Huttentocht Val d’Aosta door Natuurpark Mont Avic

7-daagse Huttentocht door Natuurpark Mont Avic in Val d’Aosta met onderweg o.a. uitzicht op de Zwitserse Matterhorn en Italiaanse Gran Paradiso

Vanaf €679,-

Foto: Jake Carson, iStock

 • Italië
 • tussen 1 juli en 31 augustus
 • Huttentocht
 • Individuele reis
 • 6 nachten
 • Halfpension
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

7-daagse Huttentocht door Natuurpark Mont Avic in Val d’Aosta met onderweg o.a. uitzicht op de Zwitserse Matterhorn en Italiaanse Gran Paradiso

DEZE REIS IS OP DIT MOMENT NIET MEER BOEKBAAR

In de Val d’Aosta in het noordwesten van Italië vind je niet alleen het Nationaal Park Gran Paradiso, maar ook het minder bekende, en even schitterende, natuurpark Mont Avic. Een ideaal wandelgebied voor een huttentocht langs beekjes, bergmeren, rotspartijen en watervallen met prachtige uitzichten op de Monte Rosa, de Matterhorn en de Gran Paradiso. Een ongerepte omgeving met groene bergweides vol wilde bloemen waar steenbokken, gemzen en marmotten leven. In de karakteristieke dorpen Champorcher en Cogne ervaar je nog altijd het gastvrije, sympathieke karakter van de Val d’Aosta. Tijdens deze huttentocht kun je dagelijks kiezen uit twee verschillende routes. Kies de route die bij je past en geniet van deze unieke Italiaanse huttentocht.

Prijs | € 679,-

 • De prijs is per persoon op basis van halfpension in een 2 persoonskamer in hotel en Agriturismo (en meerpersoonskamers in de hutten)
 • Te boeken vanaf minimaal 2 personen
 • Toeslag 1 persoonskamer in hotel € 35
 • Boekingskosten € 19 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking, SGR Publieksbijdrage € 5,-
 • Aankomst dagelijks tussen 1 juli en 31 augustus

Inclusief

 • 2x overnachting in sfeervolle agriturismo
 • 3x overnachting in berghutten/rifugio’s op meerpersoonskamers
 • 1x overnachting in fijn hotel
 • 6x ontbijt(buffet)
 • 4x diner, exclusief drankjes
 • privé transfer van Aosta naar Champorcher aan het eind van de tocht
 • GPS-routes
 • Gedetailleerde reisbeschrijving, routekaart en etappebeschrijving (Engelstalig)
 • Lokale 24-uur hulplijn

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis Nederland
 • Drankjes bij de maaltijden
 • Liftticket
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Toeristenbelasting; ter plaatse te voldoen

Bergmeer bij Cogne, Giacomo Scandroglio, iStock

Omschrijving 7-daagse Huttentocht Val d’Aosta door Natuurpark Mont Avic

Je reist naar het bergdorpje Champorcher in Val d’ Aosta. De eigenaar van de Agriturismo brengt je de volgende dag naar het beginpunt van de huttentocht. Op de laatste wandeldag ga je met een privétransfer terug naar het beginpunt voor een afsluitende nacht in Champorcher. Tijdens de tocht draag je je eigen bagage.  Houd er rekening mee dat de weersomstandigheden bepalend zijn of de tocht door kan gaan. Er zijn altijd alternatieve wandelmogelijkheden. Deze tocht is te boeken in juli en augustus 2021.

Service, vervoer & tips
Je reist op eigen gelegenheid naar Val d’Aosta dat op ongeveer 1003 km van Utrecht ligt. Het gebied is eventueel bereikbaar met trein en busvervoer. Kijk voor meer informatie op nsinternational.nl. Met het vliegtuig reis je naar Turijn of Geneve (vind een vlucht bijvoorbeeld op cheaptickets.nl waarna je de bus of trein kunt nemen naar Aosta.

Bij onvoldoende beschikbaarheid wordt een alternatief adres gereserveerd in dezelfde categorie. Dit kan ervoor zorgen dat de route eventueel iets afwijkt.

