Huttentocht Beaufortain met uitzichten op Mont Blanc

7-daagse Huttentocht Beaufortain in de Franse Savoie met zijn geurende bossen en helder bergmeren en onderweg regelmatig uitzicht op de Mont Blanc

Vanaf €689,-

Foto: JR Guillaumin, Flickr

 • Frankrijk
 • van 20 juni t/m 19 september
 • Huttentocht
 • Individuele reis
 • 6 nachten
 • Halfpension
Bewaar reis
Prijzen & Boeken
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

7-daagse Huttentocht Beaufortain in de Franse Savoie met zijn geurende bossen en helder bergmeren en onderweg regelmatig uitzicht op de Mont Blanc

Beaufortain, een prachtig gebied van rust en ruimte in de Franse Savoie, bekoort wandelaars met zijn klassieke chalets, beschermde dorpsgezichten, geurende bossen en heldere bergmeren. In de immense bergweiden produceren de roodbruine Tarine koeien hun melk voor de beroemde Beaufort-kaas. Hoger op de hellingen kom je steenbokken en gemzen tegen. Aan tafel worden eenvoudige vaak lokale gerechten geserveerd. En wandelend van hut naar hut heb je steeds weer een adembenemend uitzicht op de majestueuze Mont Blanc.

Prijs | € 689

 • Prijzen zijn per persoon op basis van halfpension in een 2-persoonskamer (in het hotel) en meer persoonskamers in de berghutten
 • Te boeken vanaf minimaal 2 personen
 • Meerprijs 1-persoonskamer voor 2 nachten € 70
 • Optioneel: extra nacht vooraf obv halfpension € 105
 • Aankomst dagelijks van 20 juni t/m 19 september
 • Boekingskosten € 25 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking, SGR Publieksbijdrage € 5,-

Inclusief:

 • 2 x overnachting in tweesterrenhotel
 • 4 x overnachting in berghutten
 • 6 x ontbijt of ontbijtbuffet
 • 6 x diner / avondmaaltijd
 • Transfer op dag 2 naar begin eerste etappe
 • Wandelkaart
 • GPS-routes
 • Gedetailleerde routebeschrijving (Engelstalig)
 • Lokale 24 uurs hulplijn

Niet inbegrepen:

 • Heen- en terugreis naar Arêches
 • Retourtransfer laatste dag van Beaufort naar Arêches (5 km per bus of taxi)
 • Lunchpakketten
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Toeristenbelasting; ter plaatse te voldoen

Het seizoen voor huttentochten is kort en de capaciteit in hutten beperkt.
Wil je verzekerd zijn van plek, boek dan zo vroeg mogelijk.

Onderweg heb je de mooiste uitzichten op de Mont Blanc, foto: Gerard-Guerrier

Omschrijving 7-daagse Huttentocht Beaufortain met uitzichten op de Mont Blanc

Deze huttentocht begint en eindigt in Arêches, een eeuwenoud dorp in het hart van de Savoie. Je wandelt van hut naar hut in het Beaufortain-massief door bossen en uitgestrekte bergweides, langs stuwmeren en indrukwekkende pieken over rotsige ondergrond, smalle paden, langs hellingen en ‘balkonpaden’ met schitterende uitzichten. Je moet een goede conditie hebben, tredvast zijn en geen hoogtevrees hebben.

Service, vervoer & tips
Je reist op eigen gelegenheid naar Arêches dat op ongeveer 1073  km van Utrecht ligt. Met de bus reis je naar Albertville, waar je een taxi of de bus kunt nemen naar Arêches. De dichtstbijzijnde luchthavens zijn Chambéry (84 km) of Geneve (110 km) , waar je verder reist met de bus of een huurauto. In Arêches verblijf je in een hotel. In het dorp kun je eventueel wat inkopen doen. Onderweg verblijf je in berghutten.

Bij onvoldoende beschikbaarheid wordt een alternatief adres gereserveerd in dezelfde categorie. Dit kan ervoor zorgen dat de route eventueel iets afwijkt.

