Huttentocht Tirol over de Stubaier Höhenweg

6-daagse huttentocht over de Stubaier Höhenweg in Tirol. Langs ruige toppen, helderblauwe meren, klaterende rivieren en 'n indrukwekkende gletsjer.

Vanaf €529,-

Foto: The jackal100, Wikimedia

 • Oostenrijk
 • 1 juli - 15 september
 • Huttentocht
 • Individuele reis
 • 5 nachten
 • Halfpension
Bewaar reis
Prijzen & Boeken
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

6-daagse huttentocht over de Stubaier Höhenweg in Tirol. Langs ruige toppen, helderblauwe meren, klaterende rivieren en 'n indrukwekkende gletsjer.

Een heerlijke huttentocht in Tirol hoog in de bergen van het Oostenrijkse Stubaital. Ruige toppen, helderblauwe meren, klaterende rivieren en een indrukwekkende gletsjer vormen daarbij het decor. Door dit idyllische landschap wandel je in vier dagen van berghut naar berghut. De gehele route van de Stubaier Höhenweg valt in categorie zwaar. De etappes van deze tocht zijn de kortere minder zware etappes en toegankelijk voor mensen met een goede basisconditie en enige wandelervaring. De geoefende bergsportliefhebber kan nog enkele toppen toevoegen aan het programma. Beleef een echte huttentocht en geniet van de schoonheid van de Tiroler bergen, de gezonde lucht en de gezellige sfeer in iedere hut.

Prijs | € 529,-

 • Prijs per persoon op basis van halfpension in een tweepersoonskamer (in de hutten op meerpersoonskamers)
 • Toeslag € 50,- voor 2 nachten voor een 1-persoonskamer
 • Korting: NKBV leden € 30,-
 • Boekingskosten € 25,-per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking, SGR Publieksbijdrage € 5,-
 • Aankomst dagelijks van 1 juli tot 15 september

Inclusief:

 • 2x overnachting in 3 of 4-sterrenhotel
 • 3x overnachting in berghut (meerpersoonskamers)
 • 5x ontbijt/buffet
 • 3x lunchpakket
 • 2x 3-gangen diner in hotel
 • 3x ‘wandelaarsmaaltijden’ in de hutten
 • GPS-routes
 • Routekaart en beschrijving wandeling (Engelstalig, 1 per kamer)
 • Lokaal aanspreekpunt

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Heen- en terugreis naar het Stubaital
 • Eventuele kabelbaanritten
 • Vervoer naar Mutterbergalm – beginpunt (buskaartje)
 • Vervoer naar Neustift (Mutterbergalm) vanaf eindpunt (buskaartje)
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting (ter plaatse betalen)

Het seizoen voor huttentochten is kort en de capaciteit in hutten beperkt.
Wil je verzekerd zijn van plek, boek dan zo vroeg mogelijk.

Genieten van het fascinerende uitzicht

Omschrijving 6-daagse Huttentocht Tirol over de Stubaier Höhenweg

Tijdens deze wandelvakantie in het Stubaital wandel je over de Stubaier Höhenweg, een prachtige hoogteroute, in vier dagen van hut naar hut. De tocht is ideaal om kennis te maken met het fenomeen huttentocht. Deze tocht is te boeken vanaf eind juni tot half september.

Service, vervoer & tips
Je reist op eigen gelegenheid naar Neustift am Stubaital, dat op ongeveer 920 km van Utrecht ligt. Met de trein reis je vanaf Utrecht via Düsseldorf en München rechtstreeks naar Innsbruck. Voor meer informatie, kijk op nsinternational.nl. De Stubaitalbus of taxi brengt je vervolgens naar Neustift, 30 km ten zuidwesten van Innsbruck. Het dorp ligt op de hellingen van het Bachertal. Overal om je heen zie je schitterende bergtoppen, groene hellingen en hoog daarboven de grijze kalkbergen. In het typisch Oostenrijkse centrum rondom de kerk vind je een ruim aanbod aan winkels, banken en café’s.

In het dal verblijf je een nacht in een 3 of 4-sterrenhotel. Na de huttentocht overnacht je hier weer. De auto kun je (onbewaakt) bij het hotel of de omgeving parkeren. Tijdens de wandeldagen slaap je in berghutten.

Fit genoeg voor deze Huttentocht?
Deze huttentocht valt qua moeilijkheidsgraad in de categorie 3. Een goede fysieke conditie is dus belangrijk, want je loopt met bagage op hoogte over oneffen terrein. Hoe beter je bent voorbereid, hoe meer je kunt genieten tijdens het wandelen.  Zie categoriebeschrijving Huttentochten

Algemene tips en informatie over Huttentochten

* Bij onvoldoende beschikbaarheid wordt een alternatief adres gereserveerd in dezelfde categorie. Dit kan ervoor zorgen dat de route eventueel iets afwijkt.

