Wandelvakantie Ierland over de Dingle Way

8-daagse wandelvakantie over schiereiland Dingle van Tralee langs de zuidelijke kust van Dingle Bay met het mooie Inch Beach naar de stad Dingle

Vanaf €989,-

Foto: Jon Wright, Wikimedia

 • Ierland
 • 1 april - 31 oktober
 • Wandelvakantie
 • Individuele reis
 • 7 nachten
 • Logies/Ontbijt
Bewaar reis
Prijzen & Boeken
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

8-daagse wandelvakantie over schiereiland Dingle van Tralee langs de zuidelijke kust van Dingle Bay met het mooie Inch Beach naar de stad Dingle

De Dingle Way is een langeafstandswandeling over 179 kilometer in het zuidwesten van Ierland. Het schiereiland Dingle is het doordrenkt van geschiedenis, mythologie en traditionele Ierse cultuur. Dingle Way, ook wel bekend als de Kerry Camino, loopt  van de provinciestad Tralee langs de zuidelijke kust van Dingle Bay met het mooie Inch Beach naar de stad Dingle. Op de terugweg naar Tralee wandel je langs de noordkust en het indrukwekkende Brandon-gebergte. Verlies jezelf in dit heerlijke landschap en beleef een vakantie om nooit te vergeten.

Prijs | € 989

 • Prijs per persoon op basis van logies/ontbijt in een 2-persoonskamer
 • Meerprijs 1-persoonskamer bij 2 personen € 435
 • Te boeken vanaf twee personen
 • Aankomst dagelijks van 1 april tot 31 oktober
 • Optioneel: transfers van/naar vliegveld, prijs op aanvraag
 • Boekingskosten € 25 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking, SGR Publieksbijdrage € 5,-

Inclusief: 

 • 7x overnachting op basis van logies/ontbijt
 • 7x full Irish breakfast
 • Bagagevervoer (max. 15-20 kg pp)
 • Personentransfers waar aangegeven naar de start van de dagetappe
 • GPS-routes en points of interest
 • Een uitvoerige digitale routebeschrijving (Engelstalig)
 • Backup-service (24-uur hotline)

Niet inbegrepen:

 • Heen- en terugreis Nederland
 • Verzekeringen
 • Overige maaltijden
 • Uitgaven van persoonlijke aard

Uitzicht Slieve Mish Mountains, foto’s: Loz Pycock, Flickr

Beschrijving 8-daagse wandelvakantie Ierland over de Dingle Way

De Dingle Way loopt over boerenwegen, door groene weilanden waar de schapen je geen strobreed in de weg leggen, over goudgele stranden rondom het schiereiland Dingle. Het is een van de meest spectaculaire gebieden aan de westkust van Ierland. Voor deze rondwandeltocht is een goede conditie vereist. Je moet in staat zijn om dagelijks wandelingen van 5 tot 7 uur te maken met soms flinke hoogteverschillen. Je loopt op paden van wisselende ondergrond. Ervaring en tredzekerheid zijn vereist. Deze wandelvakantie valt in de categorie 3. Een goede GPS app voor je mobiele telefoon is beschikbaar.

Je bagage, maximaal 15-20 kg per persoon, wordt vervoerd en staat ’s avonds voor je klaar in de volgende accommodatie. Neem een dagrugzak mee voor proviand, water en andere spullen die je overdag denkt nodig te hebben. In geval van nood is een 24-uurs servicelijn beschikbaar (Engels). Een enkele keer word je naar het begin van de dagetappe gebracht.

Houd er rekening mee dat Ierland een vochtig land kan zijn, zowel onder de voeten als boven het hoofd. Iers weer is onvoorspelbaar, dat is een van de ‘vreugden’ van wandelen in Ierland, maar de aard van de wandelingen kan er snel en drastisch door veranderen. Zorg voor voldoende warme en regenwerende kleding en goede wandelschoenen of -laarzen. (Tip: neem gamachen/gaiters om je voeten en benen te beschermen tegen vocht en vuil.) Laat je vooraf informeren over het weer en pas je kleding hierop aan.

De dichtstbijzijnde luchthaven is Cork. De rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Cork duurt 1 uur en 50 minuten. Kijk voor meer informatie op cheaptickets.nl of een andere reisaanbieder. Vanaf het vliegveld in Cork is er het hele jaar door een busverbinding met Tralee. Deze busreis duurt circa 2 uur en een kwartier. Je kunt ook een transfer van en naar de luchthaven bijboeken. Zie het boekingsformulier.

Voor deze rondwandeltocht is een goede conditie vereist. Je moet in staat zijn om dagelijks wandelingen van 5 tot 7 uur te maken. Je loopt op paden van wisselende ondergrond. Ervaring en tredzekerheid zijn vereist. Deze wandelvakantie valt in de categorie 3. Bekijk de categoriebeschrijving.

*Bij onvoldoende beschikbaarheid wordt een alternatief adres gereserveerd in dezelfde categorie. Dit kan ervoor zorgen dat de route eventueel iets afwijkt.

