Wandelvakantie Eifelsteig van Aken naar Blankenheim

8-daagse vakantie over het noordelijke deel van de Eifelsteig van Aken naar Blankenheim

Vanaf €659,-

 • Duitsland
 • Hele jaar
 • Wandelvakantie
 • Individuele reis
 • 7 nachten
 • Logies/Ontbijt plus Lunchpakket
Bewaar reis
Prijzen & Boeken
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

8-daagse vakantie over het noordelijke deel van de Eifelsteig van Aken naar Blankenheim

Wandel in acht dagen het noordelijke deel van de Eifelsteig van Kornelimünster naar Blankenheim. De start ligt ten zuiden van de keizerstad Aken en voert over heuvels en rivierdalen, meren en uitgestrekte graslanden. Maar ook, historische plaatsen, gezellige stadjes en het inspirerende klooster Steinfeld. De Eifelsteig behoort tot de Top Trail wandelroutes van Duitsland een uitstekend gemarkeerde kwaliteitsroute. Tel daarbij op dat je bagage wordt vervoerd van hotel naar hotel en je vakantieplezier is compleet!  

Prijs | € 659,-

 • Prijs per persoon op basis van logies en ontbijt in een 2-persoonskamer
 • Toeslag voor een 1-persoonskamer € 195,- (+ € 75 toeslag bagagevervoer bij 1-persoons boeking)
 • Optioneel: Hond (Hoteliers rekenen een kleine vergoeding; ter plaatse te voldoen)
  Indien u reist met de hond: extra transfer bij Einruhr (Kosten: € 20,- per persoon)
 • Boekingskosten € 25,- per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking, SGR Publieksbijdrage € 5,-
 • Aankomst dagelijks hele jaar (beste wandelperiode van april tot november,  in de winter worden de paden niet sneeuw- en ijsvrij gemaakt).
  In lange weekenden in mei vaak ruim van te voren volgeboekt

Inclusief:

 • 7x overnachting in middenklasse hotels of gasthoven
 • 7x ontbijt(buffet)
 • Lunchpakketten voor elke wandeldag
 • Bagagevervoer van hotel naar hotel (max. 20 kg)
 • GPS-routes
 • Een uitvoerige routebeschrijving en overzichtskaart (Duitstalig)

Niet inbegrepen zijn:

 • Heen- en terugreis vanuit Nederland
 • Treinreis Blankenheim – Aken
 • Overige maaltijden
 • Toeslag voor meenemen van een hond plus extra transfer bij Einruhr voor € 20,- per transfer en € 8,- per persoon
 • Verzekeringen
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Toeristenbelasting of Kurtaxe (ter plaatse te voldoen)
EIFEL,-Einruhr,-Albert-Gr.,-Wikimedia

Einruhr, foto: Albert Gr. Wikimedia

Omschrijving 8-daagse Wandelvakantie Eifelsteig van Aken naar Blankenheim

De 313 km-lange Eifelsteig van Aken naar de oudste stad van Duitsland Trier, laat je het beste van de natuur in de Eifel zien. Tijdens deze wandelvakantie van Kornelimünster naar Blankenheim ontdek je het noordelijke deel van de route. Het is er extra mooi in het late voorjaar wanneer de wandelroute bedekt is met een goudgele deken van bloemen. Deze Top Trail is relatief dichtbij maar geeft toch een sterk ‘ver-weg-gevoel’. Ideaal voor een afwisselende wandelvakantie waarvan je geen genoeg kunt krijgen.

De Eifelsteig behoort tot de Top Trail wandelroutes van Duitsland en is uitstekend gemarkeerd. Je hebt middelzware en zware wandeldagen (zwaarte: categorie 2 en 3) grotendeels op goed onderhouden paden. Daarbij moet je af en toe stevig klimmen en dalen waarbij je ook nog eens volle dagen wandelt (6 uur of langer). Een goede conditie en ervaring met dit soort wandeltochten is gewenst. Gelukkig kun je je eigen tempo aanhouden en genieten van de prachtige route. Bekijk hier de categoriebeschrijving.

Service, vervoer & tips
Je loopt van hotel naar hotel waarbij je bagage wordt vervoerd. Zo hoef je zelf alleen je dagbagage mee te nemen.  Er is in Kornelimunster voldoende gratis parkeergelegenheid, bijvoorbeeld op de Benediktusplatz. Vanuit eindplaats Blankenheim vertrekken meerdere treinen per dag terug naar het begin van de wandeling. Kijk daarvoor op de Nederlandstalige website van de Deutsche Bahn.

