Beleef een sprookjeswinter in Thüringen

Foto: thueringen-entdecken.de

De dichte bossen van Thüringen ademen een sprookjesachtige sfeer uit als de sneeuw over het landschap valt. De populaire wandelregio biedt winters vermaak in alle soorten. Van skiën en langlaufen tot een sneeuwwandeling over het beroemde langeafstandspad de Rennsteig. Neem tussendoor vooral in alle rust de prachtige omgeving in je op.

Een prima uitvalsbasis is het Kuuroord Masserberg dat vlakbij de Rennsteig midden tussen de donkere dennenbossen ligt. Je vindt er allerlei wintersportmogelijkheden op ongeveer 700mtr hoogte. Zelf als er een metersdikke sneeuwlaag ligt zijn de routes en paden op de Massenberg goed onderhouden en kun je bv. direct vanuit het kuuroord een winterwandeling maken. Een heel andere belevenis geeft een tocht met de sledehonden die je haast kwispelend meenemen de natuur in.

De dorpen in de dalen vormen het hart van de vele ‘winterschilderijtjes’ die het landschap in Thüringen biedt. ‘s Avonds hangt er in de meeste dorpen een feeërieke sfeer en kun je in de restaurants genieten van de lokale gerechten. Ga voor meer informatie over de winterwandelen in Thüringen naar:thueringen-entdecken.de

 Meer wandel- en fietsinspiratie over Thüringen op ECKTIV

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?