Deze huttentocht wordt ook gelopen door kinderen vanaf 12 jaar (met goede conditie en wandelervaring)

Goed verzekerd de bergen in (gesponsord)
De beste reisverzekering voor bergwandelaars met complete bergsportdekking sluit je af bij de NKBV. Meer info en afsluiten

Programma Huttentocht Tirol over de Stubaier Höhenweg

Dag 1: Aankomst in Neustift am Stubaital
Je reist op eigen gelegenheid naar Neustift am Stubaital. Daar overnacht je in het hotel waar je ook weer terugkeert na je avontuur in de bergen.

Dag 2: Neustift – Dresdner Hutte, ±1,5 – 3 uur wandelen, afstand ca 4 km, ↑560 m ↓
Met je bagage voor de volgende vier dagen, neem je de Huttentaxi of de lijnbus naar de Mutterbergalm (of je neemt je eigen auto die je parkeert (geen toezicht) bij Mutterberg)(1740 m), het beginpunt van de wandeling. Het is tevens het dalstation van de Gletsjerbaan-lift. Je kunt kiezen uit twee paden naar de Dresdner Hütte (2308 m). Het snelst loop je met een kronkelend pad omhoog in ca. 1,5 uur naar de hut. De bergbeek, watervallen en het uitzicht achter je zijn genoeg redenen om af en toe te stoppen om op adem te komen. Een langere route (3 uur) door het Mutterbergerdal en over de Wilde Grube is ook mogelijk. Als je het rustig aan wilt doen, kun je ook de lift nemen naar het middelstation vanwaar het nog 5 minuten wandelen is naar de Dresdner Hütte. Vanaf de hut kun je in de middag een wandeling maken of een top beklimmen (mogelijk met de Gletsjerbaan). Of je kiest ervoor om op het terras te genieten van het indrukwekkende uitzicht. Je overnacht in de Dresdner Hütte.

Het gezellige terras van de Dresdner hütte

Dag 3: Dresdner Hütte  – Sulzenau Hütte, ±3 uur wandelen, afstand ca 4 km, ↑400 m ↓500 m
Na het ontbijt wandel je van de Dresdner Hütte eerst naar het Mittelstation van de Gletsjerbaan. Hier ga je richting Fernabaubach. Al kronkelend stijgt het pad naar het hoogste punt, de Peiljoch. Over het oneffen en stenige pad met steile stukken is dat soms flink klauteren. De route is op sommige plekken gezekerd met staalkabels waar je je aan kunt vasthouden. Na het Peiljoch, met de vele ‘steenmannetjes’, volgt een lange afdaling. Geniet van het weergaloze uitzicht op de gletsjer en het turkoois-blauwe morenenmeer ver onder je. Groene bergweides, hoge pieken en bergmeertjes vormen een sprookjesachtig decor voor de Sulzenau Hütte (2191 m) waar je overnacht.

Dag 4: Sulzenau Hütte – Nürnberger Hütte, ±4 uur wandelen, afstand ca 5 km, ↑650 m ↓550 m
Vandaag wandel je een van de meest geliefde stukken van de route. Je steekt verschillende beken over en wandelt over de morenen naar de blauwe Grünausee. Een mooie plek om even uit te rusten. Dan, steeds verder klimmend, bereik je de Niederl, het hoogste punt van vandaag. Aan de andere kant, daal je weer af naar de Nürnberger Hütte (2297 m), waarbij veiligheidskabels extra houvast bieden. Op het terras van de Nürnberger Hütte kunnen de bergschoenen uit. Met een stuk taart en een drankje, kun je heerlijk nagenieten van de geleverde prestaties. Dan slaap je nog een nacht boven in de bergen.

Even stil staan bij een kraakhelder spiegelend bergmeer

Dag 5: Nürnberger Hütte – Neustift, ±3 uur wandelen, afstand ca 6 km, ↓875 m
Je verlaat de hut en wandelt weer terug het dal in. Het landschap van grijze rotsen en stenen maakt plaats voor geurende bossen, bloeiende bloemen en groene bergweides. Zo wandel je langzaam maar zeker de bewoonde wereld weer in. Aan het eind van de wandeling stap je op de lijnbus die je in circa 20 minuten naar Neustift brengt. (of in 10 minuten naar Mutterberg als je daar je auto hebt geparkeerd) voor een laatste nacht bijkomen in je comfortabele hotel.

Dag 6: Vertrek Neustift
Na het ontbijt eindigt deze wandelvakantie. Je kunt natuurlijk een of meerdere nachten bijboeken (aangeven op het boekingsformulier).

Reviews

Beste mensen, onze reis (6 daagse huttentocht) is ons zeer goed bevallen. De ontvangst op alle lokaties was zeer vriendelijk en behulpzaam. De natuur is ontzettend mooi en met het schitterende weer dat wij hadden, leverde dit een heerlijke wandelervaring op met onze groep van 7 mannen. Het adres om te starten en te eindigen is een eenvoudig hotel dat voor deze reis prima is. Bijzonder fijn was het gebruik van een toeristenkaart waardoor gebruik gemaakt kon worden van de bus naar het startpunt van de eerste etappe. Het gaat toch om 23 km en het is niet aan te raden met de eigen auto te gaan. Het dal blijkt zeer in trek en het gaat om betaald parkeren. Gewoon de bus pakken is dus beter, maar ook leuk om te doen. Het was een verrassing dat wij gebruik konden maken van de toeristenkaart. Daarmee kon op zowel de heen- als terugreis van en naar het hotel gratis gebruik gemaakt worden van de bus, maar ook van de kabelbaan voor de eerste wandeldag. Dat hebben wij dus maar gedaan!