Je start en eindigt deze huttentocht in deze gezellige authentieke Noord-Italiaanse Agritourismo

Fit genoeg voor deze Huttentocht?
Uniek aan deze huttentocht is dat je elke dag kunt kiezen uit verschillende routes. Over het geheel valt deze tocht in categorie 3. Een goede fysieke conditie is dus belangrijk. Hoe beter je bent voorbereid, hoe meer je kunt genieten tijdens het wandelen.  Zie categoriebeschrijving Huttentochten

Algemene tips en informatie over Huttentochten

Uitzicht op een van de meren van Mont Avic, foto: camptocamp.org

Goed verzekerd de bergen in (gesponsord)
De beste reisverzekering voor bergwandelaars met complete bergsportdekking sluit je af bij de NKBV.
Meer info en afsluiten

Programma Huttentocht Val d’Aosta door Natuurpark Mont Avic

Dag 1: Aankomst in Champorcher
Reis op eigen gelegenheid naar Champorcher voor een overnachting in een sfeervolle Agriturismo.

Dag 2: Rondwandeling naar Lac De Vercoche, 5 uur wandelen, ↑ 790 m, ↓ 1120 m
Vandaag maak je een ​​mooie wandeling naar het Vercoche-meer, waar je een prachtig uitzicht hebt op de Matterhorn en de Monte Rosa. Of wandel door de kloven naar de watervallen.

Dag 3: Champorcher – Rifugio Barbustel, circa 4 uur wandelen, ↑ 750 m, ↓ 300 m 
De eigenaar van de Agriturismo brengt je naar het beginpunt van de tocht (inclusief). Na een korte transfer naar het gehucht Petit Mont Blanc laat je de Champorcher-vallei achter je. Een mooi pad slingert omhoog door een lariksbos naar het Lac Muffé. Het bos maakt dan plaats voor de bergweiden, die je beklimt tot aan de Col du Lac Blanc. Tijdens de korte afdaling naar de Rifugio Barbustel heb je een prachtig uitzicht op de Matterhorn en het Monte Rosa-massief. Maak eventueel nog een extra uitstapje naar het Grand Lac, via Lac Cornu, Lac Noir en Lac Blanc.

Of kies de variant: circa 4,5 uur wandelen, ↑ 1050 m, ↓ 350 m
Na een transfer naar Chardonney wandel je naar de gehuchten Petit Mont Blanc en Cort en door het bos naar Lac Muffé. Over de bergweiden bereik je de Col de la Croix. Afdalend naar de Cima Piana  heb je een subliem uitzicht op het het Monte Rosa-massief en de Matterhorn. Via het meer van Valette bereik je de Rifugio Barbustel.

Bergpad over de hoogvlakte bij Champorcher-Barbustel, foto: Alessandro Vecchi, Wikimedia

Dag 4: Rifugio Barbustel – Refuge Dondénaz, circa 4 uur wandelen, ↑ 600 m, ↓ 600 m 
Deze prachtige balkonwandeling boven het dal van Champorcher doorkruist het hart van het natuurpark Mont Avic via vier prachtige meren. In het park vind je een overvloed aan wilde bloemen en planten, steenbokken, hazen, steenarenden, uilen en zwarte spechten.

Of kies de variant: circa 6 uur wandelen, ↑ 950 m, ↓ 950 m
De oversteek door het hart van het natuurpark Mont Avic voert je langs niet minder dan acht hooggelegen meren en drie bergpassen. Na een lange, inspannende wandeldag word je hartelijk ontvangen door de waard van de Refuge Dondénaz.

Dag 5: Refuge Dondénaz – Rifugio Sogno di Berdze, circa 3,5 uur wandelen, ↑ 650 m, ↓ 300 m
Vandaag voert het pad omhoog door de groene bergweiden van het natuurpark Mont Avic. Neem een pauze bij de berghut Miserin, aan de oevers van het gelijknamige meer, waar je ook het fotogenieke kapelletje van de Notre Dame des Neiges vindt. Verderop verlaat je het park via het hoogste punt van de dag (2826 m). Dan daal je rustig af naar de Rifugio Sogno di Berdze.

