Wandelvakantie Saar-Hunsrück Steig van Kastellaun naar Boppard

6-daagse wandelvakantie over vier laatste afwisselende etappes van de Saar-Hunsrück Steig eindigend in Boppard in het Rijndal

Vanaf €569,-

Uitzicht op Naturpark Saar-Hunsrück, foto: Sebaso, Wikimedia

 • Duitsland
 • maart - november
 • Wandelvakantie
 • Individuele reis
 • 5 nachten
 • Logies/Ontbijt
Bewaar reis
Prijzen & Boeken
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

6-daagse wandelvakantie over vier laatste afwisselende etappes van de Saar-Hunsrück Steig eindigend in Boppard in het Rijndal

Een wandelvakantie die je over de mooiste wandelpaden van de Hunsrück voert. Je loopt de laatste 4 etappes van de klassieke Saar-Hunsrück Steig waarbij je de eerste of laatste dag van de reis een bezoek kunt brengen aan de indrukwekkende 360m lange hangbrug Geierlay. Onverwacht mooie en wilde beekdalen met bijzondere rotsformaties en oude watermolens brengen je uiteindelijk bij de Rijn. Een wandelvakantie met telkens weer nieuwe verrassingen als je de dalen in gaat en weer uitkomt. De ontmoeting met het Rijndal is de laatste van de vele hoogtepunten. Overnachten doe je in speciale wandelhotels die zijn ingesteld op wandelaars.

Prijs | V.a. € 569,-

 • Prijs per persoon op basis van logies en ontbijt in een 2-persoonskamer
 • Te boeken vanaf minimaal 2 personen
 • Toeslag € 150,- voor een 1-persoonskamer
 • Optioneel: hond meenemen (hoteliers berekenen een kleine vergoeding tussen € 5,- en € 10,- per nacht voor een hond. Deze kosten kunt u ter plaatse voldoen)
 • Boekingskosten € 25,- per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking, SGR Publieksbijdrage € 5,-
 • Te boeken van begin april tot eind november

Inclusief:

 • 5x overnachting in middenklasse hotels en gasthoven in een 2-persoonskamer met douche/toilet
 • 5x een stevig wandelontbijt
 • Bagagevervoer
 • Alle personentransfers waar nodig tussen start en/of eindpunt van wandeling en de hotels
 • GPS-routes
 • Reis- en tourinformatie per mail aangeleverd (Nederlands- / Duitstalig)

Niet inbegrepen zijn:

 • Heen- en terugreis (Nederland <> Hunsrück)
 • Reis van eindlocatie naar startlocatie
 • Overige maaltijden (zoals lunch en diner)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen)

Langs wilde beken met het heldere water loop je door de kloven, foto: Miez Peek

Omschrijving 6-daagse Wandelvakantie Saar-Hunsrück Steig van Kastellaun naar Boppard

Bij dit 6-daagse wandelarrangement door de Hunsrück loop je vier middelzware etappes van de Saar-Hunsrück Steig. Je loopt over goed onderhouden paden die vallen in de categorie 2 met enkele zwaardere stukken. Bekijk de categoriebeschrijvingAfwisselend doorkruis je de velden op de heuvels en de bossen in de prachtige dalen waar vrijwel altijd water stroomt. Je klimt en je daalt, maar nooit lange stukken achter elkaar, waarbij een aantal smalle passages extra concentratie vragen. Op de laatste dag heb je een steile afdaling naar de Rijn.

Service, Vervoer & Tips tijdens de wandelreis
Je loopt van hotel naar hotel waarbij je bij een aantal etappes door de hoteliers naar het beginpunt van de wandeling wordt gebracht of van het eindpunt wordt opgehaald als het hotel niet direct aan de route ligt. Je bagage wordt voor je vervoerd zodat deze klaar staat bij aankomst in het volgende hotel. Zo hoef je zelf alleen een kleine rugzak met je dagbagage mee te nemen. Parkeren kan gratis in de buurt van het eerste hotel in Kastelaun. De terugreis vanuit eindplaats Boppard naar Sohren kan met de bus. De reistijd is ca. 3 uur. Op de website van Deutsche Bahn kun je de terugreis uitstippelen.
We raden je aan voor stevige schoenen te zorgen en je vooraf goed te laten informeren over het weer. Telescoopstokken (wandelstokken) geven je extra steun op de rotsachtige gedeeltes maar zijn niet noodzakelijk. Kenmerkend zijn de vele (mooi gelegen) rustplaatsen onderweg waar je de tijd kunt nemen voor je lunchpakket. Je ontvangt voor vertrek een uitgebreid informatiepakket per mail.

Met de auto reis je in ca 4 uur naar de Hunsruck. Met het OV reis je met de trein naar Koblenz Hbf. Vanaf Utrecht is dit met ICE / EurCity in ca. 3 uur en 15 minuten met 1 keer overstappen. Tickets kun je bestellen op nsinternational. Vanaf Koblenz Hbf neem je de bus naar Kastellaun Busbahnhof in ca 1 uur zonder overstappen. Tickets kun je vooraf bestellen op Bahn.de.

*Bij onvoldoende beschikbaarheid wordt een alternatief adres gereserveerd in dezelfde categorie. Dit kan ervoor zorgen dat de route eventueel iets afwijkt.