Lees meer

J. Smits

Mijn cijfer:

9

Samen met mijn moeder heb ik ipv de 9 daagse een 6 daagse variant gedaan van deze route. Wij hadden helaas de eerste paar dagen voornamelijk in de ochtend wat regen en mist waardoor niet alle uitzichten te bezichtigen waren maar dat gaf af en toe een heel mooi mysterieus beeld. Voornamelijk bij het punt over de kam tot het zicht op de gletsjer. We liepen daar door de steenmannetjes, in de mist, en precies op het randje van de kam, vertrok de mist en kwam het wonderschone ijsmeer en de gletsjer in beeld. Bij de tocht van de Sulzenauhutte naar de Nurnberger Hutte kozen we de weg richting de Mairspitz. Dit was toch nog best een flink spannende klim. Mijn moeder was helaas een van de eerste dagen uit gegleden over een gladde steen en had een pijnlijke voet, desondanks zette zij door. Ik denk dat het scheelde dat er tijdens deze klim weer wat mist hing zodat we de afgrond niet echt konden zien ;) Het moment dat we het punt haalde waar je kon kiezen om nog verder te klimmen, of om verder te gaan met de tocht kozen wij om even uit te puffen in wat ik zag als een soort krater. De zon scheen weer, het was er wind stil, en zo stil! We hadden het gehaald. Het was erg druk in de periode dat wij er waren en ik had een beetje het idee dat niet elke hut daar op gebouwd was. Vooral om een anderhalve meter te handhaven, dat maakte mij soms een beetje claustrofobisch maar dat kan ook een karaktereigenschap zijn. Wij hadden de routes en dagen gekozen waar ze elke dag ongeveer max 3 uur voor rekende en dat klopte. Met die tijd kan je fijn rustig lopen, genieten en rond kijken. En als je vroeg bij het hutje bent je lekker in het zonnetje kan zitten of bij het hutje nog kleine routes doen. Ik hoorde van andere wandelaars die de hele route deden dat het nog best pittig was, met een paar dagen de hele dag onderweg te zijn. Ik denk dat dit dus een perfecte route was voor mij en mijn moeder.

Lees meer

L. Ruim

Mijn cijfer:

8

Routes prachtig! Soms aan de pittige kant. Een kabel in de rots en een puntenpaadje van een halve schoen breed is zonder zekeringen best eng. Maar dat was slechts een kort stukje. Verder enorm mooi! Hutten uitstekend.

A. Schouw van der

Mijn cijfer:

9

We hebben erg genoten. Alles was heel goed geregeld. Hotel Angelika was goed op de hoogte en we kregen zelfs 2 keer een dagpas voor het hele Stubaital, wat wil zeggen dat we op de dag van aankomst en vertrek gratis in alle gondels konden , in de bus, in zwembaden etc. Heel handig! Misschien ter info: de derde tocht van Sulzenauhutte naar de Nurnberger hutte word door een aantal als nogal heftig ervaren op een bepaalde hoogte: het was erg steil en ook al was er wel hulp met een kabel waar je je aan vast kon houden. Wij zelf vonden het wel een uitdaging, maar van een aantal hoorden we dat ze het te spannend vonden.

Lees meer

C. van den Dries

Mijn cijfer:

9

Hele mooi route! 1e dag starten in het dal en weer eindigen in het dal was erg prettig. Leuk met gelijkgestemden in de hutten. Zeker voor herhaling vatbaar!

S. Schoor

Mijn cijfer:

9

De reis is prima verlopen, route was erg mooi. De beschrijvingen over de route en berghutten kwamen prima overeen. Het was goed georganiseerd met de vouchers en de maaltijden en overnachtingen.

e. Van Balen

Mijn cijfer:

8

De reis, de route en de overnachtingsadressen waren goed in orde. We hebben genoten!

L. Kleijn-Heida

Mijn cijfer:

9

Het was onze eerste huttentocht en daarmee een bijzondere ervaring. Prachtig, dat Stubaital en leuke sfeer onderweg en in de hutten. Wij zijn best sportief maar vonden het een behoorlijk zware en soms gevaarlijke tocht als beginners. Dat viel ons tegen. Qua overnachtingen , routekaart e.d. was alles prima geregeld! Duidelijke site en fijn dat er een paklijst bij stond.

Lees meer

M. Koppenol

Mijn cijfer:

8

Overzicht reis

Prijs Vanaf €529,-
Land Oostenrijk
Regio Tirol, Stubaital
Reisperiode 1 juli - 15 september
Soort reis Huttentocht
Type reis Individuele reis
Reisduur 5 nachten
Wandelniveau Niveau 3
Verzorging Halfpension
Vervoer Eigen vervoer
Hond toegestaan? Nee
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?