Van Gogh Fietsroute: 435km verdeeld over 10 etappes door Noord-Brabant

Foto: VisitBrabant.com

Het Brabantse leven en landschap vormen de basis van het werk van Vincent van Gogh (1853-1890). In Brabant werd Vincent geboren, hier groeide hij op, vond hij inspiratie, zette hij zijn eerste schetsen op papier, ontwikkelde hij zich tot schilder en maakte hij zijn eerste meesterwerk: De aardappeleters. De Van Gogh fietsroute heeft een totale lengte van 435 kilometer, verdeeld over tien fietsroutes. De routes zijn met elkaar verbonden door Van Gogh-verbindingsroutes. Je geniet van de gevarieerde Brabantse landschappen en bezoekt plekken die Van Gogh hebben gevormd.

Ga voor de Van Gogh Fietsroute in Noord-Brabant naar: visitbrabant.com/nl

TIP: HET ROUTEBOEK ‘VINCENT VAN GOGH FIETSROUTE’ | Deze gids biedt een aantrekkelijke vorm met een aaneengesloten route van Eindhoven over Amsterdam naar Auvers-sur-Oise en Parijs. Een afstand van 900 kilometer, die echter ook makkelijk in twee gedeelten kan worden afgelegd, passend binnen een week. Een route die begint met een blik op de Gennepse en Collse watermolens en eindigt bij de dorpskerk van Auvers-sur-Oise, of desgewenst op Montmartre met uitzicht over de Parijse daken op de Notre Dame en de Eiffeltoren.
Onderweg komt de fietser ook tal van onverwachte onderwerpen en bezienswaardigheden tegen die niet met Van Gogh samenhangen, zoals historische binnensteden, het Middelpunt van Nederland, indrukwekkende scheepsliften en fraaie kastelen.

Je kunt het boek ‘Van Gogh Fietsroute’ bestellen bij: dezwerver.nl

Binnenpagina ‘Van Gogh Fietsroute’

Meer wandel- en fietsinspiratie over Noord-Brabant op ECKTIV

bekijk ook

Fietsvakantie Maasroute van Maastricht naar Nijmegen+

Fietsvakantie Nederland

  • Individuele reis
  • 5 nachten
  • 1 mei - 24 september
  • Logies/Ontbijt
  • Eigen vervoer
vanaf €619,-
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?