Smokkelroute door het Kammerwald op de grens van Duitsland en Luxemburg

Foto: Pierre Haas

Voor je het weet loop je langzamer, helemaal meegetrokken in de verhalen die bij het Kammerwald horen. Voel je smokkelaar als je over de eeuwenoude paden loopt en pas op voor de wachters van de Graaf van Vianden die je zomaar kunnen betrappen. Ooit was hij hier de baas. Majestueuze eiken zorgen ervoor dat je kunt schuilen. Het Kammerwald op de grens tussen Duitsland en Luxemburg roept deze historische sfeer op.

Het kasteel en de eik
Het riviertje de Our vormt hier lange tijd de grens en zie je een deel van de route onder je liggen. Daarachter het zicht op het kasteel van Vianden maar misschien maakt de 350 jaar oude en ruim 32 metere hoge koningseik op je route wel de meeste indruk. Door en rond het Kammerwald loopt de Nat’Our Route 6, onderdeel van het wandelnetwerk in Natur Wandelpark DeLux. Je loopt niet alleen in het bos maar ook door open stukken o.a. in het Gaybach-dal. Een gebied vol historie, goed onderhouden en met uitstekende bewegwijzering. Prettig om in het oude centrum van Vianden af te sluiten.

De Nat’Our Route 6 Kammerwald is ruim 14km lang en kent een aardig hoogteverschil. Je stijgt en daalt een aantal keer. Ga voor meer details over Nat’Our Route 6 op: naturwanderpark.eu/nl

Bekijk ook ons 5-daagse wandelarrangement (volpension) door Natuurwandelpark DeLux

Kasteel-bij-Vianden_volker-teuschler

Kasteel van Vianden (foto: Volker Teuschler)

Kammerwald2_pierre-haas

Een koningseik solitair in het landschap van de Eifel (foto: Pierre Haas)

Kammerwald_pierre-haas

Landerijen die je passeert tijdens de route (foto: Pierre Haas)

Meer informatie over Naturwanderpark DeLux
Een wandelproject ontstaan uit de samenwerking tussen meerdere regio’s in de grensstreek van Duitsland en Luxemburg. In totaal zijn er 23 wandelingen samengesteld, deels uit al bekende routes maar nieuw zijn de 9 grensoverschrijdende wandeltochten. Zo komen drie van oudsher bekende wandelregio’s als de Duitse Eifel, de Luxemburger Ardennen en de Luxemburger Schweize (met het bekende Müllertal) samen. In het Naturwanderpark DeLux brengen de wandelingen je door 4 afzonderlijke natuurparken.

Meer wandel- en fietsinspiratie over de Eifel op ECKIV

bekijk ook

Wandelvakantie Eifel in natuurwandelpark DeLux+

Wandelvakantie Duitsland

  • Individuele reis
  • 4 nachten
  • Hele jaar
  • Logies/Ontbijt plus Lunchpakket
  • Eigen vervoer
vanaf €279,-
Eifelsteig kompleet van Aken naar Trier+

Wandelvakantie Duitsland

  • Individuele reis
  • 16 nachten
  • Hele jaar
  • Logies/Ontbijt plus Lunchpakket
  • Eigen vervoer
vanaf €1549,-
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?