Huttentocht met gids door de Brenta Dolomieten

7-daagse Groepshuttentocht door de Brenta Dolomieten. Een onvergetelijke trekking o.l.v. ervaren berggids met overnachtingen in authentieke berghutten

Vanaf €839,-

Foto: Aleksandre Zykov, Flickr

 • Italië
 • Maandag 6 juli t/m zondag 12 juli 2020
 • Huttentocht
 • Groepsreis
 • 6 nachten
 • Halfpension
Bewaar reis
Prijzen & Boeken
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

7-daagse Groepshuttentocht door de Brenta Dolomieten. Een onvergetelijke trekking o.l.v. ervaren berggids met overnachtingen in authentieke berghutten

Ontdek de indrukwekkende, ruige natuur, de imposante pieken en de weidse valleien van de Brenta Dolomieten in het noordoosten van Italië. Onder begeleiding van een ervaren berggids, maak je met maximaal negen medewandelaars een onvergetelijke trekking. Na een dag van inspannende beklimmingen, prachtige vergezichten, watervallen, wilde dieren en de stilte van de bergen, eet en slaap je als een marmot in stoere, authentieke berghutten op de mooiste locaties, ver van de bewoonde wereld.

Prijs | € 839

 • Prijs per persoon op basis van halfpension in een tweepersoonskamer (in de hutten op meerpersoonskamers)
 • Meerprijs 1-persoonskamer € 70 (voor 2 nachten)
 • Korting: NKBV leden € 40
 • Minimaal 6, maximaal 10 personen
 • Boekingskosten € 19 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking, SGR Publieksbijdrage € 5,-
 • Maandag 6 juli t/m zondag 12 juli 2020

Inclusief

 • 2x overnachting in 3-sterrenhotel
 • 4x overnachting in berghutten (meerpersoonskamer)
 • 6x ontbijt(buffet)
 • 4x bergwandelaarsmaaltijd
 • 2x avondmaaltijd in hotel
 • Begeleiding ervaren berggids
 • Transfer naar start eerste wandeletappe

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis Nederland
 • Overige maaltijden / Lunchpakketten
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Toeristenbelasting; ter plaatse te voldoen

Deze huttentocht valt in categorie 4 dus je hebt een goede basisconditie nodig, en liefst ervaring in de bergen. Foto: Aleksandre Zykov, Flickr

Omschrijving 7-daagse Huttentocht met gids door de Brenta Dolomieten

Deze huttentocht begint en eindigt in Paganella aan de voet van de Brenta Dolomieten. Tijdens deze huttentocht wandel je in vijf dagen van hut naar hut door de Brenta Dolomieten onder begeleiding van een ervaren berggids (Engelssprekend). Voor deze wandeling, waarbij je zelf je bagage draagt, moet je beschikken over een goede conditie en tredzekerheid en geen last hebben van hoogtevrees.

Service, vervoer & tips
Je reist op eigen gelegenheid naar Paganella wat op ca. 1075 km van Utrecht liggen. Ook met de trein (Kijk voor meer informatie op NS International.) of met de Flixbus kun je naar Bolzano reizen. (www.flixbus.nl). Vanuit de stations gaan er regelmatig bussen naar Paganella. De kaartjes zijn te koop in de bus. Het dichtstbijzijnde vliegveld is Verona dat op ongeveer 140 km rijden ligt. Je verblijft de eerste en laatste nacht in een 3-sterrenhotel. De auto kun je (onbewaakt) bij het hotel of de omgeving parkeren. Tijdens de wandeldagen slaap je in berghutten/rifugio’s.

Dit zijn de hutten waar je tijdens de huttentocht overnacht. (foto’s: Rifugio Brentei, Netpalantir, Flickr. Rifugio Agostini, Roberto Ferrari, Flickr. Rifugio Tuckett, Mattia Frizzera, Flickr. Malga Spora, GianoM, Wikimedia)

Fit genoeg voor deze Huttentocht?
Tijdens deze huttentocht in de Italië  wandel je in vijf dagen door het gebied van de Brenta Dolomieten. De dagetappes variëren tussen de 4 en 7 uur en vallen in de categorie 4. De aangegeven tijden zijn gebaseerd op gemiddelde praktijkervaringen van de gids. Een goede fysieke conditie is belangrijk, want je loopt tot 7 uur per dag met bagage en op hoogte. Hoe beter je bent voorbereid, hoe meer je kunt genieten tijdens het wandelen.  Zie categoriebeschrijving Huttentochten.

Algemene tips en informatie over Huttentochten

*Bij onvoldoende beschikbaarheid wordt een alternatief adres gereserveerd in dezelfde categorie. Dit kan ervoor zorgen dat de route eventueel iets afwijkt.

