Wandelvakantie Ierland over de Ring of Kerry

11-daagse uitdagende wandelvakantie van B&B naar B&B met bagagevervoer langs groene heuvels, ruige kliffen, gouden stranden en kleine dorpjes

Vanaf €1289,-

Foto: Tony Webster, Flickr

 • Ierland
 • 1 april en 31 oktober
 • Wandelvakantie
 • Individuele reis
 • 10 nachten
 • Logies/Ontbijt
Bewaar reis
Prijzen & Boeken
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

11-daagse uitdagende wandelvakantie van B&B naar B&B met bagagevervoer langs groene heuvels, ruige kliffen, gouden stranden en kleine dorpjes

De wandelroute over de ‘Ring of Kerry’ in het zuidwesten van Ierland wordt algemeen gezien als een van de mooiste wandelroutes van de wereld. Het heeft iets magisch om dit afwisselend ruige en dan weer lieflijke landschap als wandelaar te doorkruisen. Je trekt langs ruige kliffen die oprijzen aan de gouden stranden, komt door kleine dorpjes, loopt dwars door groene weiden en moerassen, waardoor je er verstandig aan doet om laarzen mee te nemen. En altijd zie je onderweg wel ergens die typisch groene bergketens die het Ierse landschap zo aantrekkelijk maken.

Prijs | € 1289,-

 • Prijs per persoon op basis van logies/ontbijt (full Irish Breakfast) in een 2-persoonskamer
 • Meerprijs 1-persoonskamer bij 2 personen € 435
 • Te boeken vanaf twee personen
 • Aankomst dagelijks tussen 1 april en 31 oktober
 • Boekingskosten € 25 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking, SGR Publieksbijdrage € 5,-

Inclusief: 

 • 10  overnachtingen op basis van logies/ontbijt (full Irish Breakfast)
 • Bagagevervoer (max 15-20 kg pp)
 • Personentransfers op dag 2, 3, 6 & 7 naar de start van de dagetappe
 • GPS-routes
 • Een uitvoerige digitale routebeschrijving (Engelstalig)
 • Backup service (24 uur hotline)

Niet inbegrepen:

 • Heen- en terugreis Nederland
 • Lunches, Diners
 • Verzekeringen
 • Uitgaven van persoonlijke aard

De route ‘Ring of Kerry’ op de kaart

Omschrijving 11-daagse Wandelvakantie Ierland over de Ring of Kerry

Hier zie je het echte Ierland, weg van de drukte met alleen de geluiden van de natuur om je heen. Dit gebied werd rond 300 v.Chr. gesticht door de ‘people of Ciar’, een vroeg Keltische stam. Tijdens deze wandelvakantie zul je regelmatig herinnerd worden aan de bijna 10.000 jaar dramatische geschiedenis van het gebied.

De wandelroute over de ‘Ring of Kerry’ start in Killarney, bekend om zijn drie prachtige meren. Vanaf hier wandel je zuidwaarts naar de Black Valley. Vervolgens gaat het westwaarts met prachtige uitzichten via Glencar naar Glenbeigh aan de kust waar je uitkijkt over de Dingle Bay. Verder gaat de route via Caherciveen, Waterville, Caherdaniel, Sneem en Kenmare om weer te eindigen in Killarney. Met deze wandelroute door de ‘Ring of Kerry’ krijg je een onvergetelijk beeld van het echte Ierland met prachtige groene landschappen van lieflijk tot ruig.

Voor deze rondwandeltocht is een goede conditie vereist. Je moet in staat zijn om dagelijks wandelingen van 5 tot 7 uur te maken. Je loopt op paden van wisselende ondergrond. Ervaring en tredzekerheid zijn vereist. Deze wandelvakantie valt in de categorie 3. Bekijk de categoriebeschrijving.

*Bij onvoldoende beschikbaarheid wordt een alternatief adres gereserveerd in dezelfde categorie. Dit kan ervoor zorgen dat de route eventueel iets afwijkt.

Uitzicht vanaf de kust op het eilandje Little Skellig, foto: Care SMC, Flickr

Service, Vervoer & Tips tijdens deze wandelreis
Je bagage wordt vervoerd van B&B naar B&B en is beperkt tot 1 stuk per persoon van maximaal 15kg-20kg per persoon, houd hier rekening mee. Zorg daarnaast voor een eigen rugzak voor de spullen die je onderweg mee wilt nemen. Het is handig om in een kleine rugzak voldoende water en proviand mee te nemen.  Er is een 24u service-lijn beschikbaar (Engels) voor noodgevallen. Je wordt op sommige wandeldagen naar het beginpunt gebracht van de dagetappe.

