Fietsvakantie Pieterpad van Hellendoorn naar Boxmeer

4-daagse Fietsvakantie over etappe 4 t/m 6 langs het Pieterpad van de Sallandse heuvelrug, via het golvend Montferland over de Nijmeegse stuwwal

Vanaf €379,-

 • Nederland
 • 1 april - 24 september
 • Fietsvakantie
 • Individuele reis
 • 3 nachten
 • Logies/Ontbijt
Bewaar reis
Prijzen & Boeken
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

4-daagse Fietsvakantie over etappe 4 t/m 6 langs het Pieterpad van de Sallandse heuvelrug, via het golvend Montferland over de Nijmeegse stuwwal

Deze fietsvakantie gaat over de tweede 150 kilometer van het Fietserspad, de fietsroute die zo getrouw mogelijk het befaamde langeafstandspad Pieterpad volgt. De route voert je van de Sallandse heuvelrug, via het golvend Montferland over de Nijmeegse stuwwal heen. Onderweg kom je langs fraaie kastelen en door historische landschappen met ongerepte  natuur rond de Rijn. Een heerlijke fietsvakantie op weg naar de oevers van de Maas. De gids ‘Fietsen langs het Pieterpad’ diende als leidraad voor dit fietsarrangement.

Prijs | € 379,-

 • Prijs per persoon op basis van logies en ontbijt in een 2-persoonskamer
 • Toeslag voor een 1-persoonskamer € 179,-
 • Optioneel: ‘valet-parking’ service, uw auto wordt van Hellendoorn naar Boxmeer gebracht € 167,- per auto.
 • Optioneel: vakantie verlengen met een nacht obv logies/ontbijt € 167,-
 • Boekingskosten € 25,- per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking, SGR Publieksbijdrage € 5,-
 • Aankomst elke zondag, maandag en dinsdag vanaf 1 april tot en met 24 september 2024
  (let op: deze reis kan niet lastminute worden geboekt. houd minimaal 14 dagen aan tussen de dag van boeken en uw gewenste startdatum)

Inclusief:

 • 3x overnachting in een 3- of 4-sterrenhotel
 • 3x ontbijt(buffet)
 • Bagagevervoer van hotel naar hotel
 • Routebeschrijving
 • GPS Routes
 • Toeristische informatie voor onderweg
 • Toeristenbelasting
 • Gratis parkeren

Niet inbegrepen zijn:

 • Heen- en terugreis
 • Overige maaltijden, zowel voor de lunch als diner zijn er mogelijkheden in overvloed.

Salland, foto: E. Dronkert

Omschrijving 4-daagse Fietsvakantie Pieterpad van Hellendoorn naar Boxmeer

Deze Fietsvakantie start in Hellendoorn waar je op eigen gelegenheid naartoe reist. Met de trein reis je naar station Nijverdal, dat 3,5km van Hotel Fletcher ligt. Ben je met de auto kun je die gratis parkeren bij het hotel. Elke morgen lever je de bagage  voor 10 uur af bij de receptie van het hotel zodat die naar het volgende hotel kan worden gebracht. De hele route fiets je zoveel mogelijk over fietspaden en landelijke wegen met een enkele uitzondering rond de steden. Je ontvangt een uitgebreide routebeschrijving en kaartmateriaal. Overnachten doe je in 3- of 4-sterren hotels allen centraal gelegen in de historische plaatsen. We raden je aan een kleine rugzak of fietstas mee te nemen voor proviand onderweg en eventuele inkopen.

TIPS VOOR HEEN EN TERUGREIS | Kom je met de trein kom dan reis naar Station Nijverdal wat op ca 3,5 kilometer van Hellendoorn ligt. Boxmeer beschikt zelf over een station. Kom je met de auto dan kun je die gratis parkeren bij het starthotel in Hellendoorn. Terug naar de auto kan met de trein van Station Boxmeer terug naar station Nijverdal (reistijd ± 2,45 uur). Of u maakt gebruik van de ‘valet-parking’ service, uw auto wordt van Hellendoorn naar Boxmeer gebracht.

OVERNACHTEN ONDERWEG* | Hellendoorn – Fletcher Hotel Restaurant Hellendoorn*** | Almen – Hotel Landgoed Ehzerwold*** |    Fletcher de Gelderse Poort**** |  Boxmeer, Hotel Riche***, de Baronie**** of ‘t Vertrek***

*Bij onvoldoende beschikbaarheid wordt een alternatief adres gereserveerd in dezelfde categorie. Dit kan ervoor zorgen dat de route eventueel iets afwijkt.

Bezoekerscentrum Sallandse Heuvelrug, foto: Romaine, Wikimedia

Programma Fietsvakantie Pieterpad van Hellendoorn naar Boxmeer

Dag 1: Aankomst Hellendoorn
Je komt op eigen gelegenheid naar Hotel Fletcher Hellendoorn. Als je op tijd aankomt kun je deze dag b.v. een bezoek brengen aan het bezoekerscentrum ‘Buitencentrum Sallandse Heuvelrug’ (15 min fietsen vanaf hotel) en van daaruit kun een wandeling of fietstocht maken.