Of kies de variant: circa 4,5 uur wandelen, ↑ 975 m, ↓ 630 m
Tot aan de berghut Miserin volg je de route als hierboven. Nadat je het park hebt verlaten, passeer je drie meren en steek je de Pontonnet-pas over. Op de top van de Torre Ponton werp je een laatste blik over het park en daal je af naar de Rifugio Sogno di Berdze.

De spectaculaire watervallen bij Cogne, foto: Beppresentation, iStock

Dag 6: Rifugio Sogno di Berdze Refuge – Cogne, circa 3,5 uur wandelen, ↓ 900 m 
Je wandelt door de prachtige vallei van de Urtier naar Cogne, een bergdorp dat de typische charme van de Valle d’Aosta heeft behouden. Geniet onderweg van de vele prachtige watervallen. Overnachting in Cogne of Lillaz in fijn hotel.

Of kies de variant: circa 5,5 uur wandelen, ↑ 500 m, ↓ 1200 m
Deels over het pad van gisteren wandel je omhoog naar Lac de Ponton. De groene bergweides maken plaats voor grijze rotsen. Na de Invergneux-pas bereik je de prachtige, wilde vallei van Grauson. Daal hierin af naar het gehucht Gimilian waar je de lokale bus neemt voor een korte transfer naar Cogne en Lillaz. Overnachting in Cogne of Lillaz in fijn hotel.

Uitzicht op indrukwekkende bergketens, foto: Patrick-Boucherand

Dag 7: Cogne – Aosta –  Champorcher, circa 4,5 uur wandelen, ↑ 1000 m, ↓ 500 m
De dag begint met een transfer naar Gimilian. Via een mooi pad boven Cogne wandel je naar de Arpisson chalets. Daarna is het even flink stijgen naar de Tsa Setze-pas waar je geniet van een prachtig uitzicht op de 4061-meter hoge Gran Paradiso. Dan daal je af naar de skiliften die je weer in Aosta brengen (liftticket niet inbegrepen). Met een privétransfer vanaf het busstation in Aosta reis je terug naar de start in Champorcher. Hier eindigt deze mooi huttentocht.

Of kies de variant: circa 5,5 uur wandelen, ↑ 1150 m, ↓ 800 m
Vanaf de Arpisson chalets volg je een steiler pad naar de Col de Garin en een laatste blik op de Gran Paradiso. Een korte afdaling leidt naar de charmante berghut Arbolle aan het meer. Tot slot brengt een laatste vrij steile klim je langs de Col de Chamolé voordat je afdaalt naar de skiliften die je weer in Aosta brengen (liftticket niet inbegrepen).  Met een privétransfer vanaf het busstation in Aosta reis je terug naar de start in Champorcher. Hier eindigt deze mooi huttentocht.

Mooi die besneeuwde toppen tussen het groen bij Cogne, Nicola Colombo, iStock

Reviews

Huttentocht Mont Avic: Het was een mooi wandelgebied. De overnachtingsadressen waren prima. Wat niet goed was, was de planning van de reis over de verschillende dagen. De eerste dag: aankomst en de tweede dag: een rondwandeling- dat leek wel wat veel op elkaar. Dan waren er twee dagen met relatief erg korte wandelingen om naar de volgende hut te komen. De laatste dag was tenslotte veel te zwaar en te lang voor een n 3 wandeling (naar Aosta) en stond bovendien niet in het digitale roadbook.

Lees meer

i. overdiep

Mijn cijfer:

7

Overzicht reis

Prijs Vanaf €679,-
Land Italië
Regio Val d'Aosta
Reisperiode tussen 1 juli en 31 augustus
Soort reis Huttentocht
Type reis Individuele reis
Reisduur 6 nachten
Wandelniveau Niveau 3
Verzorging Halfpension
Vervoer Eigen vervoer
Hond toegestaan? Nee
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?