Winterwandelvakantie langs de Moezel

5-daags winterwandelarrangement van Kerstmarkt naar Kerstmarkt met twee etappes over de bekroonde Moselsteig

Vanaf €309,-

 • Duitsland
 • NIET BOEKBAAR
 • Wandelvakantie
 • Individuele reis
 • 4 nachten
 • Logies/Ontbijt
Bewaar reis
Prijzen & Boeken
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

5-daags winterwandelarrangement van Kerstmarkt naar Kerstmarkt met twee etappes over de bekroonde Moselsteig

DEZE REIS IS OP DIT MOMENT NIET BOEKBAAR

Een 5-daags winterwandelvakantie langs de Moezel waar je in een paar dagen tijd twee mooie etappes van de Moselsteig kunt combineren met “kerstmarkt” bezoek in Bernkastel-Kues en Traben-Trarbach. Beide steden liggen direct aan de Moezel en hebben prachtige middeleeuwse stadscentra, die bekend staan om hun sfeervolle decor tijdens de kerstmarkten vanaf eind november tot aan de Kerst.

Prijs | € 309,-

 • € 309,- per persoon op basis van logies en ontbijt in een 2-persoonskamer
 • Optioneel: Taxi transfer van Ürzig terug naar startplaats Bernkastel-Kues € 30 totaal
 • Boekingskosten € 19,- per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking, SGR Publieksbijdrage € 5,-
 • Aankomst (deze reis op op dit moment niet boekbaar)

 Inclusief:

 • 2x 2 overnachtingen met ontbijt in familie geleid hotel
 • Bagagevervoer van Bernkastel-Kues naar Ürzig
 • Taxi transfer van Traben-Trarbach naar Ürzig
 • Taxi transfer van Ürzig naar Bernkastel-Kues
 • GPS-routes
 • Gedetailleerde informatie en kaarten (Duitstalig informatiepakket op kamer)

Niet inbegrepen zijn:

 • Vervoer naar startplaats
 • Overige avondmaaltijden
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Toeristenbelasting en/of Kurtaxe

Kerstmarkt in Bernkastel-Kues. Foto: Ketz

Omschrijving winterwandelvakantie Moezel

Bij dit wandelarrangement loop je op de 2e dag de 6,5 km lange Bernkasteler Bärensteig rondom Bernkastel-Kues en de dagen daarna etappe 11 en 12 van de in 2016 bekroonde Moselsteig. Over de bergkammen volg je de Moezel die je dan ook regelmatig te zien krijgt onderweg. De etappes zijn respectievelijk 17,5 en 15km met een gemiddelde zwaarte en duur van 5 à 5,5 uur lopen. Je komt afwisselend door eikenbossen en hellingen met wijngaarden en moet rekening houden met stijgen en dalen over weliswaar goed begaanbare paden. Het arrangement loopt van woensdag t/m zondag en start in Bernkastel-Kues, waar je de eerste twee nachten doorbrengt. De laatste twee nachten breng je door in Ürzig. Hier word je de laatste wandeldag na je bezoek aan de kerstmarkt in Traben-Trarbach met de taxi naar toe gebracht. (inclusief)

Service, Vervoer & Tips tijdens de wandelreis
Op eigen gelegenheid reis je naar Bernkastel-Kues waar je met de parkeerkaart (inclusief) tijdens je verblijf de auto kunt parkeren. Overnachten doe je in twee verschillende hotels die door families worden geleid. Tijdens de tweede wandeldag wordt je bagage vervoerd naar het tweede hotel in Ürzig. Voor de wandelingen zijn stevige schoenen nodig. Houd rekening met stevig klimwerk dus neem genoeg proviand mee. Laat je vooraf informeren over het weer. Telescoopstokken (wandelstokken) geven extra steun op de rotsachtige gedeeltes en zijn zeker in de winter aan te bevelen.

*Bij onvoldoende beschikbaarheid wordt een alternatief adres gereserveerd in dezelfde categorie. Dit kan ervoor zorgen dat de route eventueel iets afwijkt.

Uitzicht op Ürzig, het wijndorp waar je twee nachten doorbrengt. Foto: Arnoldi

Winterwandelen over de Moselsteig en in de namiddag kerstmarkten bezoeken. Het beste van twee werelden in de kersttijd.

