Wandelvakantie Eifel in natuurwandelpark DeLux

Een 5-daagse wandelarrangement door bekroond Natuurwandelpark DeLux op de grens van Duitsland en Luxemburg.

Vanaf €279,-

 • Duitsland
 • Hele jaar
 • Wandelvakantie
 • Individuele reis
 • 4 nachten
 • Logies/Ontbijt plus Lunchpakket
Bewaar reis
Prijzen & Boeken
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Een 5-daagse wandelarrangement door bekroond Natuurwandelpark DeLux op de grens van Duitsland en Luxemburg.

DOOR LOCALE WIJZIGINGEN IS DIT ARRANGEMENT DIT JAAR NIET TE BOEKEN

De routes in natuurwandelpark DeLux zijn bekroond als Premium-wandelroute met het maximaal aantal sterren. Alle routes zijn rondgaande wandelingen met start- en eindpunt op dezelfde plek. Je loopt over natuurpaden letterlijk tussen de rotsformaties soms diep in de bossen verborgen. In de dalen wisselen de beken als de Prüm en de grotere Sauer hun rustige stromen af met wildere gedeeltes. De beken hebben hun sporen achter gelaten in het zachte zandsteen met het ‘Luxemburgse Zwitserland’ tot gevolg. Een mekka voor liefhebbers van rotswandelingen. Op de hogere gedeeltes loop je afwisselend door weides en bossen met zicht op rotsformaties of een burcht zoals die van Beaufort en van Weilerbach. Op andere momenten kijk je diep de beekdalen in wetende dat je dezelfde beek later zult kruisen. Daar vind je ook de gemoedelijke dorpen Irrel en Bollendorf waar je elk twee nachten zult verblijven.

Prijs | € 279,-

 • Prijs per persoon op basis van logies/ontbijt in een 2-persoonskamer
 • Toeslag € 80,- voor een 1-persoonskamer
 • Boekingskosten € 19,- per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking, SGR Publieksbijdrage € 5,-
 • Aankomst dagelijks – hele jaar

Inclusief:

 • 4x overnachting in twee middenklasse hotels of gasthoven inclusief ontbijt
 • Lunchpakket op de wandeldagen
 • GPS-routes
 • Uitgebreide beschrijving van de wandelroute (Duitstalig)

Niet inbegrepen zijn:

 • Heen- en terugreis naar Natuurwandelpark DeLux
  (we adviseren met de auto te komen. Afstand vanaf Maastricht is ca. 160 km)
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Toeristenbelasting en/of Kurtaxe

F_01_charly-schleder


Omschrijving 5-daagse Wandelvakantie Eifel in Natuurwandelpark DeLux

Bij dit 5-daagse wandelarrangement in Natuurwandelpark DeLux loop je een middelzware etappe (categorie 2) en twee zware etappes (categorie 3). De afstanden liggen tussen de 17 en 25 km. Je loopt over goed onderhouden paden met duidelijke bewegwijzering, afwisselend bovenop de heuvels en in de dalen. Daarbij klim en daal je regelmatig met soms zwaardere stukken. Je kunt pauzes houden op speciale rustplaatsen of in de knusse dorpen. Een goede wandelconditie is gevraagd mede gezien de lengte van wandeldag 2 en 3.  Bekijk hier de categoriebeschrijving.

Service, Vervoer & Tips tijdens de wandelreis
Je overnacht in twee hotels waarbij je op dag 3 met eigen vervoer naar het volgende hotel reist. Je verblijft 2 nachten in een hotel in Irrel en 2 nachten in Bollendorf. Bij beide hotels is voldoende parkeergelegenheid. Bij beide locaties verblijf je op basis van logies/ontbijt. Lunchpakket voor alle wandeldagen is inbegrepen.

Voor de wandelingen zijn stevige schoenen nodig. Houd rekening met regelmatig klimwerk en twee langere wandeldagen dus neem genoeg proviand mee. Telescoopstokken (wandelstokken) geven extra steun op de rotsachtige gedeeltes maar zijn niet persé nodig.
Je ontvangt voor vertrek een informatiepakket en routebeschrijving van de wandelroutes.

OVERNACHTEN ONDERWEG* | Irrel – Hotel Koch-Schilt | Bollendorf – Hotel Hauer

*Bij onvoldoende beschikbaarheid wordt een alternatief adres gereserveerd in dezelfde categorie. Dit kan ervoor zorgen dat de route eventueel iets afwijkt.

13-2_charly-schleder

Programma Wandelvakantie Eifel in Natuurwandelpark DeLux

Dag 1: Aankomstdag startplaats Irrel
Je komt met eigen vervoer naar het dorpje Irrel gelegen aan de Prüm-beek. Neem de tijd voor een eerste verkennende wandeling. Bezoek bijvoorbeeld de 16e-eeuwse kerk en adem gezonde lucht in want Irrel is een officeel ‘luchtkuuroord’. Je verblijft twee nachten in Irrel.

Dag 2: Rondgaande wandeling vanuit Irrel (ca. 17 km, 4.30u, ↑420m ↓420m)
Je kunt je wandeling nabij het hotel beginnen. Vandaag kom je o.a. langs de Prümer Burg, een ruïne boven steile zandsteenrotsen met heerlijk uitzicht. Later tref je de bijzondere waterval van Irrel, een 140m lange  stroomversnelling in een smal gedeelte van de beek. Je loopt een deel door de bossen met rotsformaties hoger boven de beek en op de weg terug grotendeels in het dal met het ruisende water naast je. Bij het plaatsje Holsthum vind je de grootste hopplantages van de regio, rara waar wordt dat voor gebruikt? Je treft in de buurt ook een Romeinse villa en kunt je verdiepen in de oorlogsgeschiedenis van dit gebied in het Westwallmuseum. Dit is de lichtste wandeldag, mooi om in te komen. Overnachten doe je in hetzelfde hotel.

