Wandelvakantie Ierland over de Ring of Kerry

8-daagse uitdagende wandelvakantie van B&B naar B&B met bagagevervoer langs groene heuvels, ruige kliffen, gouden stranden en kleine dorpjes

Vanaf €799,-

Foto: Tony Webster, Flickr

 • Ierland
 • maart - november
 • Wandelvakantie
 • Individuele reis
 • 7 nachten
 • Logies/Ontbijt
Bewaar reis
Prijzen & Boeken
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

8-daagse uitdagende wandelvakantie van B&B naar B&B met bagagevervoer langs groene heuvels, ruige kliffen, gouden stranden en kleine dorpjes

De wandelroute over de ‘Ring of Kerry’ in het zuidwesten van Ierland wordt algemeen gezien als een van de mooiste wandelroutes van de wereld. Het heeft iets magisch om dit afwisselend ruige en dan weer lieflijke landschap als wandelaar te doorkruisen. Je trekt langs ruige kliffen die oprijzen aan de gouden stranden, komt door kleine dorpjes, loopt dwars door groene weiden en moerassen, waardoor je er verstandig aan doet om laarzen mee te nemen. En altijd zie je onderweg wel ergens die typisch groene bergketens die het Ierse landschap zo aantrekkelijk maken.

Prijs | € 799

 • Prijs per persoon op basis van logies/ontbijt (full Irish Breakfast) in een 2-persoonskamer
 • Meerprijs 1-persoonskamer bij 2 personen € 240
 • Meerprijs 1-persoonskamer/boeking € 400
 • Aankomst dagelijks
 • Optioneel: transfers van/naar vliegveld, prijs op aanvraag
 • Boekingskosten € 19 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking, SGR Publieksbijdrage € 5,-

Inclusief: 

 • 7  overnachtingen op basis van logies/ontbijt (full Irish Breakfast)
 • Bagagevervoer (max 15-20 kg pp)
 • Personentransfers op dag 2, 3, 6 & 7 naar de start van de dagetappe
 • GPS-routes
 • Een uitvoerige digitale routebeschrijving (Engelstalig)
 • Backup service (24 uur hotline)

Niet inbegrepen:

 • Heen- en terugreis Nederland
 • Lunches, Diners
 • Verzekeringen
 • Uitgaven van persoonlijke aard

Kaart: Damanhur Spiritual EcoCommunity, Flickr

Omschrijving 8-daagse Wandelvakantie Ierland over de Ring of Kerry

Hier zie je het echte Ierland, weg van de drukte met alleen de geluiden van de natuur om je heen. Dit gebied werd rond 300 v.Chr. gesticht door de ‘people of Ciar’, een vroeg Keltische stam. Tijdens deze wandelvakantie zul je regelmatig herinnerd worden aan de bijna 10.000 jaar dramatische geschiedenis van het gebied.

De wandelroute over de ‘Ring of Kerry’ start in Killarney, bekend om zijn drie prachtige meren. Vanaf hier wandel je zuidwaarts  naar de historische stad Kenmare. Vervolgens door de oude dorpen Sneem en Caherdaniel gaat het westwaarts met prachtige  uitzichten op de religieuze Skellig-eilanden. Verder gaat de route naar Waterville aan de kust om van daaruit via Caherciveen te eindigen in Glenbeigh. Met deze wandelroute door de ‘Ring of Kerry’ krijg je een onvergetelijk beeld van het echte Ierland.

De belangrijkste hoogtepunten zijn: de drie meren van Killarney, de Ring van Kerry, de prachtige uitzichten op de kust, de mooiste dorpen, het Derrynane House en de 17e eeuwse postkoetsroute.

Voor deze rondwandeltocht is een goede conditie vereist. Je moet in staat zijn om dagelijks wandelingen van 5 tot 7 uur te maken. Je loopt op paden van wisselende ondergrond. Ervaring en tredzekerheid zijn vereist. Deze wandelvakantie valt in de categorie 3. Bekijk de categoriebeschrijving.

