Groepswandelvakantie Hunsrück met hangbrug Geierlay

5-daagse groepswandelreis langs de mooiste delen van de Hunsrück. Met een bezoek aan de hangbrug Geierlay en de Grand Canyon van de Hunsrück. Een volledig verzorgde wandelreis vol verrassingen onder deskundige begeleiding.

Vanaf €499,-

 • Duitsland
 • 6 oktober
 • Wandelvakantie
 • Groepsreis
 • 4 nachten
 • Halfpension plus Lunchpakket – Volpension
Bewaar reis
Prijzen & Boeken
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

5-daagse groepswandelreis langs de mooiste delen van de Hunsrück. Met een bezoek aan de hangbrug Geierlay en de Grand Canyon van de Hunsrück. Een volledig verzorgde wandelreis vol verrassingen onder deskundige begeleiding.

We zijn verliefd geraakt op de Hunsrück, bekoord door haar romantische dalen met slingerende beken tussen hoge rotsformaties en natuurlijk de inmiddels ‘beroemde’ hangbrug Geierlay. Daarom organiseren we 2x per jaar, in het voor- en najaar, de groepswandelvakantie Hunsrück om het avontuurlijke wandelen in de Hunsrück te beleven. Naast de hangbrug komen we door de ‘Grand Canyon’ van de Hunsrück en kun je kennismaken met een klettersteig. Een wandelreis vol verrassingen waarbij we ‘s avonds voor een goed diner zorgen.

Volledig verzorgde groepswandelvakantie Hunsrück
min. 8 – max. 15 deelnemers

Prijs | € 499,-

 • Prijs per persoon op basis van volpension in een 2-persoonskamer
 • Meerprijs 1-persoonskamer € 70,-
 • Boekingskosten € 25,- per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking, SGR Publieksbijdrage € 5,-
 • 6 oktober 2023

Inclusief:

 • 4x overnachting in een fijn hotel dat door Ecktiv is uitgezocht en is ingesteld op wandelaars.
  Alle kamers hebben goede bedden en eigen douche en toilet.
 • 4x een stevig wandelontbijt
 • Lunchpakket op alle wandeldagen
 • 4x uitgebreid diner met een ‘lokale touch’ waaronder 1x een barbecue met een echte ‘grillmeister’ en 1x een 4-gangen diner (tijdens de wandelreis zijn de dranken voor eigen rekening)
 • Welkomstdrankje + Snack
 • Nederlandstalige reisleiding gedurende het programma
 • Wandeltochten over Traumschleifen (droom-rondwandelingen) waaronder de ‘Grand Canyon’ van de Hunsrück en een route onder en over de hangbrug Geierlay.
 • Zorgvuldige beschrijving van de wandelroutes en uitgebreide reis- en omgevingsinformatie. (Nederlands- / Duitstalig)
 • Toeristenbelasting

Niet inbegrepen zijn:

 • Heen- en terugreis (Nederland <> Hunsrück)
 • Tussentijds vervoer tussen start en/of eindpunt van wandeling zoals in programma.
  De bedoeling is dat we de korte afstanden in overleg met eigen auto’s regelen.
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Verzekeringen;  we adviseren een reisverzekering af te sluiten
 • Bij de groepsreis is het niet mogelijk honden mee te nemen

 

hunsruck-groep-7

Omschrijving 5-daagse Groepswandelvakantie Hunsrück met hangbrug Geierlay

We wandelen dagelijks over wandelroutes van verschillende lengtes en zwaartes. Alle wandelingen zijn (onderdeel van) een Traumschleife (droom-rondwandeling) of horen bij de Saar-Hunsrück Steig. We lopen daarbij over avontuurlijke middelzware paden die goed zijn onderhouden (zwaarte: 2 sterren). De ene keer lopen we over een breed grindpad de andere keer is het pad amper voetbreed. We klimmen en dalen, maar nooit lange stukken achter elkaar. Soms is het wel steil met een aantal korte spannende passages. Enige conditie en ervaring met dit soort avontuurlijke wandeltochten is gewenst. We lopen afwisselend langs beken in het dal en over de heuvelkammen met prachtige uitzichtpunten waar we pauze houden om te genieten. Uiteraard bezoeken we de 360m lange en 100m hoge hangbrug Geierlay. Voor de wandelingen heb je stevige schoenen nodig. Bij heel slecht weer zijn een aantal paden niet begaanbaar en zoeken we een alternatief. Een enkele wandeling start bij het hotel, bij de overige wandeldagen rijden we naar het begin- en eindpunt. Zie het programma voor meer details.

Vervoer
Met de auto reis je in ca 4 uur naar de Hunsruck. Met het OV reis je met de trein naar Koblenz Hbf. Vanaf Utrecht is dit met ICE / EurCity in ca. 3 uur en 15 minuten met 1 keer overstappen. Tickets kun je bestellen op nsinternational. Vanaf Koblenz Hbf neem je de bus naar Zilshausen in ca 1,5 uur met 1 keer overstappen. Tickets kun je vooraf bestellen op Bahn.de. De reisleider haalt je dan op in Kastellaun voor de rit naar het hotel.