De beste tijd om deze tocht te wandelen is van april tot november.  De reis is in principe het hele jaar te boeken. Houd echter rekening met kortere dagen in de wintertijd of mogelijke ingekorte etappes.

Voor de wandelingen zijn stevige schoenen nodig. Laat je vooraf informeren over het weer. Telescoopstokken (wandelstokken) geven extra steun op de rotsachtige gedeeltes maar zijn niet per se nodig. Je ontvangt voor vertrek een informatiepakket en routebeschrijving van de Eifelsteig.

Wandelen met de hond
Bij dit wandelarrangement is het mogelijk om een hond mee te nemen. Laat ons dit weten in de daarvoor bedoelde velden in het boekingsformulier en vermeld daarbij ras en grootte van de hond. Een eventuele toeslag per nacht (variërend van € 0,- tot € 10,-)  kan ter plaatse bij de overnachtingsadressen worden voldaan. Met hond is deze wandeling alleen boekbaar met een transfer bij Einruhr waarvoor aanvullend  € 20,- per transfer en € 8,- per persoon wordt berekend.

OVERNACHTEN ONDERWEG* | Aken-Walheim – Hotel Buschhausen/Hotel Brunnenhof | Roetgen – Hotel Am Eifelsteig | Monschau – Hotel Royal | Einruhr – Hotel Seemöwe | Schleiden-Gemünd – Hotel Haus Salzberg | Kall-Steinfeld – Gästehaus Kloster Steinfeld | Blankenheim – Hotel Schlossblick

*Bij onvoldoende beschikbaarheid wordt een alternatief adres gereserveerd in dezelfde categorie. Dit kan ervoor zorgen dat de route eventueel iets afwijkt.

EIFEL,-Hoge-Venen,-Ardennen,-PeterPaulRubens,-Pixabay

Hoge Venen, foto: Peter Paul Rubens, Pixabay

Programma Wandelvakantie Eifelsteig van Aken naar Blankenheim

Dag 1: Aankomst in Aken
Je reist op eigen gelegenheid naar Aken of Walheim, afhankelijk van de beschikbaarheid van hotels. Aken ligt op ongeveer 197 kilometer rijden van Utrecht. Neem ruim de tijd om Aken te bekijken, een prachtige keizerlijke stad met een rijk verleden. De Dom van Aken is een van de meest opzienbarende gebouwen in de stad. Het maakte deel uit van de politieke en religieuze bouwwerken van Karel de Grote. In het autovrije centrum van de stad kun je gezellig winkelen. Of eet een schnitzel, bloedworst of curryworst en drink daarbij een fris getapt lokaal biertje in een van de vele, typisch Duitse, restaurants die de stad rijk is. 

Kornelimunster,-Dom-Aken, foto: pxhere

Dag 2: Kornelimünster – Roetgen (afstand ca. 14 km,  ↑407 m, ↓ 214 m, duur, ca. 4 uur)
Na het ontbijt reis je met de bus of eigen vervoer naar het beginpunt van de wandeling in Kornelimünster. Met het openbaar vervoer ben je snel in Kornelimünster en vanuit Walheim kun je wandelend naar de start. Je loopt door het dal van de Inde. Omhoog naar de Struffelheide bereik je het hoogste punt van deze etappe. Door het typische veenlandschap met berkenbomen en goudgele grassen wandel je vervolgens naar Roetgen op de grens met België. Overnachting in Roetgen.

Dag 3: Roetgen – Monschau (afstand ca. 17 km, ↑352 m,  ↓367 m, duur, ca. 4,5 uur)
De wandeling van vandaag bestaat uit twee zeer verschillende delen. Het eerste deel wandel je naar de Hoge Venen, deels over een geasfalteerd pad. Daarna loop je over mooie wegen en paden met fascinerende uitzichten naar Monschau, waar je overnacht. Monschau is een gezellig stadje met mooie vakwerkhuizen, leuke winkeltjes, knusse terrasjes en goede restaurants.