Programma 5-daagse winterwandelvakantie Moezel

Dag 1: Aankomstdag startplaats Bernkastel-Kues (op woensdag)
Je komt met eigen vervoer naar Bernkastel-Kues gelegen aan de Moezel, waar je twee nachten verblijft. Hier kun je al meteen de stad verkennen en een bezoek brengen aan de kerstmarkt in het middeleeuwse centrum.

Dag 2: Een dag in en rondom Bernkastel-Kues
Je kunt deze dag naar eigen inzicht besteden, maar een mooie ochtendwandeling is de zgn. Bernkasteler Bärensteig. Een 6,5 km lange rondwandeling direct boven de stad. Vanaf een hoogte van 400m kijk je op de versierde stad en de rivier uit met in de achtergrond de bergen van de Hunsrück. De middag en avond staat natuurlijk in het teken van de kerstmarkt. Sinds jaar en dag heeft de stad een magische aantrekkingskracht vanwege het pittoreske oude centrum. Van 23 november tot 23 december staan er meer dan 40 kerstkramen met traditionele en kwalitatieve kerstversieringen.

Dag 3: Moselsteig Etappe 11: Bernkastel-Kues – Ürzig (ca. 17,5km, 5.30u ↑660m ↓590m)
De start van deze etappe is vanaf het marktplein van Bernkastel. Door de nauwe straten met vakwerkhuizen verlaat je de stad om geleidelijk de weg omhoog te vinden die je door de bossen en langs een beek leiden. De steilte van de paden variëren nogal totdat je via een hoogvlakte het hoogste uitzichtpunt (400m) van de Moselsteig bereikt. Vanuit hier heb je een fabelachtig uitzicht over de Moezel en de stad Bernkastel-Kues. Als je je weg vervolgt wisselen eikenbossen en wijngaarden elkaar af en daal je aan het eind van de route af naar een diepe kloof middels een loopbrug en trappen. Aan het eind van de kloof gaat het tenslotte weer stijl omhoog om aan te komen in Ürzig, waar je twee nachten zult doorbrengen. Je bagage staat al op je te wachten in het hotel.

Bezoek aan de Wein-nachts-markt in Traben-Trarbach. Je wordt met de taxi naar het hotel in Ürzig gebracht. (inclusief). Beeld uit video, zie onderaan de pagina

Dag 4: Moselsteig Etappe 12: Ürzig  Traben-Trarbach (ca.15,2km, 5.00u ↑350m ↓450m)
Vandaag begint de route van deze twaalfde etappe van de Moselsteig vanuit Ürzig over een bospad omhoog. Via diverse trappen bereik je het hoogste punt van de dag Plateau des Burgbergs (352m) vanwaar je een weids uitzicht hebt over het Moezeldal met de bochtige rivier in de diepte en in de verte de bergen van de Hunsrück. Het gaat verder o.a. door het Buchenhochwald en later langs bosranden die grenzen aan de wijngaarden, waardoor je regelmatig uitzicht hebt over de wijnhellingen langs de Moezel en de beroemde wijnstad Kröv. Aan het eind van de route leidt een smal pad omzoomd door oude eiken je steil naar beneden, waarna je aankomt in Traben-Trarbach.

Hier verblijf je de rest van de dag om de kerstmarkt en de Wein-nachts-markt van Traben-Trarbach te bezoeken in de oude gewelven van de stad. Met een taxi keer je terug naar het hotel in Ürzig (= 13km en inclusief)

Dag 5: Terugreis vanuit Bernkastel-Kues (op zondag)
Na het ontbijt in Ürzig eindigt deze reis. Vertrek terug naar Bernkastel-Kues. Optioneel kunnen wij voor u de transfer per taxi regelen. Geeft dit aan in het boekingsformulier.

Overzicht reis

Prijs Vanaf €309,-
Land Duitsland
Regio Moezel
Reisperiode NIET BOEKBAAR
Soort reis Wandelvakantie
Type reis Individuele reis
Reisduur 4 nachten
Wandelniveau Niveau 2
Verzorging Logies/Ontbijt
Vervoer Eigen vervoer
Bagagevervoer Inclusief
Hond toegestaan? Nee
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?