Houd er rekening mee dat Ierland een vochtig land kan zijn, zowel onder de voeten als boven het hoofd. Iers weer is onvoorspelbaar, dat is voor velen het heerlijke en spannende van het wandelen in Ierland, waar de aard van de wandelingen snel kan veranderen door het weer. We adviseren je om qua kleding vooral in lagen te denken. En laat je dagelijks vooraf informeren over het weer en pas je kleding hierop aan.

Voor deze tocht is een goede GPS App beschikbaar die je kunt gebruiken op je telefoon. Wilt je daarvan geen gebruik maken dan is het noodzakelijk om kaart te kunnen lezen met kompas.

Vluchten naar Cork, gemakkelijk zelf te boeken
De dichtstbijzijnde luchthaven is Cork. Vanaf Amsterdam gaan rechtstreekse vluchten naar Cork. De vlucht Amsterdam Cork duurt 1 uur en 50 minuten en je vliegt met Aer Lingus of British Airways. Ook vanaf Düsseldorf kun je met een directe vlucht naar Cork vliegen. Je doet er dan 2 uur over en je vliegt met Aer Lingus.

Vanaf luchthaven Cork reis je per openbaar vervoer in iets meer dan 2,5 uur naar Killarney. Als alternatief kun je optioneel een transfer van en naar de luchthaven bijboeken. Zie het boekingsformulier.

De zgn ‘Ladies View’ in Killarney National Park, foto: Enrico Strocchi, Flickr

Programma Wandelvakantie Ierland over de Ring of Kerry

Dag 1: Killarney
Aankomst op eigen gelegenheid in Killarney, de populaire stad die bekend is vanwege zijn drie prachtige meren in het hart van Kerry. Bij aankomst in het eerste B&B zal de gastvrouw je het gedetailleerde informatiepakket overhandigen en tips geven over de vele lokale restaurants en pubs, al of niet met Ierse muziek, waar je de avond kunt doorbrengen. Maak het niet te laat, want morgen is je eerste wandeldag.

Dag 2: Killarney – Black Valley, ca 22 km, ↑492 m ↓478 m
Deze eerste wandeldag gaat de eerste etappe langs alle 3 de beroemde meren van Killarney. Je begint in het Killarney National Park waar je een oud ‘strijdpad’ volgt langs de oevers van het Upper Lake met als eindbestemming Black Valley voor de overnachting. Je loopt vandaag over bergpaden en groene wegen. Mogelijk met drassige ondergrond, laarzen aanbevolen.

Black Valley, foto: Bjorn Christian Torrissen, Wikimedia

Dag 3: Killarney – Black Valley, ca 17,5 km, ↑821 m ↓693 m
De wandeling van vandaag neemt je mee naar de uitlopers van de Mc Gillcuddy’s Reeks (de hoogste bergketen van Ierland). Hier maak je kennis met de wilde ongerepte kracht van de Ring of Kerry. Met uitzicht over Carrauntohill loop je verder langs een rivier om Glencar te bereiken waar je overnacht. Je loopt vandaag o.a. over verharde wegen, gras- en grindpaden en open berg- en moerasland. Mogelijk met drassige ondergrond, laarzen aanbevolen.

Caragh River, foto: Robert Linsdell, Wikimedia

Dag 4: Glencar – Glenbeigh , ca 21,5 km, ↑633 m ↓760 m
Je start vandaag langs de pittoreske Caragh-rivier en vervolgt je weg rond de Seefin-berg, die nauw verbonden is met de Ierse mythologie. Vanaf hier daal je af naar het mooie dorpje Glenbeigh voor je overnachting. Je loopt vandaag o.a. over verharde wegen, rotsachtige bergpaden, graspaden en bospaden. Mogelijk met drassige ondergrond, laarzen aanbevolen.

Kust bij Caherdaniel, foto: Sergio, Flickr

Dag 5: Glenbeigh – Cahersiveen, ca 24 km, ↑555 m ↓643 m
Met uitzicht op Dingle Bay vervolg je vandaag de Ring of Kerry over een 19e-eeuwse Postkoets-route. Waarna je over smalle landweggetjes en boeren paden de stad Cahersiveen bereikt. Je loopt vandaag o.a. over grasbergpaden met enkele rotsachtige stukken, grindpaden en wat verharde wegen. Mogelijk met drassige ondergrond, laarzen aanbevolen.