*Bij onvoldoende beschikbaarheid wordt een alternatief adres gereserveerd in dezelfde categorie. Dit kan ervoor zorgen dat de route eventueel iets afwijkt.

Uitzicht vanaf de kust op het eilandje Little Skellig, foto: Care SMC, Flickr

Service, Vervoer & Tips tijdens deze wandelreis
Je bagage wordt vervoerd van B&B naar B&B en is beperkt tot 1 stuk per persoon van maximaal 15kg-20kg per persoon, houd hier rekening mee. Zorg daarnaast voor een eigen rugzak voor de spullen die je onderweg mee wilt nemen. Het is handig om in een kleine rugzak voldoende water en proviand mee te nemen.  Er is een 24u service-lijn beschikbaar (Engels) voor noodgevallen. Je wordt op sommige wandeldagen naar het beginpunt gebracht van de dagetappe.

Houd er rekening mee dat Ierland een vochtig land kan zijn, zowel onder de voeten als boven het hoofd. Iers weer is onvoorspelbaar, dat is een van de ‘vreugden’ van wandelen in Ierland, maar de aard van de wandelingen kan snel en drastisch veranderen door het weer. We adviseren vooral in lagen te denken als het om kleding gaat. Laat je vooraf informeren over het weer en pas je kleding hierop aan.

Voor deze tocht is een goede GPS App beschikbaar die je kunt gebruiken op je telefoon. Wilt je daarvan geen gebruik maken dan is het noodzakelijk om kaart te kunnen lezen met kompas.

Vluchten naar Cork, gemakkelijk zelf te boeken
De dichtstbijzijnde luchthaven is Cork. Vanaf Amsterdam gaan rechtstreekse vluchten naar Cork. De vlucht Amsterdam Cork duurt 1 uur en 50 minuten en je vliegt met Aer Lingus of British Airways. Ook vanaf Düsseldorf kun je met een directe vlucht naar Cork vliegen. Je doet er dan 2 uur over en je vliegt met Aer Lingus.

Vanaf luchthaven Cork reis je per openbaar vervoer in iets meer dan 2,5 uur naar Killarney. Als alternatief kun je optioneel een transfer van en naar de luchthaven bijboeken. Zie het boekingsformulier.

De zgn ‘Ladies View’ in Killarney National Park, foto: Enrico Strocchi, Flickr

Programma Wandelvakantie Ierland over de Ring of Kerry

Dag 1: Killarney
Aankomst op eigen gelegenheid in Killarney, de populaire stad die bekend is vanwege zijn drie prachtige meren in het hart van Kerry. Bij aankomst in het eerste B&B zal de gastvrouw je het gedetailleerde informatiepakket overhandigen en tips geven over de vele lokale restaurants en pubs, al of niet met Ierse muziek, waar je de avond kunt doorbrengen. Maak het niet te laat, want morgen is je eerste wandeldag.

Dag 2: Killarney – Kenmare (afstand: 22km, max. hoogte: 400m)
Route loopt zowel over groene paden als bergpaden. Neem laarzen mee voor de drassige gedeeltes die je tegenkomt.

Deze eerste wandeldag word je na het ontbijt naar het beginpunt van de wandelroute gebracht. Van hieruit loop je door het   Killarney National Park en via Esknamucky Glen naar de historische stad Kenmare. Tijdens deze prachtige wandeling heb je kans om Ierlands inheemse edelhert tegen te komen. Overnachten doe je vandaag in Kenmare.

Bezienswaardig dorp Sneem en de gelijknamige rivier, foto Alison Day, Flickr

Dag 3: Kenmare – Sneem (afstand: 23km, max. hoogte: 300m)
Route loopt over bospaden, een aantal verharde wandelpaden, bergpaden en landwegen. Laarzen mee is essentieel.

