Ultieme wandelervaringen over de mooiste Valley’s van Amerika

Foto: Ben Töller

Wandelen in de Valley’s in het westen van Amerika is een ultieme ervaring. Als je de onderstaande beelden en ervaringen ziet kun je bijna niet kiezen welk nationaal park je zou willen bezoeken. De versteende zandduinen van White Pocket of het wandelparadijs Zion. En wat dacht je van de wandelroute langs de South Rim van de Grand Canyon, waar je kilometers lang een fabelachtig uitzicht hebt over de wereldberoemde canyon.

ARIZONA

Foto en wandelervaring: Antwan Janssen, Ecktiv Community

White Pocket: Een van de mooiste wandelgebieden is voor mij White Pocket, een klein gebied in het noorden van Arizona. Vanuit Kanab of Page kun je per 4WD dit gebied bereiken. Het gebied bestaat uit verschillende versteende zandduinen in de meest prachtige vormen. Trek minimaal 1 volle dag uit om te genieten van al het moois.

 

UTAH,-Ivonne

Foto en wandelervaring: Ivonne Calis, Ecktiv Community

Wandelen in een levensgrote kloof: Zion National park is nog steeds één van mijn favoriete nationale parken in het westen van Amerika. De natuur in de grote Zion en de kleinere Kolob canyons blijft je verbazen. Wat een variatie! Zion is een waar paradijs voor wandelaars. In het park kun je makkelijk kiezen welk van de vele wandelingen bij je past.

 

UTAH,-Fototraveller

Foto en reiservaring: Fototraveller, Ecktiv Community

Antilope Canyon: Een bekend fenomeen als je richting Zuid West Amerika gaat. Een uitgesleten spleet die door de lichtinval de mooiste surrealistische beelden laten zien. In dit geval was het de Upper Antilope Canyon. De mooiste tijd om het te bezoeken is rond 11.00 uur.

 

ARIZONA,-leeuw

Foto en wandelervaring: Lione Kolsteren, Ecktiv Community

South Rim: Langs de South Rim van de Grand Canyon loopt een mooi wandelpad, waar je kilometers kunt struinen vlak langs de kloof. En dan krijg je ongeveer dit te zien. Mooi hè.

 

ARIZONA,-Tibor-Lelkes

Foto en wandelervaring: Tibor Lelkes, Ecktiv Community

Colorado River: Deze rivier ontspringt in de Rocky Mountains in de staat Colorado en doorstroomt verschillende staten. Het bekendste stuk is zonder twijfel bij de Grand Canyon. Door vele miljoenen jaren erosie heeft de rivier een van de grootste kloven ter wereld gevormd. Op de foto een van de bekendste plekken van de Colorado rivier: de Horse Shoe Bend. En zeg nou zelf, het uitzicht is geweldig hier.

 

CALIFORNIE,-willemien

Foto en reiservaring: Willemien Jongman, Ecktiv Community

Zoutpilaren eiland: Mono Lake, Lee Vining, Californië. Op een paar kilometer ten oosten van de ingang van het Yosemite National Park bevindt zicht het Mono Lake. Het zoutmeer kent in het noorden en zuiden grillig gevormde zoutpilaren de zogenaamde tufa’s, ze zijn gevormd door twee verschillende zoutsoorten. Langs een gedeelte van het meer is een wandelpad ‘Tufa trail’ uitgezet met informatieborden. Leuk om te lopen en kennis over het ontstaan en het leven op en in het meer te weten te komen.

 

ARIZONA,-Ben-Toller

Foto en wandelervaring: Ben Töller, Ecktiv Community

Sterren en cacti in Saguaro National Park: Saguaro National Park is een nationaal park in de Amerikaanse Sonorawoestijn, in de staat Arizona. Het park bestaat uit twee delen en dankt zijn naam aan de saguaro, een reuzencactus die veel in dit gebied voorkomt. De cactus kan meer dan 15 meter hoog worden. Deze foto nam ik tijdens een warme nacht, onder de sterren.

Klik voor meer wandelervaringen op: ArizonaUtahCalifornië 

 

Wil je ook wandelen in de mooiste parken van Amerika?

We vonden deze reis voor je >>


or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?