Van kust naar kust over de historische Engelse ‘Hadrians Wall’

Foto: Marjolijn Klik, Ecktiv Community

Het bouwen van muren als grensafscheiding is letterlijk zo oud als de weg naar Rome. Dat kun je zelf ontdekken als je het Hadrian’s Wall Path in Noord-Engeland loopt. Gebouwd door de Romeinse keizer Hadrianus in de jaren 122 tot 128 na Christus. Vandaag behoort de muur tot UNESCO wereld erfgoed en is het tevens een van de klassieke lange afstand routes van Groot-Brittannië.

De 140 km lange Hadrians Wall op de kaart, Mike Bishop, Flickr

De route volgt de Hadrian’s Wall van kust naar kust over een lengte van 140km. Begeleid door de mooiste Engelse luchten kom je onderweg niet alleen veel oude historische plekken tegen, maar ook authentieke kleine dorpen met gezellige pubs en levendige markten. Marjolijn Klik ( Ecktiv Community ) deed de route een aantal jaar geleden en deelt haar ervaringen.

Hadrian's-wall-marjolijn2

Marjolijn: Het pad volgt zo veel mogelijk de Muur van Hadrianus (althans: wat daar nog van over is). Deze muur was destijds de meest noordelijke grens van het Romeinse Rijk. De route is interessant voor liefhebbers van landschap en natuur, maar ook voor mensen die meer historisch en archeologisch geïnteresseerd zijn.

Hadrian's-wall-marjolijn6

Marjolijn: Op het traject Newcastle- Hexham kom je bij St. Oswald’s Hill langs een slagveld. Hier werd rond 635 slag geleverd tussen Angelsaksen en Kelten, tussen koning Oswald van Northumbria en Cadwallon uit Wales.

Pub-aan-de-Hadrian's-wall

Marjolijn: Vaak gaat de route door onbevolkt en onherbergzaam gebied, maar hier zijn we in Corbridge. Er gaat vanaf de muur een “circular walk”, een ommetje, naar Corbridge omdat hier een groot, belangrijk Romeins fort en militair hoofdkwartier was waarvan je de resten kunt bezoeken.

Twee mooie wandelvakanties naar de Hadrians Wall vind je op: wandelvakanties.com

 

Foto’s en ervaringen van Marjolijn Klik ( Ecktiv Community )

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?