Refuge de la Coire waar je op dag 2 overnacht, foto: Nicolas Vigier, Flickr

Fit genoeg voor deze Huttentocht? Deze huttentocht valt in de categorie 3. Een goede fysieke conditie is vereist, want je loopt tot 6,5 uur per dag. Hoe beter je bent voorbereid, hoe meer je kunt genieten tijdens het wandelen.  Zie categoriebeschrijving Huttentochten

Algemene tips en informatie over Huttentochten

Het Mont Blanc massief in vol ornaat, foto: JudRob, Pixabay

Goed verzekerd de bergen in (gesponsord)
De beste reisverzekering voor bergwandelaars met complete bergsportdekking sluit je af bij de NKBV.
Meer info en afsluiten

Programma Huttentocht Beaufortain met uitzichten op de Mont Blanc

Dag 1: Aankomst in Arêches
Je reist op eigen gelegenheid naar Arêches in het hart van de Franse Savoie, circa 20 km van Albertville.

Als je vroeg in Arèches aankomt is er de mogelijkheid om alvast een mooie rondwandeling te maken. Je kunt de Boucle des Envers doen, een rondje van circa 2,5 km door de groene bergweides rondom Arêches; een bezoek brengen aan het hooggelegen en lieflijke dorpje Boudin, of een wandeling naar Plan Villard  maken. Wat je in ieder geval zult ontdekken vandaag zijn de heerlijke groene bergweiden en de onvergetelijke uitzichten op het Mont Blanc-massief. (Je kunt optioneel ook een nacht extra vooraf bijboeken om deze wandelingen te maken voordat je aan de huttentocht begint).

Dag 2: Tussen Tarentaise en Beaufortain, circa 6 uur wandelen, ↑ 950 m ↓600 m
Na het ontbijt volgt een transfer naar de Col du Pré, waar het echte wandelavontuur van start gaat. Je loopt over een botanisch pad tot aan een stenen zuil in het bos, die het begin markeert van een prachtige kamwandeling. De hele dag kun je je vergapen aan de majestueuze uitzichten op de meren van Saint-Guérin en Roselend, de Mont-Blanc en de beroemde Pierra Menta. Bij de refuge  waar je overnacht, kun je op het terras volop blijven genieten van het zicht op de groene bergweiden, de loom grazende koeien en de omringende toppen.

De kuddes koeien die de melk leveren voor de befaamde kaas uit de Savoie, foto: Anne Marie Montambaux

Dag 3: Kruispunt van wegen GR5, TdMB en Tour de Beaufortain, circa 6 uur wandelen, ↑ 650 m ↓800 m
In de ochtend wandel je omhoog naar de smalle Col du Coin. Geniet hier van het geweldige panorama dat zich uitstrekt over het Mont Blanc massief. Langs authentieke chalets daal je af in de Coin-vallei onder de hoog boven alles uittorende Pierra Menta. Via het lager gelegen Treicol klim je weer omhoog tot aan de oevers van het indrukwekkende stuwmeer Lac de Roselend. Over een bergpaadje bereik je tenslotte de berghut die niet alleen op de Tour du Beaufortain ligt maar ook op de GR5 en de Tour du Mont Blanc. Tijdens het avondeten valt er genoeg aan ervaringen uit te wisselen.

Dag 4: Een wandeling naar de Col de la Croix-du-Bonhomme, circa 5 uur wandelen, ↑ 700 m ↓100 m
Vandaag staat een relatief korte wandeling op het programma. Via Cormet de Roselend wandel je bergopwaarts naar de Col de la Sausse. Je steekt de majestueuze top van Gittes over naar de Col de la Croix-du-Bonhomme (2433 m), de belangrijkste en hoogste doorgang van de beroemde Tour du Mont-Blanc, waar je overnacht.

Liefhebbers kunnen hier de Tête Nord des Fours beklimmen (↑ 300 m ↓300 m) een wandeling van circa 2,5 uur. De steenbok laat zich er vast zien. Op de top heb je een schitterend uitzicht op het Mont Blancmassief.

De Col de la Croix du Bonhomme, waar je ook wandelaars van Tour du Mont-Blanc zult ontmoeten, foto: SNappa2006, Flickr

Dag 5: Over de Col du Bonhomme naar de Col de Véry, circa 6,5 uur wandelen, ↑ 400 m ↓850 m
Voor de langste etappe van deze huttentocht, staat vandaag een vroeg vertrek gepland. Eerst steek je de Col du Bonhomme over om af te dalen langs de chalets van Jovet. Daar wacht je een schitterende ‘balkonwandeling’ met weidse uitzichten. Klim naar de Col de la Fenêtre en wandel door de bergweides naar Col du Joly. Een lange oversteek door de groene almen van de Hauteluce-vallei brengt je bij de Col de Véry en de hut.