Vanuit Kenmare wandel je vandaag via Templenoe naar het karakteristieke en bezienswaardige stadje Sneem. Deze wandeling brengt je langs de oevers van Kenmare Bay, met uitzicht op het Beara schiereiland en de Caha bergen. Overnachting in het gezellige Sneem, gelegen aan de gelijknamige rivier.

Dag 4: Sneem – Caherdaniel (19km, max. hoogte: 400m)
Route over landweggetjes, grasvelden, rotspartijen en enkele verharde paden. Ook nu de laarzen weer mee.

Na het ontbijt in Sneem gaat het vandaag over de oude ‘boterweg’ naar het kleine dorp Caherdaniel, eens de plaats van de beroemde Ierse vrijheidsstrijder Daniel O’Connell. Onderweg geniet je van fabelachtige vergezichten over het schiereiland Beara en over de Atlantische Oceaan. Overnachting in Caherdaniel.

Kust bij Caherdaniel, foto: Sergio, Flickr

Dag 5: Caherdaniel – Waterville (16km, max. hoogte: 350m)
Route over rotsachtig en groen terrein, over bergpaden en moerasland en een aantal verharde paden. Laarzen essentieel.

Vandaag verlaat je Caherdaniel en loop je in noordelijke richting hoog boven de kust naar je eindbestemming van vandaag de plaats Waterville, direct aan zee gelegen. Glorieus kun je dit kustgebied noemen met uitzicht richting de Skellig-eilanden en de baai van Ballinskelligs. Overnachting in de kustplaats Waterville.

Gouden zandstrandjes langs de ruige Atlantische kust, foto: Marie.L, Flickr

Dag 6: Waterville – Caherciveen (afstand: 24km, max. hoogte: 400m)
Route gaat over een aantal groene grasheuvels met enkele rotsachtige gedeelten. Over grindpaden en een paar verharde wegen. Laarzen essentieel.

Van Waterville word je met de auto landinwaarts naar Mastergeehy het beginpunt van de wandelroute gebracht. Hiervandaan gaat de wandelroute richting de stad Caherciveen. Deze wandeling loopt over het puntje van het schiereiland met uitzicht in noordelijk richting over het schiereiland Dingle en in zuidelijke richting over Kenmare Bay. Overnachting in Caherciveen.

Kenmare Bay, foto: Tony Webster, Flickr

Dag 7: Caherciveen – Glenbeigh (afstand: 24km, max. hoogte: 350m)
Route gaat over een aantal groene grasheuvels met enkele rotsachtige gedeelten. Over grindpaden en een paar verharde wegen. Laarzen essentieel.

Deze laatste wandeldag brengt je vanuit Caherciveen langs de noordelijke kust van het schiereiland naar het stadje Glenbeigh. Het wandelpad volgt een 17e eeuwse postkoetsroute en biedt spectaculair uitzicht tot over het schiereiland Dingle. Je passeert via oude verlaten dorpen, die ooit drukke handelscentra waren en handel dreven met de passagiers van de postkoetsen. Je wandelvakantie over de Ring of Kerry eindigt in het dorp Glenbeigh, waar je de laatste nacht doorbrengt.

Dag 8: Vertrek
Vertrek vanuit Glenbeigh per bus of taxi naar Killarney. De bus vertrekt om 08:45 en arriveert om 09:50 (werkt niet op zon- of feestdagen). Vanuit Killarney zijn er frequente verbindingen met bus en trein naar Cork, Limerick, Shannon en Dublin.

Beara peninsula aan de kust, foto: Debjam, Flickr

Overzicht reis

Prijs Vanaf €799,-
Land Ierland
Regio Kerry
Reisperiode maart - november
Soort reis Wandelvakantie
Type reis Individuele reis
Reisduur 7 nachten
Wandelniveau Niveau 3
Verzorging Logies/Ontbijt
Vervoer Eigen vervoer, Vliegtuig
Bagagevervoer Inclusief
Hond toegestaan? Nee
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?