Programma wandelvakantie Ierland over de Dingle Way

Dag 1: Aankomst in Tralee
Tralee is de hoofdstad van het graafschap Kerry, waar je op eigen gelegenheid naar toe reist. Je ontvangt een uitgebreid informatiepakket van de eigenaresse van de eerste accommodatie. Ze kan je tevens vertellen waar je goed kunt eten, een biertje drinken of wellicht kunt genieten van een avondje Ierse muziek.

Dag 2: Van Tralee naar Camp, afstand ca 17,42 km; ↑366 m 336 m
Na een stevig Iers ontbijt vertrek je uit Tralee over de boerenpaden door het achterland om op de route van de Dingle Way te komen. Volg de route aan de voet van de Slieve Mish Mountains tot je de oude weg naar Dingle bereikt. Onderweg kom je langs een bijzonder bouwwerk, een 12e-eeuws oratorium of vroegchristelijke kapel. Camp is schitterend gelegen en overziet de Tralee Bay, tegen een indrukwekkende achtergrond van de Caherconree Mountains in het zuidoosten.

Minard Castle, foto: Jon Wright, Wikimedia

Dag 3: Camp naar Annascaul, afstand ca 16,67 km; 353 m ↓388 m
Vandaag wandel je van Camp naar het levendige dorpje Annascaul. Deze wandeling neemt je mee door een fascinerend turfgebied waar mensen nog steeds turf steken om hun brandstofverbruik in de winter te verminderen. Je steekt de zuidkant van het schiereiland over en bereikt Inch Beach. Een prachtig plekje om even op adem te komen. Dan trek je het binnenland in, door het weidse groene landschap waar de schapen rustig grazen, naar Annascaul waar je overnacht.

Dag 4: Annascaul naar Dingle, afstand ca 22,04 km; ↑494 m ↓509 m
Er staat een lange etappe op het programma, dus vertrek niet te laat. Je wandelt door Minard met het 16e-eeuwse Minard Castle, een ruïne midden in het groen met uitzicht op zee. Dan kom je in Lispole, waar je nog een restant van de oude spoorlijn van Tralee naar Dingle ziet. Over oude, smalle landwegen door Lisdargan en Baliingarruan bereik je de oude militaire weg onder de Connor Pass, een autoweg die dwars over het schiereiland loopt. Nog even volhouden voor de laatste kilometers tot Dingle, een gezellig, kleurrijk stadje waar je ook eventueel nog wat inkopen kunt doen.

De karakteristieke Main Street van Dingle is gezellig druk

Dag 5: Dingle naar Dunquin, afstand ca 18,08 km; 491 m 514 m
Even buiten de stad, pak je de Dingle Way weer op. Je komt langs het vroegchristelijke Kicolman abdij, net buiten Dingle en het prachtige Ventry Beach. Vanaf hier maak je een mooie, historische wandeling rond Slea Head naar de eindbestemming Dunquin. Neem onderweg een kijkje bij de bijenkorven, en geniet van het weidse zicht op de Blasket Islands. Je overnacht weer in Dingle.

Dag 6: Tiduff naar Cloghane, afstand ca 17,33 km; 771 m ↓793 m
De dag begint met een transfer naar het gehucht Tiduff. Een oude militaire weg voert je over de flanken van het Brandon-gebergte naar het afgelegen dorpje Cloghane. Een spectaculaire wandeling vol geschiedenis door een gebied dat alleen te voet bereikbaar is. Je overnacht in Cloghane.

De ruige rotsen aan de kust bij Ceann Sibeal, Dingle Peninsula

Dag 7: Cloghane naar Annascaul, afstand ca 13,07 km; ↑459 m, ↓478 m
Vandaag wacht je een prachtige wandeling over het schiereiland van noord naar zuid over een mooie oude boerenweg. Over het plateau kom je langs een verlaten ‘famine’ dorp. De huizen bleven leeg achter toen Ierland werd getroffen door een voedselschaarste van 1845 tot 1850. Veel mensen verlieten huis en haard om hun geluk elders te beproeven. Aan het eind van de wandeling kom je weer in Annascaul.

Dag 8: Vertrek
Na het ontbijt eindigt de wandelvakantie. Je kunt in Annascaul de bus of een taxi naar Tralee nemen, vanwaar er regelmatig bussen en treinen vertrekken naar Cork, Limerick, Shannon of Dublin.

Je kunt de reis verlengen met bijvoorbeeld een extra nacht in Tralee om de historische sites te bezoeken of om het National Folk Theatre te bezoeken. In Annascaul kun je zeker nog een dag extra wandelingen maken en vanuit Dingle is het mogelijk om een dagtocht naar Great Blasket Island te maken. Geef je wensen aan op het boekingsformulier.

Overzicht reis

Prijs Vanaf €989,-
Land Ierland
Regio County Kerry
Reisperiode 1 april - 31 oktober
Soort reis Wandelvakantie
Type reis Individuele reis
Reisduur 7 nachten
Wandelniveau Niveau 3
Verzorging Logies/Ontbijt
Vervoer Eigen vervoer
Bagagevervoer Inclusief
Hond toegestaan? Nee
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?