Gouden zandstrandjes langs de ruige Atlantische kust, foto: Marie.L, Flickr

Dag 6: Cahersiveen – Waterville, ca 18 km, ↑653 m ↓789 m
Als je vandaag in zuidwestelijke richting gaat, heb je gedurende een groot deel van de route uitzicht op de kust. Je loopt langs de toppen van lage heuvels over een van de favoriete plekken van Charlie Chaplin om tenslotte Waterville te bereiken voor de overnachting. Je loopt vandaag o.a. over grasbergpaden met enkele rotsachtige stukken, grindpaden en wat verharde wegen. Mogelijk met drassige ondergrond, laarzen aanbevolen.

Kenmare Bay, foto: Tony Webster, Flickr

Dag 7: Waterville – Caherdaniel, ca 14,5 km, ↑336 m ↓304 m
De wandeling van vandaag neemt je mee rond het meest westelijke puntje van de Ring of Kerry, met uitzicht op de adembenemende baai van Derrynane, het Beara-schiereiland en een eilandengroep voor de kust. Je eindigt je wandeling in het mooie dorpje Caherdaniel.
Je loopt vandaag o.a. over rotsachtige- en graspaden, bergpaden en moerassen en wat verharde wegen. Onderweg mogelijk drassige ondergrond, laarzen aanbevolen.

Kerrys Dark Sky Reserve, foto: Photoneill, Wikimedia

Dag 8: Caherdaniel – Sneem, ca 17,5 km, ↑533 m ↓547 m
Kerry’s Dark Sky Reserve wordt duidelijk als je begint aan je wandeling vanuit Caherdaniel. Je bent in een van de mooiste plekken waar ‘s nachts de sterrenhemel in volle glorie kan aanschouwen. Je volgt een prachtige route in oostelijke richting om het kleurrijke dorp Sneem te bereiken voor je overnachting. Misschien vanavond bij onbewolkt weer genieten van de sterren. Je loopt vandaag o.a. over landweggetjes, graspaden, Rocky Mountains en wat verharde wegen. Onderweg mogelijk drassige ondergrond, laarzen aanbevolen.

Bezienswaardig dorp Sneem en de gelijknamige rivier, foto Alison Day, Flickr

Dag 9: Sneem – Kenmare, ca 27,5 km, ↑773 m ↓734 m
De historische stad Kenmare is het doel vandaag als je vanuit Sneem langs de oevers de Kenmare-rivier volgt. Je begint met een korte rit de stad uit om je route te vervolgen over boerenpaden door het heuvellandschap, en vervolgens langs de oevers van Kenmare Bay. Hier win je hoogte om te genieten van het prachtige uitzicht voordat je afdaalt naar Kenmare voor de overnachting. Je loopt vandaag o.a. over bospaden, wat wegwandelen, bergpaden en landweggetjes. Onderweg mogelijk drassige ondergrond, laarzen aanbevolen.

Muckross House, foto: HenryB, Flickr

Dag 10: Kenmare – Killarney , ca 25 km, ↑853 m ↓823 m
Als je vandaag de Old Kenmare Road volgt, de route ooit gebruikt door mensen om naar de markt te gaan, bereik je de indrukwekkende Galway’s River. Dan gaat het verder door Esknamucky Glen, genoemd naar wilde zwijnen uit vervlogen tijden, om Muckross House and Gardens te bereiken. Je volgt dan langs het Lower Lake of Killarney om je laatste overnachtingsbestemming te bereiken. Je loopt vandaag o.a. over landweggetjes, graspaden, Rocky Mountains en wat verharde wegen. Mogelijk met drassige ondergrond, laarzen aanbevolen.

Dag 11: Vertrek Killarney
Na het ontbijt vertrek je vanuit Killarney met keuze uit uitstekende bus- of treinverbindingen.

Overzicht reis

Prijs Vanaf €1289,-
Land Ierland
Regio Kerry
Reisperiode 1 april en 31 oktober
Soort reis Wandelvakantie
Type reis Individuele reis
Reisduur 10 nachten
Wandelniveau Niveau 3
Verzorging Logies/Ontbijt
Vervoer Eigen vervoer, Vliegtuig
Bagagevervoer Inclusief
Hond toegestaan? Nee
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?