Huttentocht Trentino over de Alta Via del Granito

5-daagse huttentocht over granieten rotsen, langs talloze meren en beekjes en door ongerepte valleien, met het Levico meer als start/eindpunt

Vanaf €399,-

Foto: Stefano Petri, Wikimedia

 • Italië
 • 1 juli - 20 september
 • Huttentocht
 • Individuele reis
 • 5 nachten
 • Halfpension
Bewaar reis
Prijzen & Boeken
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

5-daagse huttentocht over granieten rotsen, langs talloze meren en beekjes en door ongerepte valleien, met het Levico meer als start/eindpunt

Deze huttentocht biedt het beste van twee werelden. Je start en eindigt bij het schitterende Levico meer. Daartussen wandel je drie (optioneel 4) dagen over de Alta Via del Granito, een huttentocht in het Lagorai-Cima d’Astagebied in het oosten van Trentino. Klauterend over de granieten rotsen, langs meren en beekjes, door ongerepte valleien vol kleurige bloemen ontdek je steeds weer nieuwe adembenemende uitzichten. Bunkers, begraafplaatsen en militaire wegen vertellen het verhaal van de geschiedenis van deze streek. Je overnacht in gezellige berghutten, ver van de bewoonde wereld. Optioneel kun je een uitdagende wandeling rondom de Cima d’Asta aan het programma toevoegen. 

Prijs | V.a. € 399,-

 • De prijs is per persoon op basis van halfpension in een tweepersoonskamer (in de hutten op meerpersoonskamers)
 • Meerprijs 1-persoonskamer voor 2 nachten € 70,-
 • (Kinder)korting: kinderen/personen op de kamer(in hotel) met 2 vol-betalende personen € 50,-
 • Optioneel: extra wandeldag rondom de Cima d’Asta incl nacht in hut obv halfpension € 80,-
 • Boekingskosten € 25,- per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking, SGR Publieksbijdrage € 5,-
 • Aankomst dagelijks tussen 1 juli – 20 september (t/m eind augustus VOL, vanaf 1 september nog te boeken)

Inclusief

 • 2x overnachting in 3-sterrenhotel
 • 2x overnachting in rifugio/berghut op meerpersoonskamers
 • 4x ontbijt(buffet)
 • 2x driegangendiner + saladebuffet
 • 2x eenvoudige bergmaaltijd
 • GPS-routes
 • Welkomstpakket (kaart Alta Via del Granito, wandelkaart Valsugana, brochure met algemene informatie over de omgeving, drinkfles Valsugana)
 • Mogelijkheid om waardevolle spullen achter te laten in het start/eind hotel gedurende de wandeldagen

Niet inbegrepen in de reissom

 • Heen- en terugreis naar Levico Therme
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Drankjes bij de maaltijden
 • Douchen in de hutten voor eigen rekening
 • Verzekeringen (zorg voor bergsportdekking)
 • Toeristenbelasting (ter plaatse betalen)

Bij onvoldoende beschikbaarheid wordt een alternatief adres gereserveerd in dezelfde categorie. Dit kan ervoor zorgen dat de route eventueel iets afwijkt.

Het seizoen voor huttentochten is kort en de capaciteit in hutten beperkt.
Wil je verzekerd zijn van plek, boek dan zo vroeg mogelijk.

Val Caldenave, foto: StoryTravelers

Omschrijving 5-daagse huttentocht Trentino over de Alta Via del Granito

Deze huttentocht begint en eindigt in Levico Therme in Valsugana-Lagorai, Italië. De wandeltocht, waarbij je zelf je bagage draagt, voert over granieten rotsblokken, soms steile rotsachtige bergpaden en over hoge bergpassen. Je moet over een goede conditie en tredzekerheid beschikken en geen last hebben van hoogtevrees.

Service, vervoer & tips
Je reist op eigen gelegenheid naar Levico Therme dat op circa 1100 km van Utrecht ligt. Met het openbaar vervoer reis je via Bolzano en Trento naar Levico Therme. (Kijk voor meer informatie op NS International). Of je vliegt naar Verona en reist met de trein in 1 uur 50 minuten naar Levico Therme. Kijk voor tickets bijvoorbeeld op cheaptickets.nl. In Levico Therme verblijf je een nacht in een 3-sterrenhotel. Na twee overnachtingen in een hut overnacht je hier nog een nacht. Houdt u er rekening mee, dat het startpunt van de wandeling vanuit Levico Therme alleen bereikbaar is met een taxi of met de eigen auto.

Fit genoeg voor deze Huttentocht?
Deze huttentocht valt in categorie 3. (Als je kiest voor de extra wandel dag rondom de Cima d’Asta valt deze huttentocht in categorie 4). Een goede fysieke conditie is belangrijk, want je loopt tot 6 uur per dag met bagage in de bergen. Hoe beter je bent voorbereid, hoe meer je kunt genieten tijdens het wandelen.  Zie categoriebeschrijving Huttentochten

Algemene tips en informatie over Huttentochten

Cima Dasta Panorama, foto: Story Travelers

Goed verzekerd de bergen in (gesponsord)
De beste reisverzekering voor bergwandelaars met complete bergsportdekking sluit je af bij de NKBV.
Meer info en afsluiten

Programma huttentocht Trentino over de Alta Via del Granito

Dag 1: Aankomst in Levico
Je reist op eigen gelegenheid naar Levico in Trentino aan het gelijknamige meer. Het Levico-meer is een van de warmste meren van Zuid Europa en lijkt door zijn uitgestrektheid een beetje op een fjord. Als je tijd hebt, kun je om het hele meer wandelen (ca. 8 km) of lekker van de zon genieten op een van de vele strandjes aan het meer.

