Spectaculaire ‘Vier-meren-wandelroute’ Engelberg, hartje Zwitserland

Foto: Vasile Cotovanu, Flickr-

In het hart van Zwitserland ligt het Vierwoudstedenmeer, met aan zijn oevers de stad Luzern. Omringd door imposante bergketens, uitkijkend over het prachtige meer en de winkels met hun internationale allure, is de stad een comfortabel vertrekpunt voor een actieve wandel- of fietsvakantie. Zo vind je even ten zuiden van Luzern de plaats Engelberg aan de voet van de berg Titlis. Vanuit hier kun je de unieke ronddraaiende liftkabine nemen naar de top van de Titlis, om daar een wandeling over de hoogst gelegen wandelbrug van Europa te maken. Voor een van de mooiste wandelroutes in Centraal-Zwitserland start je bij Melchsee-Frutt voor de spectaculaire Vier-meren-wandelroute.

VIER-MEREN-WANDELROUTE BIJ ENGELBERG | Deze wandelroute behoort tot de mooiste in Centraal-Zwitserland. De route start bij de Melchsee, te bereiken met de kabellift vanuit Futt. De route loopt langs de Melchsee van waar je door het indrukwekkende, vrijwel boomloze berglandschap naar de drie volgende meren Tannensee en Engstlensee gaat. Met onderweg uitzicht op de verderop gelegen Berner Alpen. Vanaf de Engstlensee gaat het eerst naar boven over de Jochpass, waarna je over groene almen bergafwaarts loopt om te eindigen bij de Trübsee. Hier kun je de lift omhoog nemen naar de top van de Titlis om de hoogste wandelbrug te ervaren of de lift omlaag naar Engelberg. Meer over de vier-meren-route

Vanaf de Engstlensee gaat het bergafwaarts over de groene almen om te eindigen bij de Trübsee.

–> Klopt niet. het gaat erst naar boven. Je heeft de moglijkheid om een stoeltjeslift te pakken.

Vanaf de Engstlensee gaat het erst naar boven naar de Jochpass een darnaa weer naar beneden naar de Trüebsee…

WANDELEN IN REGIO LUZERN OP INTERACTIEVE VIDEO | Op uitnodiging van het Zwitsers Verkeersbureau werden de Belgische presentator/acteur Louis Talpe en wielrenster Puck Moonen uitgenodigd om hun wandel- en fietservaringen in de regio Luzern vast te leggen op een interactieve video. Volg je de wandelaar of de fietser, of allebei?

 

 

Hier begint je vier-meren-route aan de Melchsee bij Frutt, foto: Benjamin Chaulet, Flickr

De hooggelegen Tannensee, foto: Patrick Nouhailler, Flickr

De idyllisch gelegen Engstlensee, foto: pxhere

Hier eindigt de Vier-meren-wandelroute bij Engelberg, foto: Fischer Lamprecht, Wikimedia

De hoogst gelegen wandelbrug op de top van de Titlis, zie ook de video

 

 

Klik hier voor: Wandelen regio Luzern  •  Accommodaties regio Luzern

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?