Dag 3: Rondgaande wandeling vanuit Bollendorf (ca. 20 km, 6.00u, ↑910m ↓910m)
‘s Ochtends rijd je met de eigen auto naar het hotel in het historische Bollendorf tegen de grens met Luxemburg. Het is ongeveer een kwartier rijden. Vanuit je hotel ben je snel op de route van vandaag die je in twee landen brengt. Het gaat behoorlijk op en neer met flink meer klimmeters. Daar staat wel een schitterende wandeling tegenover met de grensrivier de Sauer als scherprechter. Ze heeft een diep dal uitgesleten in het zandsteen met verborgen paden, smalle kloven en verrassende uitzichten tot gevolg. Vandaag ben je tussen de rotsen en dat ga je op allerlei manieren beleven. Extra cadeautje is het Luxemburgse plaatsje Beaufort met haar burcht en historisch centrum. Lekker dat het hotel vlakbij het eindpunt is.

Dag 4: Rondgaande wandeling vanuit Bollendorf (ca. 25 km, 6.30u, ↑890 ↓890m)
Ook vandaag kun je vanuit je hotel starten en ga je de andere kant van het dorp verkennen. Opnieuw wachten vele rotsformaties op je met als spannendste stuk een doorgang van amper 40cm breed. Rugzak af en weet dat er geen alternatief is… Mogelijk tref je klimmers want die komen graag in de omgeving van het Ferschweiler plateau waar je naast de rotsen en bossen ook uitgestrekte weilanden treft. Neem je tijd om het barokke slot van Weilerbach en de prachtige tuin te verkennen. Ze ligt zo’n beetje halverwege de route in het dal van de Sauer. Daarna wordt het weer klimmen o.a. op Luxemburgse grond, soms pittig maar is er altijd weer een beloning. In Bollendorf blijf je dan nog een nacht.

Dag 5: Terugreis vanuit Bollendorf
We begrijpen het als je nog even in deze heerlijke omgeving wilt blijven maar de wandelvakantie is vandaag ten einde.

 

NaturWanderPark delux_felsenweg6-13-19_charly-schleder

Reviews

Zo dichtbij Limburg zulke mooie wandeltochten. De wandelingen waren in een sprookjesachtige omgeving. Mooie rotsformaties met veel mos en heerlijk groen en rustig. De routes zijn heel goed aangegeven. Hotel Koch Schilt in Irrel is gewoon een eenvoudig hotel met hele aardige mensen, waar alles netjes en schoon is en waar het eten bovendien goed smaakt. Hotel Hauer in Bollendorf is ook een eenvoudig hotel zonder poespas. Superaardige mensen en lekker eten. Het hotel ligt aan de grensrivier met Luxemburg. Als je daar de brug oversteekt kun je zo beginnen met de wandeling. Ook een compliment voor Ecktiv, alles perfect geregeld. Goed dat jullie net over de grens in Duitsland boeken. Het prijspeil is daar gewoon stukken lager dan in Luxemburg.

Lees meer

G. Parren

Mijn cijfer:

9

Allereerst is de totale indruk van de vakantie super. Heerlijke en prachtige wandelingen en prima logeer adressen. Echter, Hotel Hauer in Bollendorf verlangt van haar gasten dat zij zich houden aan de Corona regels, wat natuurlijk héél begrijpelijk is. Het personeel houdt zich daar zelf in het geheel niet aan. Lopen rond zonder mondmasker maar spreken gasten hier wel op aan. Beetje jammer dit. Tevens is er voor de vierde wandeldag geen luchpakket opgenomen in het programma. Dit is eveneens jammer want wij hebben deze dag ook een mooie wandeling van vele kilometers gemaakt door de natuur waar vanzelfsprekend geen restaurants of kruidenierswinkels zijn.

Lees meer

J. Govaart

Mijn cijfer:

8

Hele leuke mini-vakantie dichtbij Nederland. In een voor ons onbekend wandelgebied, het natuurgebied DeLux (grens Duitsland en Luxemburg ).

J. Bijloos

Mijn cijfer:

8

We hebben een heerlijke vakantie gehad de wandelingen waren geweldig. Met alleen de route via mail was minder. Maar een wandel Kaart gekocht en samen was het prima. Hotel in Bollendorf was prima maar het kon wel wat vriendelijker. Hotel in Irrel was een super hotel. Eten heerlijk en heel vriendelijk.

Lees meer

A. Huntjens

Mijn cijfer:

9

Prima

J. Oostveen

Mijn cijfer:

9

Leuke wandelroute . tweede hotel was de Kamer matig

J. Bouwman

Mijn cijfer:

8

Overzicht reis

Prijs Vanaf €279,-
Land Duitsland
Regio Eifel / Luxemburg
Reisperiode Hele jaar
Soort reis Wandelvakantie
Type reis Individuele reis
Reisduur 4 nachten
Wandelniveau Niveau 3
Verzorging Logies/Ontbijt plus Lunchpakket
Vervoer Eigen vervoer
Hond toegestaan? Nee
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?