Een spannende nieuwe hangbrug…

Liever over de gletsjer of is een hangbrug beter? De klimaatverandering maakt het eerste bij een passage door de Weiswasserkloof niet meer mogelijk. Sinds afgelopen zomer kun je daarom via een smalle hangbrug het ravijn in Zwitserland oversteken. De Aspi-Titter Hängebrücke is met 160m niet heel lang maar met een diepte van 120m en de ruige omgeving wel een heerlijke uitdaging voor avontuurlijke wandelaars.

13934785_675687575911897_8724885637062344444_n

De Aspi-Titter Hängebrücke met het Rhônedal op de achtergrond (foto facebook)

Wandelnetwerk
De hangbrug is onderdeel van een netwerk aan hooggebergte wandelroutes die de Gotthardregio verbindt met Wallis. De Fiesschergletsjer is het kleine broertje van de nabij gelegen Aletsch-gletsjer, de grootste gletsjer van de Alpen. Als wel vaker betekent de aanleg van een hangbrug een sterke impuls voor de (wandel-)infrastructuur in regio’s die voorheen minder bekend waren. In dit geval voor de plaatsen Bellwald en Fieschertal vlak aan het Rhônedal. De hangbrug is met crowdfunding betaald en er zijn plannen het wandelnet en de overnachtingsmogelijkheden te verbeteren en het gebied zo te ontwikkelen tot een duurzame wandelregio.

Informatie
De De Aspi-Titter Hängebrücke ligt nabij de smeltende Fiesschergletsjer in sneeuwrijk gebied. Van 1 november tot 1 mei is de doorgang gesloten. Je vindt alle informatie over de hangbrug op de speciale website. Er is een Nederlandstalige website met wandelinformatie vanuit het dorp Bellwald.

>> Titelfoto Facebook Aspi-Titter Hängebrücke

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?