Dag 2: Malga Sorgazzo – Rifugio Ottone Brentari, Cima D’Asta, ca. 3 uur wandelen, 1061 m hoogteverschil
Na het ontbijt rijd je naar de Malga Sorgazza, waar je de auto parkeert en de wandeling begint. Waardevolle spullen kun je achterlaten in het hotel. Het eerste stuk loop je door het bos dat langzaam overgaat in het grijze granieten rotslandschap. In circa drie uur klauter je 1061 meter omhoog naar de rifugio ‘Otto Brentari’ Cima d’ Asta op 2476 m. De berghut ligt midden in het granieten gebergte vlak naast een diepblauw bergmeer. Als je nog niet genoeg hebt geklommen, kun je vanaf de rifugio de Cima d’Asta (2847 m) in een uur en een kwartier beklimmen. Aan het eind van de dag, wanneer de bergschoenen uit mogen en je aan tafel schuift voor een heerlijke bergmaaltijd is het unieke berggevoel compleet.

Rifugio Brentari, foto: Hermann Hammer, Wikimedia

OPTIONEEL extra dag : Rifugio Ottone Brentari – Cima d’Asta – Rifugio Ottone Brentari, ca. 6 uur wandelen, 711 m, ↓ 679 m
Deze dag staat de Zimon-toer optioneel op het programma. Deze wandeling wordt aanbevolen voor ervaren bergwandelaars. Je hoeft niet met een volle rugzak te lopen, omdat je vanavond weer in dezelfde hut overnacht. Het pad voert je langs het bergmeer naar de Socede-pas waar je het pad volgt naar de Occidentale Vallei tot je de Coronon-zadel bereikt. Door het  losse gesteente bereik je de Medo-pas op 2533 m. Hier heb je uitzicht op een mysterieus natuurlijk amfitheater in het granietgesteente. Voorbij de Ventopas, loop je over een oude militaire weg waar je nog diverse restanten uit WWI aantreft zoals bunkers, grotten en prikkeldraad. Italianen en de Oostenrijkers, voormalige bondgenoten, voerden in dit gebied een felle oorlog. Via de Laste Alte en Laste dei Fiori volg je de borden naar Zimon di Cima d’Asta naar de voet van de top. Die kun je in circa 40 minuten beklimmen. Of je loopt door naar de Forzeleta en daalt weer af naar de Rifugio Ottone Brentari.

Lago Negre op de Cima d’Asta: foto: EndlessPalca, Wikimedia

Dag 3: Rifugio Ottone Brentari Cima d’ Asta – Rifugio Calenave, ca 6 uur wandelen, 645 m, ↓ 1318 m
Na het ontbijt en het afscheid van de huttenwaard, daal je af naar de Socede-pas en verder naar de Forcello Magna. Je volgt een prachtige maar zeker niet eenvoudige route onder de Cima dei Lasteati en langs de de Monte Cengello naar de Rifugio Caldenave. Hier en daar is de route gezekerd met stalen kabels en trappen. (Je kunt vanaf de Forcella Magna eventueel een langere en lager gelegen route kiezen). Bij de Forcella delle Buse Todesche komen de twee routes weer samen. Door een prachtig gebied vol meren, bereik je tenslotte de gezellige Rifugio Caldenave, een voormalige boerenstal in de groene alpenwei aan een klaterend bergbeekje.

Rifugio Malga, Caldenave, foto: Stefano-Petri

Dag 4: Rifugio Caldenave – Malga Sorazza, ca. 4 uur wandelen, 718 m, 1064 m
Na het verlaten van de hut, klim je omhoog, eerst door een bos, langs de noordkant van de Cima Caldenave naar de Forcella Ravetta. Over een mooi panoramisch pad wandel je via de hoogste naar de Cimon Rava (2434 m) waar je een prachtig uitzicht hebt. Via Forzelon di Rava wandel je naar de Quarazza-pas en langs het Costa Brunella-meer daal je tenslotte steil af door het bos naar het eindpunt van de tocht, de Malga Sorazza. Hier pak je de auto weer terug naar het hotel in Levico Therme.

Dag 5: Vertrek
Na het ontbijt eindigt deze vakantie. Je kunt natuurlijk nog een dagje in de omgeving blijven en een duik nemen in het warme water van het Levicomeer.

Het meer bij Levico Therma waar je wandelvakantie begint en eindigt, foto: GPH Valsugana

Overzicht reis

Prijs Vanaf €399,-
Land Italië
Regio Trentino
Reisperiode 1 juli - 20 september
Soort reis Huttentocht
Type reis Individuele reis
Reisduur 5 nachten
Wandelniveau Niveau 3
Verzorging Halfpension
Vervoer Eigen vervoer
Hond toegestaan? Nee
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?