Fietsvakantie Rondje over de Zeeuwse Eilanden

8-daagse rondgaande fietsvakantie over de Zeeuwse Eilanden, langs de mooiste kusten, weidse landschappen en historische stadjes als Zierikzee en Veere

Vanaf €719,-

Zoutelande, foto: Erwin Kreijne, Wikimedia

 • Nederland
 • 1 april - 23 september
 • Fietsvakantie
 • Individuele reis
 • 7 nachten
 • Logies/Ontbijt
Bewaar reis
Prijzen & Boeken
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

8-daagse rondgaande fietsvakantie over de Zeeuwse Eilanden, langs de mooiste kusten, weidse landschappen en historische stadjes als Zierikzee en Veere

Een 8-daagse rondgaande Fietsvakantie over de Zeeuwse Eilanden die je begint en eindigt in Rotterdam of Burgh Haamstede. De zes fietsdagen voeren je door het frisse open Zeeuwse landschap met zijn talloze pittoreske havenstadjes zoals Zierikzee, Veere en Bruinisse.  Landinwaarts fiets je over fietspaden en landelijke wegen door weidse landschappen terwijl de zee met zijn brede goudgele stranden nooit ver weg is voor een frisse duik. Imposant zijn de wereldberoemde Deltawerken die je hier een keer met eigen ogen kunt bewonderen. Ook de lange bruggen die de eilanden met elkaar verbinden maken dit Rondje Zeeuwse Eilanden tot een bijzondere belevenis.

Prijs | € 719

 • Prijs per persoon op basis van logies en ontbijt in een 2-persoonskamer
 • Toeslag voor een 1-persoonskamer € 210
 • Optioneel: huurfiets hybride € 100 (incl diefstalverzekering), alleen mogelijk bij aankomst in Rotterdam
 • Optioneel: huurfiets Ebike € 200 (incl diefstalverzekering), alleen mogelijk bij aankomst in Rotterdam
 • Optioneel: start/eind in Burgh Haamstede (gratis parkeren), ipv Rotterdam
 • Boekingskosten € 25,- per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking, SGR Publieksbijdrage € 5,-
 • Aankomst dagelijks tussen 1 april en 23 september 2023
  (let op: deze reis kan niet lastminute worden geboekt. houd minimaal 14 dagen aan tussen de dag van boeken en uw gewenste startdatum)

Inclusief:

 • 7x overnachting in 3 en 4-sterrenhotels
 • 7x ontbijt(buffet)
 • Bagagevervoer van hotel naar hotel (1 stuk max. 20 kg per persoon)
 • GPS-routes
 • Routebeschrijving en fietskaarten
 • Service hulplijn

Niet inbegrepen zijn:

 • Heen- en terugreis
 • Overige maaltijden
 • Parkeerkosten auto in parkeergarage Rotterdam, ca. €25,- per dag (bij start in Burgh Haamstede gratis)
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Entreegelden, kosten van evt. overtochten met veerboten e.d.
 • Overige niet genoemde zaken

Het Rondje Zeeuwse Eilanden op de kaart

Vestigstad Brielle vanuit de lucht, foto: Graaffw, Wikimedia

Omschrijving 8-daagse Fietsvakantie Rondje over de Zeeuwse Eilanden

Je start deze fietsvakantie in Rotterdam waar je de eerste nacht doorbrengt. Als alternatief kun je kiezen voor vertrek vanuit Burgh Haamstede, waar je de auto gratis kunt parkeren gedurende de reis. De hele route fiets je zoveel mogelijk over fietspaden en landelijke wegen met een enkele uitzondering rond de steden. Je ontvangt een uitgebreide routebeschrijving en kaartmateriaal. Tevens is de GPS-track gratis beschikbaar. Het vervoer van de bagage, 1 stuk van maximaal 20 kg per persoon, is inbegrepen in de prijs. We raden je aan een kleine rugzak of fietstas mee te nemen voor proviand onderweg en eventuele inkopen.

OVERNACHTEN ONDERWEG* | Rotterdam – Inntel Hotels Rotterdam Centre **** | Willemstad – Wapen van Willemstad*** | Noordgouwe – Hostellerie Schuddebeurs*** | Vlissingen – Hotel Piccard**** | Burgh Haamstede – Fletcher Duinhotel Burgh Haamstede**** | Brielle – Fletcher Hotel de Zalm***

*Bij onvoldoende beschikbaarheid wordt een alternatief adres gereserveerd in dezelfde categorie. Dit kan ervoor zorgen dat de route eventueel iets afwijkt.

