Van boswachtershuis naar boswachtershuis in de verlaten Provençaalse Alpen

Foto's: Bandefm, Flickr

We hebben allemaal wel gehoord van de gebieden in zuidelijk landen waar de bevolking is weggetrokken en de dorpen onbewoond achterblijven. Zo’n gebied vind je ook in de Provençaalse Alpen, waar de bevolking eind 19e eeuw noodgedwongen wegtrok na een aardbeving. Nu is het gebied al sinds 1880 in handen van het Franse Staatsbosbeheer, waardoor de natuur zich op een unieke manier heeft kunnen ontwikkelen.

Wat dacht je van een wandel groepsreis naar deze verlaten ongerepte streek, waarbij je overnacht in gerestaureerde boswachtershuizen. Stel je voor een trektocht met gids waarbij je langs verlaten dorpjes komt, soms even stil staat bij een gerestaureerd kerkje of een praatje maakt met een van de herders van de schaapkuddes die er rondtrekken. En voor de rest alleen de geluiden van de natuur.

Zou je in zijn voor een wandel groepsreis naar deze verlaten streek in de Provençaalse Alpen? Stuur ons dan het vrijblijvend interesseformulier onderaan deze pagina. Dan houden we je als eerste op de hoogte, of verwijzen je door naar de juiste aanbieder.

Devoluy-2

Hoewel je nog in de Alpen bent, proef en ruik je al de Provence

Devoluy-3, bandefm, Flickr

Alleen de schaapskuddes verstoren af en toe de stilte

Devoluy-4

Op weg naar het volgende gerenoveerde boswachtershuis

Devoluy-5

Paden? Soms helemaal geen paden.

Devoluy-6

Hier en daar een vervallen ruïne

Devoluy-7

Een eenzaam kerkje neemt je mee naar het verleden

Devoluy-8, sources-du-buech.com

Misschien gaan we hier wel overnachten

VRIJBLIJVEND INTERESSE FORMULIER

Wandel groepsreis Provençaalse Alpen

Ja, ik ben wel nieuwsgierig naar een wandel groepsreis naar de Provençaalse Alpen. Hou me maar op de hoogte of verwijs me door naar een gespecialiseerde aanbieder

 

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?