Huttentocht Dolomieten Palaronda Trek Noord

6-daagse huttentocht in het Pale di San Martino-gebergte met zijn kale en ruige plateau omringd door de karakeristieke bergketens van de Dolomieten

Vanaf €579,-

 • Italië
 • 20 juni - 15 september (juli 2024 VOL)
 • Huttentocht
 • Individuele reis
 • 5 nachten
 • Halfpension
Bewaar reis
Prijzen & Boeken
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

6-daagse huttentocht in het Pale di San Martino-gebergte met zijn kale en ruige plateau omringd door de karakeristieke bergketens van de Dolomieten

DEZE REIS KAN HELAAS IN 2024 NIET MEER GEBOEKT WORDEN

Tijdens deze huttentocht wandel je van berghut naar berghut in het Pale di San Martino-gebergte. Het kale, grillige en imponerende plateau dwingt respect en bewondering af. Je bent omringd door de mooiste bergketens van de Dolomieten. De bergen met hun karakteristieke scherpe punten (de ‘pale’) zijn zo’n 300 miljoen jaar geleden ontstaan uit koraal. Bij zonsondergang kleuren de majestueuze bergwanden vele tinten rood en roze. De Palaronda Trek Noord is een uitdagende tocht voor geoefende wandelaars door een buitengewoon prachtig en ruig landschap.

Prijs | V.a. € 579,-

 • Prijs per persoon op basis van half pension in een 2-persoonskamer (in de hutten op meerpersoonskamers)
 • Toeslag: voor een 1-persoonskamer in hotel voor 2 nachten € 70,-
 • Seizoenstoeslag: tussen 4 – 18 augustus € 60,-
 • (Kinder)korting: kinderen/personen op de kamer(in hotel) met 2 vol-betalende personen € 20,-
 • Boekingskosten € 25,- per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking, SGR Publieksbijdrage € 5,-
 • Aankomst dagelijks van 20 juni tot 15 september (juli 2024 is niet meer beschikbaar)

Inclusief:

 • 2x overnachting in 3-sterrenhotel of 4-sterrenhotel
 • 3x overnachting in berghutten (meerpersoonskamers)
 • 5x ontbijt(buffet)
 • 6x diner of wandelaarsmaaltijden
 • lift op en neer
 • GPS-routes
 • Gedetailleerde reisbeschrijving en routekaart (Engelstalig)

Niet inbegrepen:

 • Heen- en terugreis Nederland
 • Lunchpakketten
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Toeristenbelasting; ter plaatse te voldoen

Het seizoen voor huttentochten is kort en de capaciteit in hutten beperkt.
Wil je verzekerd zijn van plek, boek dan zo vroeg mogelijk.
 

Omschrijving 6-daagse Huttentocht Palaronda Trek Noord

Deze huttentocht begint en eindigt in San Martino de Castrozza, een schilderachtig dorpje in het hart van de Italiaanse Dolomieten. Tijdens deze huttentocht wandel je door het prachtige Pale di San Martino-gebergte. Je overnacht tijdens de tocht in drie verschillende hutten. Voor deze wandeling, waarbij je zelf je bagage draagt, moet je beschikken over een goede conditie en tredzekerheid en geen last hebben van hoogtevrees.

Service, vervoer & tips
Je reist op eigen gelegenheid naar San Martino de Castrozza dat op ongeveer 1075 km van Utrecht ligt. Met de trein reis je naar Feltre, Trento of Ora waar je per openbaar vervoer (trein/bus) verder kunt reizen naar San Martino de Castrozza. (Kijk voor meer informatie op NS International.) Een andere optie is de Flixbus, bijvoorbeeld naar Bolzano (www.flixbus.nl).

In San Martino de Castrozza verblijf je een nacht in een driesterrenhotel. Na de huttentocht overnacht je hier weer. De auto kun je (onbewaakt) bij het hotel of de omgeving parkeren. Tijdens de wandeldagen slaap je in berghutten/rifugio’s.

Fit genoeg voor deze Huttentocht?
Tijdens deze huttentocht in de Dolomieten wandel je over het plateau van de Pale di San Martino. De dag-etappes variëren, rustpauzes niet meegerekend, tussen de 3 en 4 uur met één dag van 7 uur. Op sommige steilere stukken zijn om veiligheidsredenen metalen kabels of leuningen aangebracht. De aangegeven tijden zijn gebaseerd op gemiddelde praktijkervaringen van de gidsen van onze lokale partner. Een goede fysieke conditie is belangrijk, want je de hoogteverschillen zijn aanzienlijk waarbij je etappes tot 7 uur per dag met bagage en op hoogte loopt. Hoe beter je bent voorbereid, hoe meer je kunt genieten tijdens het wandelen. Deze huttentocht valt in de categorie 3.  Zie categoriebeschrijving Huttentochten.