De gemiddelde zwaarte van de routes is categorie 2, met hier en daar een stevige klim, foto: Miez Peek

Programma Wandelvakantie Saar-Hunsrück Steig van Kastellaun naar Boppard

Dag 1: Aankomstdag Kastellaun
Je reist met eigen of openbaar vervoer naar burchtstad Kastellaun. Je kunt vanuit Kastellaun een verkennende wandeling maken of een bezoek brengen aan Hangbrug Geierlay al dan niet icm een wandeling. Bezoek in de avond de ruïne met de gezellige biergarten. Je overnacht in een van de hotels in de burchtstad.

Dag 2: Wandeletappe van Kastellaun naar Schmausemühle (ca. 18 km, ca. 6 uur, ↑311 m ↓520 m)
Vandaag wandel je naar ‘the middle of nowhere’ zoals je de ligging van de oude molen (Schmausemühle) kunt noemen. De combinatie van afstand en het vele klimmen en dalen maakt dit een zwaardere etappe. Na een aanloop tussen de velden daal je af naar het Baybachtal dat de Grand Canyon van de Hunsrück wordt genoemd. Misschien wel het mooiste dal van allemaal. Geniet na je wandeling van de tuin en omgeving van de Schmausemühle, het is een prachtplek. Overnachting in Schmausemühle of middels een transfer (inclusief) in Kastellaun.

Mooi zoals de ruige bossen worden afgewisseld door bloeiende velden

Dag 3: Wandeldag van Schmausemühle naar Morshausen (ca. 10 km, ca. 4 uur, ↑322 m ↓222 m)
Als je in Kastellaun hebt overnacht wordt je ‘s morgen eerst naar Schmausemühle gebracht. Vervolgens geen al te lange wandeling vandaag maar wel een mooie door de kloof van het Baybachtal waar je gisteren al kennis mee hebt gemaakt. Met een aantal spannende rotspassages vlak langs de beek die het tempo zullen vertragen. Niet alleen door de concentratie die het vraagt maar vooral omdat het hier zo mooi lopen is. Onze tip is om je wandeling iets te verlengen door af te slaan naar het indrukwekkende burcht Walbeck (staat aangegeven ca. 2km heen en terug). Pas het laatste deel klim je het dal uit naar eindpunt Morshausen. Na de wandeling een transfer naar Emmelshausen voor je overnachting (hier zal je overigens ook de dag erna overnachten)

Dag 4: Wandeletappe van Morshausen naar Oppenhausen (ca. 16 km, ca. 4,5 uur, ↑470 m ↓453 m)
De dag begint met een transfer naar Morshausen. Vandaag tref je opnieuw een burcht en zal ook het volgende dal je bekoren. In het begin van de route kijk je uit over de Eifel en Hunsrück met o.a. burcht Ehrenburg waar je later via een smal pad langskomt. In het Ehrbachtal tref je oude watermolens totdat het dal in een smalle kloof verandert. Vanaf hier gaat het over de typisch smalle paden en trappen verder tot eindpunt Oppenhausen. De overnachting is weer in Emmelshausen. Een taxi pikt je, na een telefoontje, op.

De burcht Ehrenburg aan het Ehrbachtal, foto: Rolf Kranz, Wikimedia

Dag 5: Wandeletappe van Oppenhausen naar Boppard (ca. 18 km, ca. 6,5 uur, ↑523 m ↓771 m)
Ook nu weer begint de dag, na een heerlijk ontbijt natuurlijk, met een transfer terug naar de plaats waar je dag ervoor gestopt bent. Op deze laatste wandeldag mag je nog even flink aan de bak lopend door landbouwgebieden en langs boomgaarden totdat je aan het eind van de dag de Rijn gaat ontmoeten. Tussendoor daal je af naar de inmiddels bekende bosrijke dalen en beklim je de Horstkopf vanwaar je een haast oneindig panorama over Hunsrück en Eifel hebt. Het uitzicht over het Midden-Rijndal, UNESCO werelderfgoed, en de afdaling naar Boppard (evt. per stoeltjeslift) zijn een waardig einde van je wandelvakantie.

Dag 6: Terugreis vanuit Boppard
Na het ontbijt eindigt deze prachtige reis en keer je op eigen gelegenheid terug naar Kastellaun.

Je eindigt met uitzicht over het Middelrijndal in Boppard, waar je overnacht de laatste nacht, foto: Music4life, Pixabay

 

Reviews

Lekkere vakantie. Prachtige routes. Was ook soort ontdekkingsreis in een onbekende regio. Goede en afwisselende accomodaties.

P. van Heemst

Mijn cijfer:

9

Alles was perfect geregeld. De etappes waren prachtig, leuke overnachtingsplekken, vriendelijk personeel, bagagevervoer en vervoer naar hotel/ startpunt was prima, heerlijk ontbijt en diner. Kortom, wij hebben wederom enorm genoten van jullie goed georganiseerde reis.

A. Melis

Mijn cijfer:

9

Overzicht reis

Prijs Vanaf €569,-
Land Duitsland
Regio Hunsrück Rheinland-Pfaltz
Reisperiode maart - november
Soort reis Wandelvakantie
Type reis Individuele reis
Reisduur 5 nachten
Wandelniveau Niveau 2
Verzorging Logies/Ontbijt
Extra's

Transfers

Vervoer Eigen vervoer
Bagagevervoer Inclusief
Hond toegestaan? Ja
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?