Wandelvakantie door Vervloekte Bergen in Albanië

7-daagse wandelvakantie in de ongerepte Albanese Alpen, door stoere bergen en verlaten valleien langs kraakheldere rivieren en blauwgroene meren

Vanaf €869,-

Foto: Witua, Flickr

 • Albanië
 • van 1 juni tot 30 september
 • Wandelvakantie
 • Individuele reis
 • 6 nachten
 • Logies/Ontbijt plus Lunchpakket
Bewaar reis
Prijzen & Boeken
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

7-daagse wandelvakantie in de ongerepte Albanese Alpen, door stoere bergen en verlaten valleien langs kraakheldere rivieren en blauwgroene meren

In het noorden van Albanië, op de grens met Montenegro en Kosovo, liggen de Albanese Alpen, ook wel de Vervloekte Bergen genoemd. Een wandelvakantie door dit ongerepte berggebied is een aanrader voor de liefhebbers van eenvoud, avontuur en schoonheid van de  natuur. Stoere bergen en verlaten valleien. Je beklimt twee toppen en wandelt door kloven, langs rivieren en blauwgroene meren. Op je tochten ontdek  je niet alleen de ruïnes en sporen van de veelzijdige geschiedenis en cultuur van het land maar ook de vriendelijke gastvrijheid van de Albaniërs.

Prijs | vanaf € 869,-

 • Prijs per persoon op basis van een 2-persoonskamer in het hotel en meer persoonskamers in de guesthouses
 • Deze reis is te boeken vanaf 2 personen
 • Toeslag: eenpersoonskamer in het hotel € 70
 • Korting: vanaf 4 personen, korting pp € 100
 • Optioneel: Transfer van de luchthaven naar Tirana bij aankomst € 25 (per auto tot max 3 personen)
 • Boekingskosten € 25,- per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking, SGR Publieksbijdrage € 5,-
 • Aankomst dagelijks van 1 juni tot 30 september

Inclusief

 • 1 x overnachting in 4* hotel in Tirana in een tweepersoonskamer met douche en toilet
 • 5 x overnachting in eenvoudige guesthouses in gedeelde kamers
 • 5 x diner / avondmaaltijd
 • 3 x lunchpakket, 1 x lunch
 • 6 x ontbijt
 • Privé transfer Tirana – Kruja – Shkodra – Lëpushë in comfortabel voertuig met airconditioning
 • Privé transfer Lëpushë – Vuthaj met een lokaal voertuig
 • Privé transfer Valbona – Tirana in comfortabel voertuig met airconditioning
 • Gedetailleerde reisdocumenten, routeinformatie en GPS-tracks (Engelstalig)
 • 24-uurs hotline-service tijdens de hele tour

Niet inbegrepen

 • Reis van/naar Tirana
 • Overige maaltijden, drankjes
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Toeristenbelasting

Landschap van de Albanese Alpen in NP Valbona, foto: David Stanley, Flickr

Omschrijving 7-daagse wandelvakantie door Vervloekte Bergen in Albanië

Tijdens deze wandelvakantie wandel je  6 tot 8 uur per dag door de schitterende natuur en de bergen van Albanië. De wandelingen voeren over oude bergpaden, naar bergtoppen, langs rotsformaties, door bossen en landelijk gebied. Door de lange dagen die erin zitten valt deze reis in wandelcategorie 4. De beklimmingen en afdalingen zijn soms steil. Je moet zeker zijn van je pas en geen last hebben van hoogtevrees. Bekijk hier de categoriebeschrijving

Service, vervoer en tips: Je reist op eigen gelegenheid naar Tirana. Dat kan met de trein (kijk op: www.nsinternational.nl), via Italië, waar je een veerboot kunt nemen, bijvoorbeeld vanaf Bari. Je kunt ook rechtstreeks naar Tirana vliegen. Kijk voor meer vliegtickets bijvoorbeeld op www.cheaptickets.nl.

Kleding: Voor de wandelingen zijn stevige schoenen met een goed profiel nodig. Zorg voor bescherming tegen de regen en de zon en voldoende warme kleding (het weer kan snel omslaan) en eventueel gamaschen. Vergeet ook je zwemkleding niet. Neem bidons mee zodat je onderweg genoeg te drinken hebt. Telescoopstokken (wandelstokken) zijn aan te bevelen. Laat je vooraf informeren over het weer en pas je kleding hierop aan.

*Bij onvoldoende beschikbaarheid wordt een alternatief adres gereserveerd in dezelfde categorie. Dit kan ervoor zorgen dat de route eventueel iets afwijkt.

Op dag 1 heb je gelegenheid om het stadje Krujë te verkennen, hier de bazar. Foto: NH53, Flickr

Programma Wandelvakantie door Vervloekte Bergen in Albanië

Dag 1: Aankomst in Tirana, transfer naar Krujë, Shkodër en Lëpushë
De dag begint met een transfer van het vliegveld in Tirana naar het prachtige stadje Krujë in het westen van Albanië. Hier heb je tijd om de stad te verkennen waarna je naar Shkodër wordt gebracht. Tijd voor een lunchpauze en een wandeling door de stad. ‘s Middags gaat de reis verder richting de Albanese Alpen, de ‘Vervloekte Bergen’ zoals ze worden genoemd. De weg loopt van Shkodër naar Hani i Hotit, het dorp dat vlak bij de grens met Montenegro ligt, en verder noordwaarts. De reis voert door Kelmend, de noordelijkste regio van Albanië, waar je omringd wordt door adembenemend mooie natuur. De tocht door de steile Cem-vallei is indrukwekkend en de kronkelige weg naar het dorp Grabom biedt een schitterend uitzicht over de vallei. Je overnacht in een guesthouse in het dorp Lëpushë, omringd door de bergen, midden in de groene weides en het beukenbos.