Programma Fietsvakantie Rondje over de Zeeuwse Eilanden

Dag 1: Aankomst in Rotterdam
Je reist op eigen gelegenheid naar Rotterdam. Ben je op tijd verken dan het centrum van de stad met bijvoorbeeld de bezienswaardige Vershal en het Centraal Station. (reis je met de auto, dan kun je deze vakantie ook Starten in Burgh Haamstede, waar je gratis kunt parkeren)

Drierivierenpunt bij Dordrecht, foto: Tibor Lelkes

Dag 2: Rotterdam – Willemstad 66 km
Vandaag een wat langere fietsdag, waarbij je koers zet richting Dordrecht, een van de eerste plaatsen die stadsrechten verwierf van de Hollands graaf Willem 1. De fietsroute leidt je dan ook langs de mooiste historische hoogtepunten van Dordrecht, waar drie rivieren samenkomen. Als je Dordrecht verlaat kom je langs de Biesbosch, steek je het Hollands Diep over en fiets je door het weidse rivierenlandschap naar Willemstad, de vestingstad met een eeuwenoude strategische ligging aan het Hollands Diep. Hier overnacht je op een steenworp afstand van het havenhoofd.

Landschap met prachtige akkers bij Oud Tonge, foto: Rolf Schmitz, Flickr

Dag 3: Willemstad – Noordgouwe (Zierikzee) 50 km
Vandaag fiets je over het eiland Goeree-Overflakkee naar Oud Tonge. Onderweg geniet je van uitgestrekte akkers in de polder, golvende duinen en goudgele zandplaten aan de kust. Via de brug over het Grevelingenmeer bereik je het gezellige mosselstadje Bruinisse, ‘de poort van Zeeland’ gelegen op het eiland Schouwen-Duiveland. Neem hier de tijd voor een kop koffie en een mooie wandeling door de haven. Dan trek je verder richting Zierikzee over Schouwen-Duiveland, dat bekend staat om zijn rust, ruimte en rijke natuur. Ontdek het historische stadje Zierikzee, gelegen aan de zeearm Oosterschelde, met zijn middeleeuws stratenpatroon met de vele historische bezienswaardigheden en een indrukwekkende jachthaven. Trakteer hier jezelf op een typisch Zeeuwse specialiteit, zoals een Zeeuwse bolus of een Schouws palingbroodje. Overnachten doe je in het gehucht Noordgouwe, een paar kilometer ten noorden van Zierikzee. (Maak vandaag of morgenochtend tijd voor een bijzondere stadswandeling door monumentenstad Zierikzee. Bekijk de informatie)

De oude haven van Zierikzee, foto: Frans Berkelaar, Flickr

Dag 4: Noordgouwe (Zierikzee) – Vlissingen 50 km
Vandaag een fietsdag in maritieme sfeer, je doet de Zeelandbrug, eens de langste brug van Europa over de Oosterschelde naar Noord-Beveland. Van daaruit brengt het veerpontje je naar het voormalige eiland Walcheren, dat wordt omgeven door een stervormige ring van grachten en kanalen. Dan vervolg je de route via het charmante plaatsje Veere richting Middelburg. Deze Zeeuwse hoofdstad is een van Nederlands oudste steden, dat te zien is aan de historische gebouwen. Aan het einde van de dag bereik je Vlissingen, de maritieme stad bij uitstek. De stad dankt zijn onweerstaanbare aantrekkingskracht aan zijn ligging direct  aan de zee. Vlissingen wordt omgeven door prachtige stranden en is gezegend met een unieke boulevard waar je grote zeeschepen op een steenworp afstand voorbij ziet varen. En het altijd spelende windorgel zorgt voor een mysterieuze sfeer. Brengt u ook zeker een bezoek aan het standbeeld van Michiel de Ruyter, de bekendste zeeheld in de Nederlandse geschiedenis. Overnachten doe je in Vlissingen op een steenworp afstand van het strand.

