Fietsroute ‘Via Rhôna’ begint bij het spannendste deel van de Rhône

Défilé de l'écluse, KlausFoehl, Wikimedia

De Rhône moet nog even flink aan het werk voordat de rivier vanaf het Meer van Genève vrijuit Frankrijk in kan stromen. Op de grens van Zwitserland en Frankrijk breekt ze door de bergen die de Jura en de Savoie vormen via de indrukwekkende kloof van de Défilé de L’Ecluse. Het is hier dat de Via Rhôna begint, de fietsroute langs de Rhône, die nog maar een paar jaar geleden werd geopend en in zijn geheel te fietsen is van Genève naar de Middellandse zee.

Défilé_de_l'Ecluse By A.D. (1024x581)

De Défilé de l’Ecluse (foto: A.D., Wikimedia)

Fietsend volg je de Rhône
Volg je de Via Rhôna dan fiets je vanaf het Meer van Genève mee en zie je de bergen voor je liggen. Pas op het laatst zie je hoe de Rhône zich versmalt en zich door de bergpas wurmt. Een bergpas die eeuwenlang van grote strategische betekenis was getuige ook het robuuste Fort d’Ecluse dat boven het dal uit torent. Een fort met een ingewikkeld stelsel aan bunkers en tunnels en liefst 1125 treden. Het biedt bovenal een prachtig uitzicht op de omgeving waarbij je kunt terugkijken richting het Meer van Genève.Na de passage door de Défilé de L’Ecluse krijgt de Rhône meer ruimte en tref je al snel de wijngaarden van de Haute-Savoie.

Dit gedeelte van de Via Rhôna is onderdeel van ons 7-daags fietsarrangement van Genève naar Lyon

Via-Rhone-N-between-Seyssel-and-Belley-Bugey-lC.-Martelet (900x599)

Voorbij de kloof richting het plaatsje Seyssel (foto: lC.-Martelet)

Het hooggelegen Fort d’Ecluse met zicht op het vlakke land richting het Meer van Genève (foto’s Jessica Gardner en Mifl68, Flickr)

Bekijk ons 7-daags Fietsarrangement ‘Via Rhôna’ van Genève naar Lyon

 

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?