Wie durft te overnachten in een Schots Spookkasteel?

foto Ust 1 Snap, flickr

Gasten maken melding van een meisje dat ‘s morgens vroeg door de gangen loopt en stampend over de trappen rent. ‘The Green Lady’ die frequent doch onverwacht op verschillende plekken in het kasteel verschijnt. Onverklaarbare geluiden, voorwerpen die zich zelf verplaatsen en voetstappen die steeds dichterbij komen. Gelukkig kun je met een gerust hart slapen in een spookkasteel…

Spookkastelen horen bijna net zoveel bij Schotland als whisky. ‘The Ghost Castles’ en ‘Haunted Houses’ spreken tot de verbeelding voor ieder die zich niet al te snel uit de slaap laat houden. In veel spookkastelen kun je gewoon overnachten, zelfs een ghost-tour boeken of je gewoon laten verrassen door het onverwachte en onverklaarbare. Overigens niet alleen ‘s nachts. Veel geesten zijn zo vertrouwd geworden dat je ze op elk moment tegen kunt komen. We pikken drie mogelijkheden voor een ‘spooky’ verblijf  uit op de site van Haunted Rooms.

Tulloch Castle (Dingwall, noord Schotland)
De aanwezigheid van The Green Lady, van wie een groot schilderij in de hal hangt, kun je haast niet missen in het 13-eeuwse Tulloch Castle. Dat vooral door de onverklaarbare geluiden en de ijzige wind die plots op de vreemdste plekken op kan steken. Dat de hotelbar naar The Green Lady is vernoemd geeft wel aan hoe vertrouwd men met haar aanwezigheid is geraakt. Het robuuste kasteel ligt iets ten noordwesten van de noordelijke stad Inverness. Bekijk Tulloch Castle op de site van Haunted Rooms.

Tulloch Castle (foto mydaily.co.uk)

Tulloch Castle (foto mydaily.co.uk)

Auchen Castle (Dumfries, zuid Schotland)
Haar gedrag is onvoorspelbaar maar het personeel en vele gasten zijn er zeker van: er rent een jong meisje over de trappen en door de gangen van Auchen Castle. Ook dit kasteel heeft haar oorsprong in de 13e eeuw. Het is inmiddels een populair luxehotel met tal van outdoor activiteiten. Het ligt gunstig nabij de highway tussen noord Engeland en Glasgow.
Bekijk Auchen Castle op de site van Haunted Rooms.

Auchen Castle (foto Hugh Gray, flickr)

Auchen Castle (foto Hugh Gray, flickr)

Dalhousie Castle (Edinburgh)
In dit 13-eeuwse kasteel zijn meerdere geesten gezien maar de aan de hongerdood gestorven Sir Alexander Ramsay wordt het meest gezien. In de kelders kun je de Grey Lady tegenkomen. De aanwezigheid van geesten is er zo vertrouwd dat er regulier ghost-tours te boeken zijn. Dalhousie Castle is nu een luxe hotel met spa faciliteiten en ligt aan de South Esk rivier iets ten zuidoosten van Edinburgh. Bekijk Dalhouisie Castle op de site van Haunted Rooms.

Dalhousie Castle Edinburg (foto Dalhousie Castle)

Dalhousie Castle Edinburg (foto Dalhousie Castle)

Haunted Rooms heeft nog veel meer keuzes voor spookovernachtingen in verschillende prijsklassen. Niet alleen kastelen maar ook (oude) landhuizen worden door geesten bewoond. Net zo spannend en vaak iets gunstiger voor de portemonnee.

>> De titelfoto is van Ust 1 Snap, flickr

 

 

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?