Zicht op Zoutelande, de plaats die zo mooi bezongen wordt door Bløf, foto:UYP45, Pixabay

Dag 5: Vlissingen – Burgh Haamstede 53 km
Vandaag steek je het voormalige eiland Walcheren dwars over. Walcheren biedt je alles: dijken, bossen en eeuwenoude plaatsjes met een rijke geschiedenis. Je fietst naar het schilderachtige Domburg, de oudste badplaats aan de Walcherse kust. De stranden zijn breed en goudgeel en de duinen, van wel vijftig meter hoog, geven je een uniek uitzicht over de prachtige stranden en de zee. Je fietst verder over de Oosterscheldekering en vervolg je route op het eiland Schouwen-Duiveland, waar je je Zeeland ervaring bent begonnen. Hier fiets je dwars door het grootste bos van Zeeland, het natuurgebied ‘De Kop van Schouwen’, een van de mooiste gebieden van Staatsbosbeheer. Het heuvelachtige duinlandschap met zandverstuivingen, valleien en duinweiden is schitterend. Aan het einde van de dag ben je aan de kust bij je hotel in Burgh Haamstede.

De Zeeuwse stranden zijn nooit ver weg voor een ochtend- of avondwandeling, foto: Norbert Reimer, Flickr

Dag 6: Burgh Haamstede – Brielle 51 km
De dag begint met een tocht langs een van Nederlands meest ongerepte kustlijnen. De kustlijn van Schouwen-Duiveland is maar liefst 21 kilometer lang. De hagelwitte stranden, gesierd door golvende duinen, staan bekend als de mooiste stranden van Nederland. Verder maak je vandaag kennis met de Deltawerken, in de vorm van dijken, dammen en sluizen. De bouw van de Deltawerken nam meer dan dertig jaar in beslag en dit unieke systeem van watermanagement is inmiddels wereldberoemd. Via de Delta constructies de Grevelingendam en de Brouwersdam fiets je van het eiland Schouwen-Duiveland naar het eiland Goeree-Overflakkee. Aan het einde van de middag fiets je over een derde Deltaconstructie: de Haringvlietdam. Je overnacht in Brielle.

Oude haven Rotterdam, foto: Frans Berkelaar, Flickr

Dag 7: Brielle – Rotterdam 38 km
Na het ontbijt start deze laatste fietsdag met een korte rit terug naar Rotterdam, om je in de gelegenheid te stellen onze wereldhaven met al zijn historie, maar ook nieuwe architectuur te bewonderen. Tips zijn natuurlijk de nieuwe Vershal en het Centraal Station. Overnachten doe je weer op de ss Rotterdam, het schip met historie is inmiddels Cultureel Erfgoed en wordt mede door 180 vrijwilligers in stand gehouden. Geniet van deze laatste en bijzondere overnachting.

Het stadscentrum van Brielle, foto: Guillaume Vachey, Flickr

Dag 8: Vertrek vanuit Rotterdam
Na het ontbijt op de ss Rotterdam stap je van boord en eindigt dit fietsarrangement.

De Zeelandbrug, foto: Frans Berkelaar, Flickr

Reviews

Keurig uitgewerkte fietsroutes, goede tips voor onderweg, bagagevervoer prima geregeld, kortom prima! Behalve locatie Middelburg. Wij hebben de 8-daagse tocht verlengd naar 10-daagse tocht door in Rotterdam en Middelburg 1 nacht te verlengen. Dit hebben we zelf bedacht. Misschien als tip mee te nemen op de site, dat verlenging naar wens mogelijk is. Verder dikke pluim!

H. Winters-Maat

Mijn cijfer:

8

Een goed verzorgde reis, zowel accomodaties, routes en service. De overnachtingen op de as Rotterdam, het wapen van Willemstad en Schuddebeurs sprongen er echt boven uit. Van de Fletcher hotels was hotel De Zalm in Brielle duidelijk de betere. Vanaf Schuddebeurs viel het op dat er veel gelegenheden onderweg waren om even te pauzeren voor iets te drinken, te eten of te kopen (lokale producten), dat vonden we erg prettig. Verrassende plaatsen waren Willemstad, Zierikzee, Colijnsplaat, Brielle en Schiedam. Hiermee willen we Rotterdam, Dordrecht en Middelburg zeker niet tekort doen, maar die zijn voor wat bekender. Erg te spreken over de service van bagage vervoer en de reis info waaronder de routeboekjes.

Lees meer

M. van Bendegom

Mijn cijfer:

9

Overzicht reis

Prijs Vanaf €719,-
Land Nederland
Regio Zeeland
Reisperiode 1 april - 23 september
Soort reis Fietsvakantie
Type reis Individuele reis
Reisduur 7 nachten
Verzorging Logies/Ontbijt
Vervoer Eigen vervoer
Bagagevervoer Inclusief
Hond toegestaan? Nee
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?