Sneeuwwandel avontuur in de Franse Alpen

Zin om de charme van de sneeuw te ervaren in een avontuurlijke winterbelevenis? Zonnetje op je gezicht maar ook weten wat je moet doen als de omstandigheden in de bergen zwaarder worden. We vonden een organisatie die het nuttig met het aangename combineert in een actieve week in de sneeuw, zonder skiën.

img_1723site

Tijdens de Snowshoe Adventures week ga je dagelijks vanuit een comfortabel chalet op pad. De gids neemt je op sneeuwschoenen (raguettes) mee de natuur rond het dorp Samoëns in. Genietend van het winterlandschap maakt hij je wegwijs in de wereld van sneeuw. Zo leer over kaartlezen in winterse omstandigheden, veiligheidsaspecten als omgaan met een lawine-pieper en het bouwen van een sneeuw-bivak in noodsituaties. Hoogtepunt is een overnachting in een berghut, onderdeel van een tweedaagse tocht.

Je hoeft geen topsporter te zijn om aan dit programma mee te doen en ervaring met sneeuwwandelen is niet nodig. Een goede basisconditie en een avontuurlijke instelling is genoeg.
Kijk voor alle informatie op de site van Alpadventures (Nederlands). Let op de specifieke data die er zijn voor de Snowshoe Adventures week.

img_1420%20site

Kijk voor alle informatie op de site van Alpadventures (Nederlands)

> Foto’s door Alpadventures

 

 

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?