Wandelvakantie door verrassend Noord-Macedonië

8-daagse wandelvakantie langs meren, door natuurparken Mavrvovo en Galicica en het Jablanica-gebergte, vanuit Ohrid de parel van de Balkan

Vanaf €649,-

Uitzicht over Meer van Ohrid, foto: Herbert Frank, Flickr

 • Macedonië
 • van april tot oktober
 • Wandelvakantie
 • Individuele reis
 • 7 nachten
 • Logies/Ontbijt
Bewaar reis
Prijzen & Boeken
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

8-daagse wandelvakantie langs meren, door natuurparken Mavrvovo en Galicica en het Jablanica-gebergte, vanuit Ohrid de parel van de Balkan

Ontdek het wandelparadijs in de bergen van Noord-Macedonië tijdens deze verrassende vakantie. De schitterende natuur, rijke historie en de vriendelijke bevolking zorgen voor een ontspannen en afwisselend verblijf. Je wandelt vanuit kleine accommodaties op fraaie locaties in de natuur en in de stad Ohrid, de ‘parel van de Balkan’. Adem de schone lucht, geniet van de groene bergen, het blauwe meer, de kerken en de kloosters en natuurlijk van het heerlijke klimaat.

Prijs | € 649,- 

 • Prijs per persoon op basis van logies/ontbijt in een 2-persoonskamer
 • Toeslag voor een 1-persoonskamer € 155,-
 • Toeslag bagagevervoer bij alleen reizende  € 150,-
 • Seizoentoeslag 15 juni – 15 september € 50,-
 • Optioneel: transfer Skopje airport-lazaropole €200,- (per groep tot max 4 personen) enkele reis
 • Optioneel: transfer Ohrid-Skopje airport : €65,- (per persoon)
 • Aankomst dagelijks van april tot oktober
 • Boekingskosten € 25,- per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking, SGR Publieksbijdrage € 5,-

Inclusief:

 • 7x overnachting in kleinschalige accommodaties op fraaie locaties 7x ontbijt(buffet)
 • 2x diner (dag 1 en 2)
 • Transfers naar Vevcani (dag 3) en naar Ohrid (dag 5)
 • Bagagevervoer
 • Kaartmateriaal en wandelbeschrijvingen
 • GPS-routes
 • Kaartmateriaal van de omgeving
 • Nederlands/Engels aanspreekpunt in Ohrid

Niet inbegrepen:

 • Vliegreis van/naar Skopje
 • Luchthaventransfers van en naar het vliegveld
 • Overige maaltijden, drankjes
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Toeristenbelasting

Door de heuvels van Galicica, foto: Hans Poldoja, Flickr

Omschrijving 8-daagse Wandelvakantie door verrassend Noord-Macedonië 

Tijdens deze vakantie wandel je in twee natuurparken, Mavrvovo en Galicica, en het Jablanica-gebergte. Ook verblijf je in de stad Ohrid aan het gelijknamige meer. Je kunt dagelijks kiezen uit verschillende wandelafstanden. De wandelingen voeren over bergpaden langs rotsformaties, door bossen en landelijk/stedelijk gebied, wandelcategorie 2-3). Tijdens deze wandelvakantie kun je moeiteloos 6 tot 8 uur wandelen waarbij je je telkens weer vergaapt aan de prachtige natuur van Noord-Macedonië. Je wandelt dagelijks vanuit je hotel, waardoor je alleen met een kleine rugzak hoeft te lopen.

Service, vervoer en tips

Zover bekend wordt er in 2023 niet meer op Ohrid gevlogen. U kunt vliegen op Skopje. Vanaf Skopje naar Lazaropole is geen openbaar vervoer. U kunt een transfer bijboeken vanaf Skopje Airport naar Lazaropole (ca 2,5 uur). Ook terug vanaf Ohrid naar Skopje Airport (ca 3 uur) kunt u een transfer boeken. De retourtransfer vanaf Ohrid naar Skopje busstation kan tevens per OV bus. Vanaf Skopje busstation neemt u dan een taxi naar Skopje airport. Totale reisduur 4 uur, kosten ca.  €30,- p.p.

Kleding: Voor de wandelingen zijn stevige schoenen nodig. Zorg voor bescherming tegen de regen en de zon. Telescoopstokken (wandelstokken) geven extra steun maar zijn niet per se nodig. Laat je vooraf informeren over het weer en pas je kleding hierop aan. Tijdens deze wandelvakantie wandel je moeiteloos 6 tot 8 uur waarbij je telkens weer verrast wordt door de prachtige natuur van Noord-Macedonië.

*Bij onvoldoende beschikbaarheid wordt een alternatief adres gereserveerd in dezelfde categorie. Dit kan ervoor zorgen dat de route eventueel iets afwijkt.