Vennbahn-Monschau-Frans-Berkelaar,-Flickr

Dag 4: Monschau – Einruhr (afstand ca. 24,3 km, ↑820 m, ↓ 938 m, duur ca. 6,5 uur)
Vandaag wacht je een stevige wandeling met aardig wat hoogteverschillen. Een afwisselende en veelzijdige wandeling door velden en bossen, langs rotsen en water en door een woeste kloof. Er valt volop te genieten van alle prachtige uitzichten onderweg. Langs onverharde wegen en paden loop je naar Einruhr dat in het dal van de Roer ligt. In de vijftiger jaren van de vorige eeuw werd hier een omstreden dam gebouwd waardoor een stuwmeer voor de watervoorziening ontstond. De schoonheid van de natuur en het daarin geïntegreerde stuwmeer zijn belangrijke attracties in Einruhr.

Dag 5: Einruhr – Gemund (afstand ca. 21 km, ↑705 m, ↓ 655 m, duur ca. 6 uur)
Over de rotspaden rond de stuwmeren Urft- en Obersee, wandel je het Nationaal Park Eifel in. Via de Dreiborner Hoogvlakte, met uitgestrekte graslanden die lang dienst hebben gedaan als militair oefenterrein , bereik je Vogelsang IP. Dit voormalige opleidingskamp van de SS is een indrukwekkend complex waar je nog steeds de geschiedenis ‘proeft’, maar ook kunt genieten van adembenemende uitzichten. Bij het bezoekerscentrum kun je alle informatie krijgen over Vogelsang en de geschiedenis. Over rustige paden door smalle dalen, wandel je het dal van de Urft in en je eindigt in Gemund, waar je overnacht.

Kloster-Steinfeld

Dag 6: Gemund – Klooster Steinfeld (afstand ca. 17,5 km ↑577 m, ↓396 m, duur ca. 5 uur)
Na het ontbijt begint de wandeling van vandaag in het centrum van Gemund en volgt stroomopwaarts de rivier de Olef. Eerst wacht je een stevige klim, waarvoor je beloond wordt met een prachtig panorama-uitzicht op het Olef-dal. Nadat je de nederzetting Golbach voorbij bent, loopt de Eifelsteig langs de rivier de Kallbach. Het uitzicht op het Klooster Steinfeld met zijn basiliek uit de 12e eeuw is de mooie afronding van deze etappe. Een inspirerende bezichtiging van het klooster aan het eind van de wandeldag is zeker aan te bevelen.

Dag 7: Klooster Steinfeld – Blankenheim (afstand ca. 23,4 km, ↑441 m, ↓480 m, duur ca. 6,5 uur)
Je wandelt vandaag door fraaie ooilandschappen en drasland waar je vlinders en bijzondere planten kunt aantreffen. Onderweg passeer je de ‘Gruner Pütz’ – de overblijfselen van een gemetselde bron uit de Romeinse tijd. In het dal van de Urft loopt het pad door Nettersheim verder naar Blankenheim. Neem hier vandaag of morgen de tijd om de stad te bekijken. Er valt genoeg te ontdekken. Zo kun je de bron van de Ahr, die hier ontspringt, bezoeken in de kelder van een vakwerkhuis midden in de historische stadskern. En na een bezoek aan het Eifelmuseum in Blankenheim kent deze streek, de mensen en de natuur, geen geheimen meer voor jou.

Dag 8: Vertrek uit Blankenheim
Na het ontbijt eindigt deze reis. Op eigen gelegenheid reis je terug naar het beginpunt.

EIFEL,-Urftsee,-Axel-Hartmann,-Wikimedia

Urftsee, foto: Axel Hartmann, Wikimedia

Reviews

Prachtig gebied, prima hotels.

D. De Vries

Mijn cijfer:

8

Was prima wandelvakantie. Het enige minpunt was dat er op 1 adres 2x geslapen moest worden. Er zouden geen hotels beschikbaar zijn. Hierdoor moesten we aan het eind van de ene dag en het begin van de andere dag met de bus naar onze bestemming.

J. van Beek

Mijn cijfer:

8

Overzicht reis

Prijs Vanaf €659,-
Land Duitsland
Regio Eifel
Reisperiode Hele jaar
Soort reis Wandelvakantie
Type reis Individuele reis
Reisduur 7 nachten
Wandelniveau Niveau 3
Verzorging Logies/Ontbijt plus Lunchpakket
Extra's

meerprijs met hond: € 20 transfer per transfer, € 8 per persoon voor overnachting

Vervoer Eigen vervoer
Bagagevervoer Inclusief
Hond toegestaan? Ja

Impressie

[unitegallery gallery1 catid=66]

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?