Dag 2: Hellendoorn -Almen (45 km)
Eerst wat eenvoudig klimmen en dalen naar de levendige textielstad Nijverdal. Dan door het grootste, droge heidegebied van Europa: de Sallandse heuvelrug, leefgebied van bijzondere vogels zoals roodborsttapuit, nachtzwaluw en het iconische korhoen. Over de golvende, slingerende paadjes is het heerlijk fietsen. Geniet van weidse uitzichten en bezoek op de Holterberg het natuurmuseum met zijn unieke diorama’s. Na Holten begint de feodale Graafschap: een historisch, bosrijk landschap in vorige eeuwen vormgegeven door de adel. Nabij het fraaie 18e eeuwse Huis Vervolde, met zijn smaakvolle theetuin, ga je op zoek naar de dikke boom, een 450 jaar oude eik. Je passeert het Twentekanaal en arriveert in Almen, een rustiek dorpje in de Achterhoek en bekend door de gedichten van de dichter Staring.

Holterberg, foto: René Vlak, Wikimedia

Dag 3: Almen – Millingen aan de Rijn/Ooij (69/81 km)
Eerst ga je met een zelfbedieningspontje over de Berkel en dan even Huize Enzerinck bewonderen voor je het 8-kastelendorp Vorden binnen fietst. Vanaf daar gaat het via een prachtig fietspaadje eerst naar kasteel Vorden, een imposant middeleeuwse bouwwerk met een gezellige theetuin. Dan rij je door het karakteristieke coulissen landschap van deze streek, langs bosjes, bomenlanen, kleine akkers en weidevelden, gescheiden door houtwallen. Je komt langs het 18e eeuwse Huis de Kiefskamp in Lodewijk XVI-stijl en Huis ‘t Zelle, met haar unieke, 18e eeuwse lanenstelsel. Na Zelhem, met zijn oudheidkundig museum Smedekinck, verschijnt na enige tijd in de verte al het heuvelachtige Montferland. Je fietst door het hoge Bergherbos om vervolgens na het Duitse plaatsje Elten af te dalen naar de Gelderse Poort, een bijzondere plek waar de Rijn de stuwwal heeft doorbroken. Door de waterrijke Ossenwaard en de nieuwe, vogelrijke natuur van Revensweert, bereik je tenslotte de brede rivier. Je steekt de rivier over met het fietsveerpontje naar Millingen aan de Rijn voor de overnachting.

Kasteel Vorden, Bert Kaufmann, Flickr

Dag 4: Millingen aan de Rijn/Ooij – Boxmeer (45/58 km)
Deze laatste fietsdag trek je verder door de ruige natuur van de Millingerwaard en het fraaie, fotogenieke Ooyse polderland met zijn grazige weiden, dijkjes, strangen en wielen. Maak een vroege stop in de bloemrijke Millinger theetuin of strijk wat later neer op het gezellige terras van Oortjeshekken. In de verte verschijnen de contouren van de Nijmeegse stuwwal en weet je dat het klimmen en dalen wordt over de ‘zeven heuvelen’ om ‘wijndorp’ Groesbeek te bereiken. De Canadese erebegraafplaats, het Bevrijdingsmuseum en de replica van een geallieerde glider op Klein Amerika herinneren je hier aan de laatste bloedige dagen van de Tweede Wereldoorlog. Door het schitterende Zevendal daal je tenslotte af naar de Maasvallei, waar je vlak voor het levendige Gennep de ruïne van het historisch Genneperhuis, een oude vesting aan de monding van de Niers in de Maas kun bewonderen. Vanuit hier is het niet ver meer naar Boxmeer. Hier eindigt deze reis. Je kunt optioneel een laatste ontspannen nacht bij boeken in Boxmeer waarbij je kunt terugkijken op een mooie tocht en misschien al plannen maakt voor het volgende traject.

Vertrek vanuit Boxmeer
Als je met de trein reist kun je opstappen op station Boxmeer. Staat je auto in Hellendoorn dan kun je ook vanuit station Boxmeer terug station Nijverdal (± 2.45uur). Of maak gebruik van de optie “valet-parking’ service”, waarbij je auto voor €110,- wordt opgehaald in Helendoorn en afgeleverd bij het hotel in Boxmeer.

Salland, foto: Johan Wieland, Flickr

Overzicht reis

Prijs Vanaf €379,-
Land Nederland
Regio Overijssel, Gelderland
Reisperiode 1 april - 24 september
Soort reis Fietsvakantie
Type reis Individuele reis
Reisduur 3 nachten
Verzorging Logies/Ontbijt
Vervoer Eigen vervoer
Bagagevervoer Inclusief
Hond toegestaan? Nee
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?