Langs de rivier de Vermosh, foto: Sigismund von Dobschutz, Wikimedia

Dag 2: Wandeling naar de top van de Vajusha, duur ca. 6 uur, ↑950 m, ↓950 m
Een stevige wandeling vandaag, die begint direct na het ontbijt. Je volgt het pad dat door het bos gaat tot 1650 m hoogte. Vervolgens wandel je zuidwaarts naar de top van de Vajusha op 2059 m hoogte. Op de top van de berg word je beloond met een schitterend uitzicht over de hele regio. Vergeet dus niet om je fototoestel mee te nemen. Dan volg je hetzelfde pad weer naar de vallei, waar een auto klaar staat voor de transfer naar Montenegro. Net voor de grens passeer je de Gërnjçara-kloof waar de rivier de Vermosh, de enige zijrivier van de Donau die door Albanië stroomt, uitmondt in een smalle kloof van minder dan 2 m breed. Je overnacht in een guesthouse in het plaatsje Vusanje in Montenegro.

Vusanje, Montenegro, foto: Amir appel, Flickr

Dag 3: Wandeling van Vusanje naar Theth, duur 8 uur, ↑1050 m, ↓1400 m
Vandaag maak je een van de mooiste wandelingen van de Peaks of the Balkans trail. Tijdens  de wandeling ben je omgeven door steile bergen en kun je genieten van prachtige vergezichten. De ruïnes langs het pad herinneren aan het communistische verleden toen je hier niet zomaar mocht wandelen. De dag begint met de transfer met een terreinwagen naar het Gjeshtara-meer. Van daaruit volg je de Rapojana-vallei omhoog tot aan Fusha e Runices. Over een overwegend vlak terrein wandel je verder tot aan Sheu i Bardhe, waar je een korte pauze kunt houden bij een waterbron. Via het gletsjermeertje Peçakeqi voert de route naar de Peja-pas. Daar begint de afdaling naar Okol/Theth  over een smal, rotsachtig pad, met het laatste stuk door een kleurrijk landschap van bos, bergen en beekjes. Je overnacht in een guesthouse in Theth.

Foto: Thethi, foto: Liridon, Wikimedia

Dag 4: Wandeling rondom Theth, duur ca. 6 uur, ↑550 m, ↓550 m
Je kunt de dag beginnen met een bezoek aan de plaatselijke kerk en de ‘isolatietoren’ in Theth – de plaats waar mensen vroeger bij bloedwraak bescherming zochten. Daarna begint de wandeling richting de kloof en waterval van Grunas. De Grunas-kloof is 30 meter hoog en 1 meter breed; de waterval is een beschermd natuurmonument. Dan wandel je door naar Ndërlysa waar de gletsjermolens een uniek natuurschouwspel vormen. Het water van de Zwarte Rivier (Lumi i Zi) perst zich door een nauwe kloof die in de loop van de eeuwen is ontstaan. Je wandelt naar een klein meertje (‘Het Blauwe Oog’) met helblauw water midden in een groene jungle. Als je wilt, kun je hier een snelle en koude duik te nemen, dus vergeet niet je zwemkleding mee te nemen. Dan loop je over hetzelfde pad terug naar het guesthouse. Je kunt onderweg de molen van het dorp bezoeken die aangedreven wordt door een zijtak van de de Shala-rivier.

Foto: Valbona np, Liridon, Wikimedia

Dag 5: Wandeling over de Valbona-pas naar Valbona, duur ca. 7 uur, ↑ 1100 m, ↓ 800 m
Vandaag maak je een schitterende tocht naar Valbona. De wandeling begint rustig met een licht stijgend pad door het bos dat gaandeweg steeds steiler wordt. Over een puinhelling bereik je tenslotte de Valbona-pas. Hier – op 1812 meter hoogte – heb je een adembenemend uitzicht over de Valbona- en de Theth-vallei. Over een grillig en rotsig pad voert de route je bergafwaarts dat geleidelijk eenvoudiger wordt naarmate je het dal nadert. Door het dal wandel je dan naar het dorp met het pension waar je dineert en overnacht (gedeelde kamers).

THETH, Foto: Fabiola, Muhollari, Wikimedia

Dag 6: Wandeling naar de top van de Rosi (2522 m), duur 7 uur, ↑1600m, ↓1600m
De dag begint met de wandeling naar de hangende gletsjervallei van Kukaj. Het pad loopt over keien en weiden door een fraai beukenbos. Langs de huizen van het gehuchtje Kukaj volg je het pad aan de rechterkant van de vallei tot een klein grasplateau met een berghut. Vanaf hier wordt de wandeling steiler en leidt de klim naar de pas op 2150 m hoogte. Vervolgens wandel je parallel aan de Montenegrijnse grens naar de top van de Rosi. Het uitzicht dat reikt tot Jezerca, Vuthaj en Guci in Montenegro is adembenemend. Na een korte fotostop daal je weer af, terug naar het guesthouse in het dal. In de late namiddag reis je, via Kosovo, naar Tirana waar je rond 21.00 uur aankomt in het hotel.

Dag 7: vertrek uit Tirana
Na het ontbijt eindigt deze vakantie en reis je op eigen gelegenheid verder of terug naar Nederland.

Foto: Shkoder, Maxhid Cungu, Wikimedia

Overzicht reis

Prijs Vanaf €869,-
Land Albanië
Regio Albanese Alpen
Reisperiode van 1 juni tot 30 september
Soort reis Wandelvakantie
Type reis Individuele reis
Reisduur 6 nachten
Wandelniveau Niveau 4
Verzorging Logies/Ontbijt plus Lunchpakket
Vervoer Eigen vervoer
Hond toegestaan? Nee
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?