Profiel van een groepswandelreis 
Als je ergens gaat wandelen wil je ook echt opgenomen worden in de omgeving en die maximaal ervaren. Zo kijken we bij ECKTIV tegen een wandelreis aan. Dit betekent dat we zorgvuldig de wandelroutes uitkiezen en gebruik maken van kleinschalige hotels die zijn gericht op wandelaars. Ook bij deze groepsreis wordt het hotel met liefde gerund door de eigenaars zelf die er voor zorgen dat je vanuit hun regionale keuken verwend zult worden. We bieden een programma met de ruimte en vrijheid om in je eigen tempo en vanuit je eigen belevenis de omgeving te leren kennen. We voegen graag wat extra’s toe met facultatieve workshops en tips voor wie extra wil wandelen.

a (5)

hunsruck-groep-3

Programma Groepswandelvakantie Hunsrück met hangbrug Geierlay

Dag 1: Aankomstdag (wandeling ca. 1 u)
In de middag aankomst bij het hotel met eigen vervoer. Na een wandelworkshop waarbij we kennis maken met de omgeving (en met elkaar) schuiven we aan voor het 3-gangen diner’. Aan de bar of in de gezellige overdekte tuin van het hotel kunnen we verder acclimatiseren en ons voorbereiden op de wandeldag van morgen.

Dag 2: Traumschleife-wandeling (ca. 10,2km/3,5u) en wandeling hangbrug Geierlay (ca. 6km/2 u)
Na het ontbijt vertrekken we vroeg voor de eerste Traumschleife in de nabijheid van ons hotel. Na de weidse uitzichten over de heuvels dalen we af en maak je kennis met de verborgen dalen en beken van de Hunsrück. ‘s Middags is er tijd om op eigen gelegenheid de vestingstad Kastellaun te bezoeken en evt. boodschappen te doen. Je kunt er zelf de opvallende burchtruïne gaan ontdekken. Aan het eind van de middag vertrekken we richting de hangbrug Geierlay om tijdens zonsondergang de prachtige hangbrug te ervaren. We maken een rondwandeling van ca. 6km over en onder de Geierlay. Bij terugkomst in het hotel staat het diner voor ons klaar.

Dag 3: Traumschleife-wandeling met klettersteig (wandeling ca. 16 km/5,5 u)
Na het ontbijt rijden we met eigen auto naar de volgende Traumschleife met deze keer een aantal spannende klettersteig-passages (voornamelijk ladders langs de rotswand, je kunt eventueel omlopen) o.a. in een oude leisteengroeve. Het dichte bos is een voorbeeld van wat de Duitsers een ‘wild-romantische’ wandeling noemen. Beekjes van amper een meter breed leiden ons de weg. Aan het eind kunnen we genieten van de uitzichten over de heuvels van de Hunsrück en de Eifel. ’s Avonds begeleidt hoteleigenaar en Grillmeister Harry ons bij een heerlijke grill-avond.

Dag 4: De ‘Grand Canyon’ van de Hunsrück (wandeling ca. 10,5 km/4,5 u)
Na het ontbijt vertrekken we met eigen auto naar een hotel-restaurant in ‘The Middle of Nowhere’ om vanaf deze droomlocatie de Traumschleife van het Baybachtal te gaan lopen. Dit is de Grand Canyon van de Hunsrück met steile rotswanden boven de beek en avontuurlijke paden. Een wandeling die door het afwisselende karakter als de mooiste wandeling van de Hunsrück wordt gezien. De middag is verder vrij met keuze om de tuin van het hotel-restaurant te gaan te bekijken of lekker op het terras te zitten. Daarna gaan we hier genieten van een 4-gangen diner. Eenmaal terug in ons hotel sluiten we de dag gezamenlijk af met een ludieke activiteit.

Dag 5: Einde programma, optioneel bezoek aan de Moezel
Na het ontbijt eindigt de wandelreis maar wie wil kan zelf nog een mooie wandeling maken waarover we je graag adviseren. Bijvoorbeeld langs de nabij gelegen Moezel waar je een deel van de Moselsteig kunt lopen evt. in combinatie met een bezoek aan de historische steden Cochem of Koblenz.

hunsruck-groep-2

Reviews

Het was één groot feest om met Ecktiv op pad te zijn geweest. Ik kan niets bedenken wat niet goed was of wat verbeterd kan worden.

Y. Zondervan

Mijn cijfer:

10

Overzicht reis

Prijs Vanaf €499,-
Land Duitsland
Regio Hunsrück, Rheiland-Pfalz
Reisperiode 6 oktober
Soort reis Wandelvakantie
Type reis Groepsreis
Reisduur 4 nachten
Wandelniveau Niveau 2
Verzorging Halfpension plus Lunchpakket – Volpension
Vervoer Eigen vervoer
Bagagevervoer Inclusief
Hond toegestaan? Nee

Impressie

[unitegallery gallery1 catid=5]

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?