Algemene tips en informatie over Huttentochten

Bij onvoldoende beschikbaarheid wordt een alternatief adres gereserveerd in dezelfde categorie. Dit kan ervoor zorgen dat de route eventueel iets afwijkt.

Programma Huttentocht Palaronda Trek Noord

Dag 1: Aankomst in San Martino di Castrozza
Je reist op eigen gelegenheid naar San Martino di Castrozza waar je overnacht in een driesterrenhotel op basis van halfpension. Je kunt je auto gratis (onbewaakt) parkeren bij het hotel gedurende de wandeltocht.

Dag 2: Van Passo Rolle naar Rifugio Mulaz, ca 4 uur wandelen, ↑860 m ↓270 m
De eerste wandeldag begint bij de Passo Rolle (met de auto hier naartoe. Parkeren?) Je loopt over een grindpad vanaf de pas naar Baita Segantini. Hier heb je een prachtig uitzicht op de Pale de San Martino, houd je camera of mobiel maar in de aanslag, want je komt zintuigen tekort. Dan daal je af naar Val Venegia richting Malga Venegiota om het panoramische Forcella Venegia te bereiken. De groene bergweiden vol bloemen steken scherp af tegen de pieken van de omringende bergen. Rond het Mulaz-massief wandel je dan naar je overnachtingsbestemming, de Rifugio Mulaz, een authentieke hut die ingebed lijkt in het roze gesteente.

Dag 3: Van Rifugio Mulaz naar Rifugio Rosetta, ca 7 uur wandelen, ↑980 m ↓980 m
Na het ontbijt wandel je vanaf Rifugio Mulaz naar de Passo Mulaz, vanwaar je een adembenemend uitzicht hebt op de noordelijke keten van de Pale di San Martino. Dan wandel je het dal in, Val Venegia, door een maanlandschap van stenen en rotsen. Via Baita Segantini, Passo Rolle en Malga Fosse di Sopra bereik je de Sentiero dei Finanzieri, een mooi pad dat geleidelijk aan zo’n 300 meter stijgt. Hoe hoger je komt hoe majestueuzer het uitzicht. Via het Pale di San Martino-plateau bereik je de Rifugio Rosetta, waar je overnacht. Maar eerst is het tijd om vanaf het grote terras te genieten van een spectaculaire zonsondergang.

Het is ook mogelijk om vanaf de Rifugio Colverde de Rosetta-kabelbaan naar het Pale di San Martino-plateau te nemen.

Dag 4: Van Rifugio Rosetta naar Rifugio Velo Della Madonna, ca 3 uur wandelen, ↑170 m ↓490 m
Nadat je ook de zonsopkomst over het Pale Plateau hebt bewonderd, verlaat je de hut en loop je bergafwaarts richting San Martino di Castrozza langs het Val di Roda. De afdaling is niet steil en voert met talloze haarspeldbochten door het bos naar het dal waar het uitzicht op het centrale massief van de Pale di San Martino spectaculair is. Na ongeveer drie uur lopen bereik je de Rifugio Velo della Madonna, een hut gebouwd op een rotsachtig terras aan de voet van de Cima della Madonna op een hoogte van 2358 m. Een startpunt van vele fascinerende wandel- en klimroutes.

Dag 5: Van Rifugio Velo Della Madonna naar San Martino di Castrozza, ca 4 uur wandelen, ↑200 m ↓990 m
Vandaag is alweer de laatste wandeldag van deze tocht. Het wordt een lange afdaling vanaf Rifugio Velo della Madonna tot je door het bos en groene bergweides San Martino di Castrozza bereikt (parkeerplaats auto?) voor een comfortabele laatste nacht in het hotel.

Dag 6: Vertrek
Na het ontbijt eindigt deze wandelvakantie.

Overzicht reis

Prijs Vanaf €579,-
Land Italië
Regio Dolomieten
Reisperiode 20 juni - 15 september (juli 2024 VOL)
Soort reis Huttentocht
Type reis Individuele reis
Reisduur 5 nachten
Wandelniveau Niveau 3
Verzorging Halfpension
Vervoer Eigen vervoer
Hond toegestaan? Nee
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?