Wikimedia

 • Nederland
 • 1 april - 25 september 2022
 • Fietsvakantie
 • Individuele reis
 • 4 nachten
 • Logies/Ontbijt
Bewaar reis
Prijzen & Boeken
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

5-daagse Fietsvakantie door Nationaal Park Weerribben Wieden en langs historische plaatsen als Vollenhove, Giethoorn, Blokzijl en Lemmer

De Weerribben Wiedentocht in Overijssel is een rondgaande fietsvakantie door Nationaal Park Weerribben Wieden en langs historische plaatsen. Nationaal Park Weerribben is een van de grootste en mooiste laagveen-moerasgebieden van Europa. Een uniek natuurgebied met uitgestrekte rietvelden die doorsneden worden door smalle fiets- en wandelpaden en vaarten waar slechts gevaren wordt met punters of fluisterboten. Overnachten doe je in gezellige havenstadjes als Vollenhove, Blokzijl en Lemmer. Een hoogtepunt is natuurlijk Giethoorn, waar je op dag twee doorheen komt als je de Weerribben Wieden verlaat. Een mooie manier om dit bijzondere landschap van Noord Overijssel te ontdekken.

Prijs | € 395,-

 • Prijs per persoon op basis van logies en ontbijt in een  2-persoonskamer
 • Toeslag € 160,- voor een 1-persoonskamer
 • Optioneel: half pension à € 140,- per persoon
 • Optioneel: huurfiets € 48
 • Optioneel: huur Ebike € 100
 • Boekingskosten € 19,- per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking, SGR Publieksbijdrage € 5,-
 • Aankomst dagelijks tussen 1 april en 25 september 2022

Inclusief:

 • 4x overnachting in een 3- of 4-sterrenhotel
 • 4x ontbijt(buffet)
 • Bagagevervoer van hotel naar hotel
 • GPS-routes
 • Routebeschrijving en kaartmateriaal
 • Parkeerplaats bij starthotel

Niet inbegrepen zijn:

 • Heen- en terugreis
 • Overige maaltijden
 • Toeristenbelasting (ter plaatste te voldoen)
 • Huurfiets

Rietvelden en watermolens in de Weerribben Wieden, foto: Sebastiaan ter Burg, Flickr

Omschrijving 5-daagse Fietsvakantie Weerribben Wiedentocht

Je start deze fietsvakantie vanuit het historische plaatsje Vollenhove waar je ‘vorstelijk’ overnacht in het stadspaleis. Op je eerste fietsdag trek je door het Nationaal park Weerribben-Wieden, het grootste aaneengesloten laagveenmoeras-gebied van Noordwest-Europa. Hier fiets je een paar dagen door een doolhof van smalle fietspaden omzoomd door weilanden, rietvelden en bossen. Het is zeker dat je van tijd tot tijd een stop maakt, vergeet daarom je verrekijker of camera niet om het wild, als herten wild zwijn en bevers te spotten. Via de smalle fietspaden passeer je het Venetië van het Noorden, Giethoorn en later op de reis kom je in oude Zuiderzee havenstadjes als Blokzijl en Zwartsluis. Via de route door de Noordoostpolder fiets je door het weidse polderlandschap, het Kuiderbos, de Kalenbergergracht en Blokzijl om weer te eindigen in Vollenhove.

OVERNACHTEN ONDERWEG* | Vollenhove – Stadspaleis OldRuitenborgh*** | Steenwijk – Huis ten Wolde**** | Lemmer – Sporthotel Iselmar****

*Bij onvoldoende beschikbaarheid wordt een alternatief adres gereserveerd in dezelfde categorie. Dit kan ervoor zorgen dat de route eventueel iets afwijkt.

Historische stadje Vollenhove, foto: Friesburg Wikimedia

Programma Fietsvakantie Weerribben Wiedentocht

Dag 1: Aankomst in Vollenhove
Je reist op eigen gelegenheid naar Vollenhove, een prachtig historisch plaatsje waar je ‘vorstelijk’ overnacht in het stadspaleis.

Dag 2 Vollenhove – Steenwijk (47 km)
Vanuit Vollenhove kom je al na enkele kilometers bij Bezoekerscentrum de Wieden. Vervolgens gaat het via Sint-Jansklooster weer naar de voormalige boorden van de Zuiderzee tot aan Zwartsluis, een prachtig plaatsje voor een koffiestop. Vanaf hier fiets je het Nationaal Park Weerribben Wieden in en gaat het over smalle fietspaadjes langs het water naar Giethoorn, het Venetië van het Noorden, met haar vele eilandjes tussen de slootjes en kanalen. Vanaf hier is het niet ver meer naar het gezellige Steenwijk waar je de nacht doorbrengt.

Fietsen over smalle paden, maar ook afstappen voor een wandeling, foto: Johannes Bergsma, Wikimedia

Dag 3 Steenwijk – Lemmer (51 km)
Na een goed ontbijt fiets je via Tuk al snel weer door de Weerribben Wieden. Hier plaats je je fiets bij een van de bruggetjes om een wandeling te maken door dit prachtige moerasgebied. Ossenzijl is een prachtige plek voor een pauze voordat je het Nationaal Park verlaat op weg richting de Rottige Meente, eveneens een prachtig moerasgebied. Vanuit hier is het nog maar enkele pedaalslagen naar het Tjeukemeer, het grootste meer van Friesland. Je overnacht vandaag in het Friese Lemmer, een gezellig vissersdorp aan de kust van het IJsselmeer.