De verdronken kerk in het Mavrovo-meer, foto: Piqsels

Programma Wandelvakantie door verrassend Noord-Macedonië

Dag 1: Aankomst in Lazarapole, wandeling (optioneel) ca. 5 km
Op eigen gelegenheid, of bijgeboekte transfer, reis je naar het hotel in Lazaropole Nationaal Park Mavrovo. Lazaropole ligt op een zonnig plateau op de berg Bisra en is omgeven door bossen. Indien je met een vroege vlucht ben aangekomen, is er wellicht nog tijd voor een korte (5 km) wandeling.

Jablanica-gebergte, foto: Milo van Kovacevic, Flickr

Dag 2: Wandeling Lazaropole – Tresonce – Lazaropole, afstand ca. 15 km (optioneel + 6km)
Na het ontbijt is het tijd voor een wandeling van circa 15 km door het Bistra-gebergte van Lazaropole naar Tresonce en weer terug. In Tresonce kun je de wandeling met 6 km verlengen door naar de waterval van Bilijana en de grot van Alilica te lopen langs de rivier. Geniet van de weelderige flora en fauna terwijl je de schoonste lucht van Oost Europa inadment. Hier zul je maar weinig toeristen tegenkomen.

Dag 3: Transfer  naar Vevcani, wandeling in de omgeving naar keuze
Na het ontbijt volgt een transfer naar Vevcani, een typisch Balkandorp met vele terrassen en diverse eetgelegenheden. Het is gelegen aan de voet van het Jablanica-gebergte dat de natuurlijke grens vormt tussen Noord-Macedonië en Albanië. De flora en fauna rondom deze bergketen is nog nauwelijks door de mens aangetast waardoor de ernstig bedreigde Balkanlynx hier nog voorkomt. Na de lunch kun je kiezen uit diverse korte wandelingen in de omgeving. Zo kun je naar de bronnen van Vevcani lopen of naar het klooster van St. Spas. Door een waar sprookjesbos wandel je in 2 à 3 uur naar het klooster waar je op 1350 m hoogte een fantastisch uitzicht hebt op de vallei van Struga en Ohrid.

Gezicht op Lazaropole, foto: Petrovskyz, Wikimedia

Dag 4: Keuze uit twee wandelingen door het Jablanica-gebergte
Vandaag kun je kiezen uit twee wandelroutes door het Jablanica-gebergte. De langste variant is een wandeling van circa 8 à 9 uur naar een hoogte van 2.250 meter tot aan de grens met Albanië. De kortere wandeling van 15 km voert je door de uitgestrekte eeuwenoude bossen naar het dorpje Gorna Belica.

Dag 5: Transfer naar Ohrid, diverse wandelingen mogelijk
Na het ontbijt volgt een transfer van circa 30 minuten naar Ohrid, de ‘parel van de Balkan’. Ga op verkenningstocht door deze bijzondere stad aan één van de oudste meren van de wereld. Maak bijvoorbeeld de wandeling van 7 km langs de hoogtepunten van de stad, de vele kloosters, het Romeinse amfitheater en het Fort van Tsaar Samuel, waar je een prachtig uitzicht hebt over Ohrid en het meer.

Goed eten met muziek is gebruikelijk in Noord-Macedonië

Dag 6: Wandelingen rond Velestovo, afstand 11 of 16 km
Na het ontbijt neem je voor een paar euro een taxi naar het begin van de wandeling in het piepkleine dorpje Velestovo, waar slechts 45 mensen wonen. Je kunt een wandeling van 11 of 16 km maken in de heuvels van Galicica. Spreek af met de taxichauffeur dat hij je na afloop weer komt halen.

Dag 7: Wandeling in Elshani, afstand 16 km
Tijdens deze laatste wandeldag staat er een heerlijke wandeling vanuit het bergdorpje Elshani, 10 km ten zuiden van Ohrid, op het programma. Vanaf de zonnige, groene berghellingen heb je een prachtig uitzicht over het meer van Ohrid. Net als gisteren maak je zelf de afspraken met de taxichauffeur om je weer terug te brengen naar het hotel.

Op de laatste avond nog even nagenieten aan het Meer van Ohrid, foto: Herbert Frank, Flickr

Dag 8: Vertrek uit Ohrid
Na het ontbijt word je naar het vliegveld gebracht (transfer ca. 15 minuten) en eindigt deze vakantie.

Overzicht reis

Prijs Vanaf €649,-
Land Macedonië
Regio Noord Macedonië
Reisperiode van april tot oktober
Soort reis Wandelvakantie
Type reis Individuele reis
Reisduur 7 nachten
Wandelniveau Niveau 2
Verzorging Logies/Ontbijt
Vervoer Eigen vervoer
Hond toegestaan? Nee
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?