Je startplaats ligt niet ver van het Molvenomeer.  Een fijne plek om nog een of meer dagen bij te boeken. Foto: Filippo-Frizzera

Programma Huttentocht met gids door de Brenta Dolomieten

Dag 1: Aankomst in Paganella
Je reist op eigen gelegenheid naar het starthotel in Fai della Paganella. Vlakbij ligt het Molvenomeer, aan de voet van de Dolomieten.

Op de lager gelegen stukken van de tocht is nog flink groen. Foto: Aleksandre-Zykov-Flickr

Dag 2: Andalo/Molveno – Rifugio Agostini, taxitransfer, ca. 4,5 uur wandelen, ↑600 m
Na het ontbijt brengt de bergtaxi brengt ons naar Val d’Ambiez waar de wandeling begint in een frisgroen bos. Steeds verder omhoog wandelen we door een imposante landschap van weidse vlaktes omgeven door de grillige pieken van de Dolomieten. Via de Malga Ben, waar je verse kaas kunt kopen, bereiken we de Rifugio Agostini op 2405 m waar we overnachten.

Dag 3: Rifugio Agostini – Rifugio Brentei ca. 5 uur wandelen, 450  m 500 m
Na het ontbijt verlaten we de Rifugio Agostini en lopen over het Palmieripad naar de Rifugio Pedrotti de oudste hut van de Brenta-groep, die op een rotsachtige klif Sella del Rifugio, een paar meter van de Bocca di Brenta staat. Even verder steken we een sneeuwveld over. Hiervoor is geen speciale uitrusting nodig. Dan lopen we naar de Rifugio Maria en Alberto Brentei (2182 m) recht tegenover de imposante noordwand van de Crozzon di Brenta. Deze fraaie berghut in de groene alpenwei biedt schitterende uitzichten op een sprookjesachtig landschap.

We komen op dag 3 langs de Rifugio Pedrotti de oudste hut van de Brenta-groep, die op een rotsachtige klif Sella del Rifugio. Foto: Daniele Lira

Day 4, Rifugio Brentei – Rifugio Tuckett, ca. 7 uur wandelen, ↑700 m ↓650 m ↑80 m ↓420 m
We dalen af naar de Rifugio Casinei waar we het pad naar Vallesinella nemen. Onderweg passeren we de prachtige watervallen van Vallesinella. Vanaf Casinei (1835 m) wandelen we in circa een uur  weer omhoog naar de Tucket en Sella berghutten (2272 m) die zich op een rotsachtige uitloper aan de voet van Castelletto Inferiore, tegenover Punta Massari bevinden. Het is het startpunt voor veel beklimmingen en excursies op Cima Brenta en op de Grostègroep. Vergeet niet om hier de perfecte vakantiefoto te maken tegen de unieke achtergrond van de machtige Brenta Dolomieten.

Dag 5: Rifugio Tuckett – Malga Spora, ca. 5 uur wandelen, ↑300 m ↓650 m
Na het ontbijt in ‘hoger sferen’ verlaten we de Tucketthut en wandelen we naar de Grostèpas. Nadat we deze winderige kale pas zijn overgestoken, dalen we af naar de in de groene alpenweide gelegen Malga Spora. Deze boerderij, waar nog altijd boter en kaas wordt gemaakt, ligt midden in een sappige bergweide. Het avondeten komt hier vers van het land. Vanaf het terras kun je genieten van de ronddartelende murmeltieren. Je slaapt op de grote slaapzolder boven in de boerderij.

Het landschap en uitzicht wisselt voortdurend. Foto: Aleksandre Zykov, Flickr

Dag 6: Malga Spora – Molveno/Andalo, ca 3 of 5 uur wandelen, ↓800 m
Omdat er geen douche is bij de Malga Spora, ben je meteen wakker met een plens koud, maar kraakhelder water uit de buitenkraan. We verlaten de Malga Spora en wandelen hoofdzakelijk dalend naar Molveno of Andalo. We kunnen er ook voor kiezen om de langere route naar de Bocchetta del Piz Galin te nemen. Dat laten we afhangen van het weer en hoe iedereen zich voelt. In dit geval klimmen we nog een keer 250 m en is de afdaling 1100 meter. Tot slot lopen we door een heerlijk bos terug naar Molveno/Andalo. Je overnacht in het driesterrenhotel waar deze reis begon.

Dag 7: Vertrek
Na het ontbijt eindigt deze reis

Tot slot lopen we door een heerlijk bos terug naar Molveno/Andalo. foto: Tommaso Pini.

Overzicht reis

Prijs Vanaf €839,-
Land Italië
Regio Dolomieten
Reisperiode Maandag 6 juli t/m zondag 12 juli 2020
Soort reis Huttentocht
Type reis Groepsreis
Reisduur 6 nachten
Wandelniveau Niveau 3
Verzorging Halfpension
Vervoer Eigen vervoer
Hond toegestaan? Nee
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?