Wandelen door de langste kloof van Duitsland in het Zwarte Woud

Foto: Heinz Bunse, Flickr

Het water van de Wutach heeft het meest avontuurlijke beekdal en tevens langste kloof van Duitsland in het Zwarte Woud gevormd. De beek snijdt op sommige stukken als een mes door het landschap met o.a. de spectaculaire Wutachschlucht (kloof) tot gevolg. Dat doet ze midden in de dichte wouden waarvan de bodem in het voorjaar met bloemen zijn bedekt. Schoonheid en avontuur komen samen bij een wandeling langs de Wutach.

retemirabile

Het dal van de Wutach vanuit verschillende perspectieven (foto Retemirabile, flickr)

De Wutachschlucht kun je alleen wandelend bereiken, in het natuurgebied is ander vervoer niet mogelijk. Dat de natuur het hier goed doet in deze afgeschermde omgeving is geen wonder. Je vindt hier de helft van de in midden-Europa voorkomende plantensoorten en er is een grote populatie ijsvogels en vlinders. De kloof, die uit verschillende delen bestaat is in totaal ca. 20km lang.

Naast de Wutach hebben tal van andere beken hun littekens in het Zwarte Woud achter gelaten. Je kunt de prachtige dalen en kloven combineren met de 199km lange ‘Schluchtensteig’. Deze meerdaagse wandelroute laat je de mooiste plekken zien en is een van de Top Trails van Duitsland.

Bekijk onze 8-daagse wandelreis over de Schluchtensteig in het zwarte Woud

waltercolor

foto’s door Watercolor, flickr

 

 Bekijk onze 8-daagse wandelreis over de Schluchtensteig in het zwarte Woud

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?