Dag 4 Lemmer – Vollenhove (44 / 61 km)
Vandaag heb je de keuze tussen twee ritten, waaronder een heuse tulpenroute. In april raden wij de lange route aan die je voert langs de uitgestrekte bloemenvelden van de Noordoostpolder. Via onder meer de velden rond Creil en Espel fiets je naar het Kuinderbos. Vervolgens gaat het door het open polderlandschap met haar kaarsrechte wegen richting Blokzijl. Deze voormalige vesting aan de Zuiderzee leent zich uitstekend voor een versnapering voordat je via de Zuiderzeeroute de laatste kilometers naar Vollenhove aflegt.

Giethoorn blijf een must see in Nederland, foto: R Boed, Flickr

Dag 5 Vertrek vanuit Vollenhove
Na het ontbijt eindigt deze fietsvakantie.

De hele Weerribben Wiedentocht op de kaart

Reviews

Heerlijk!

L. Peeters

Mijn cijfer:

8

De reis was goed geregeld, prachtige natuur en omgeving ,een aanrader .goed beschreven ,duidelijk , hotels waren goed tot een hotel zeer goed ( in Lemmer ) wat een goed hotel ,vriendelijk schoon ,heerlijk gegeten .1 hotel iets minder ( Fletcher in Steenwijk) verder voor herhaling vatbaar .

Lees meer

J. Mentinkjan

Mijn cijfer:

8

Het was geweldig, zeker in Vollenhoven.

J. Swinkels

Mijn cijfer:

9

Het was weer super geregeld. We hebben erg genoten. Van de hotels, route, kofferservice alles was perfect.. Zeker voor herhaling vatbaar

J. Berendsen-Verbeek

Mijn cijfer:

9

Heel erg plezierig, maar we hadden ook nog uitstekend weer!

S. Lahr

Mijn cijfer:

9

Verrassend, hele mooie en schitterend gelegen Hotels, super fietsroutes. En bovenal medewerking van Ektiv omtrent het verzoek om de reis op te schuiven met 5 dagen was super.

B. Kooijmans

Mijn cijfer:

10

De 1ste nacht in Lemmer was er eigenlijk geen plaats voor ons, maar we konden in een noodappartement. Was wel sterk verouderd, en dus eigenlijk niet prijstechnisch wat we voor de reis hebben betaald. De laatste nacht konden we wel in hotel Lemmer overnachten. Het hotel in Vollenhove was super, met geweldig ontbijt en diner. Achteraf wel jammer dat we niet 2 nachten in Vollenhove konden overnachten. (we hadden laat geboekt) En hotel in Steenwijk was ook goed verzorgd.

Lees meer

L. Boijmans

Mijn cijfer:

8

We hebben erg genoten van de fietsvakantie. De route was prachtig en heel goed aangegeven. De hotels waren ook goed. Alleen het sporthotel in Lemmer viel ons wat tegen. De kamer was ontzettend warm, terwijl het buiten koel was. Ook wat oubollig allemaal. Het ontbijt was vanwege Corona pas om 10 uur mogelijk. Toen we bij het restaurant aan kwamen, bleek dat we nog een half uur moesten wachten voordat de tafels klaar waren. Dat was erg vervelend. De elektrische fietsen waren top! Alleen was een van de opladers stuk. Het zou fijn zijn als dat van tevoren nog even gecheckt kan worden. Het vervoer van de bagage was prima geregeld!

Lees meer

K. Bosma-Winnubst

Mijn cijfer:

9

Wij zijn enorm tevreden over deze fietsvakantie. Alles uitstekend georganiseerd. Accommodaties fantastisch. Eten in de hotels (diner bijgeboekt ivm Corona) was zeer goed. Personeel erg vriendelijk. Routes heel mooi en duidelijk aangegeven. Voor herhaling zeker vatbaar. Wij hebben wat pech gehad met het weer, maar daar heeft ECTIV geen invloed op gehad.

Lees meer

J. Branderhorst

Mijn cijfer:

9

Mooie route, fijne hotels en prima service. Geen klachten, alleen maar positief. Eerder gaf ik als aandachtspuntje al aan dat in het stadspaleis in Vollenhove een aparte nota volgde voor voorgerecht en nagerecht. Dit werd vooraf wel medegedeeld maar is in jullie aanbod voor de reis niet vermeld. Voortaan in jullie aanbod meenemen lijkt me.

Lees meer

P. Korendijk

Mijn cijfer:

9

Een erg leuke fiets driedaagse door de prachtige Weerribben/Wieden. Fijn fietsen over veelal vrijliggende fietspaden. Jammer dat ivm Corona en wegwerkzaamheden een paar keer delen van de route waren afgesloten zonder dat er voor omleidingsbewegwijzering was gezorgd. De hotels waren top; het eten was er erg goed. Jammer dat Iselmar wat ver van het centrum van Lemmer lag.

Lees meer

L. Muyris

Mijn cijfer:

9

Overzicht reis

Prijs Vanaf €395,-
Land Nederland
Reisperiode 1 april - 25 september 2022
Soort reis Fietsvakantie
Type reis Individuele reis
Reisduur 4 nachten
Verzorging Logies/Ontbijt
Vervoer Eigen vervoer
Bagagevervoer Inclusief
Hond toegestaan? Nee
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?