Dag 6: Een lange afdaling naar Beaufort, circa 5 uur wandelen, ↑ 150 m ↓1000
Van de refuge wandel je zonder grote hoogteverschillen naar de Mont Clocher. Een lange afdaling over een kronkelend pad voert je dan naar het plaatsje Hauteluce. Ga hier zeker een kijkje nemen in de prachtige barokke kerk Saint Jacques d’Assyrie met zijn beroemde uivormige klokkentoren en trompe-l’oeil-gevel. Na deze onderbreking is het niet ver meer naar het eindpunt van vandaag, Beaufort-sur-Doron, bekend van de gelijknamige kaas. Voor veel Fransen is dit de koningin onder de kazen. Wanneer je hier in juli of augustus bent, is een bezoek aan de rijpingskelders inbegrepen. Vanuit Beaufort neem je de bus of taxi (eigen kosten) naar het 5 km verder gelegen start/ eindpunt voor een afsluitende nacht in het hotel in Arêches.

Dag 7: Vertrek uit Arêches
Na het ontbijt eindigt deze vakantie.

Reviews

Prachtige route! Goed informatie vooraf en over de routes. App hebben wij niet veel gebruikt. Wel de gpx bestanden op navigatie apparatuur. Zeer tevreden over de accomodaties. Op een na waren ze met ongeveer 20 slaapplaatsen. Erg gezellig! De ene was de Croix de Bonhomme, die mag wat ons betreft vervangen worden door een lager gelegen kleinschaliger hut. Deze is erg massaal (80-100mensen). Dat maakt de dagtochten ook eerlijker verdeeld. Nu liepen we slechts 7km hierheen en de volgende dag 17km. Eten was goed en lekker. Jammergenoeg was mijn dieetwens niet goed doorgekomen, dat gaf in de eerste hut wat problemen. Lunches moesten we op advies ter plekken regelen dat kan beter vooraf worden doorgegeven! En een goed sluitend bakje moet ook meegenomen worden. Bij de eerste twee hutten kregen we een lekker rijstsalade mee. Nu in een lekkend wegwerpbakje voor €4,-.. Bij de Croix de Bonhomme kregen we geen lunch mee, omdat we dat niet vooraf hadden gereserveerd… Uiteindelijk wat sneetjes brood meegekregen. In de laatste twee hutten hadden we geen douche en toilet met stromend water, alleen een droog toilet buiten. Het is even wennen, maar was uiteindelijk zoals het was. De warme douche in ons hotel was daarna wel erg welkom! Al met al hebben we (mede door het goede weer) een heerlijke huttentocht gehad, zeker voor herhaling vatbaar!

Lees meer

G. de Jong

Mijn cijfer:

9

Prachtige route, mooi en onbekend gebied, leuke/authentieke refuges met aardige huttenwaarden en goed lekkere 3-gangen-diners. Wij waren begin juli en we hebben nog nooit zoveel orchideeën en andere alpenflora zien bloeien. Mooie zichten op stuwmeren en de Mont Blanc. Eerste deel en laatste deel van de Beaufortaintrail kwamen we weinig mensen tegen en deelden we de refuges met enkel Franse medewandelaars. Waar de route samenloopt met de Tour du Mont Blanc waren veel medewandelaars (zeker omdat we de meeste tegemoet liepen) en kwamen ze uit de hele wereld. Wat een leuke mix opleverde. Eén refuge wist niet of we een lunchpakket konden krijgen want dat moest je vtv regelen en niet op de dag van aankomst nog werd ons verteld. Uiteindelijk kregen we de volgende dag gelukkig wel een lunchpakket mee. Eigenlijk vind ik dat een lunchpakket onderdeel van de pakketreis zou moeten zijn. En er moet in de paklijst worden opgenomen om een plastic bakje en bestek mee te nemen als je lunches koopt in de refuges want je krijgt daar namelijk salades mee als lunchpakket.

Lees meer

J. Pleumeekers

Mijn cijfer:

8

Wij vonden de reis fantastisch alles was goed geregeld, het boekje de kaart de overnachtingen met ontbijt en diner. Vooral de app was super je kon gewoon niet verkeerd lopen echt geweldig. Wij hebben geweldig genoten mede doordat alles zo goed geregeld was.

C. Vergeer

Mijn cijfer:

9

Overzicht reis

Prijs Vanaf €689,-
Land Frankrijk
Regio Savoie
Reisperiode van 20 juni t/m 19 september
Soort reis Huttentocht
Type reis Individuele reis
Reisduur 6 nachten
Wandelniveau Niveau 3
Verzorging Halfpension
Vervoer Eigen vervoer
Hond toegestaan? Nee
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?