De verborgen eilanden van Thailand

Ze bestaan nog: Thaise eilanden als verborgen pareltjes zonder dat je er bootladingen bezoekers tegenkomt. We zochten drie eilanden uit waar je het relaxte strandleven uitstekend kunt comineren met wandelen of fietsen.

Ko Kut Island. De meeste eilanden in de Golf van Siam zijn overspoeld door het toerisme. De ligging, verder van het vasteland, maakt dat het eiland tot nu toe is ontzien, al zijn de voorzieningen (o.a. kleinschalige resorts en excursies) vergelijkbaar. Een brommertje of mountainbike huren op het eiland (deels onverharde wegen) behoort tot de mogelijkheden. Ideaal om je naar het beginpunt van de vele korte hikes op het eiland te begeven. Zo kun je wandelen naar paradijselijke watervallen of een nachtelijke tocht maken langs door vuurvliegjes verlichte bomen. Wil je het rustiger aan doen maak dan een boottocht b.v. om te gaan snorkelen of de pareloesterkwekerij te bezoeken. Het eiland is bereikbaar per boot vanaf Laem Sok en het grotere eiland Ko Chang. Ko Kut heeft een eigen Nederlandstalige website met uitgebreide informatie: www.kohkood.nl

Ko-Kut-(bluezzz.nl)

Ko Kut / bron bluezzz.nl

Ko-Kut-Island-(bingfoto)

Ko Kut Island

Similan Eilanden
Deze ongerepte archipel ligt zo’n 60km in de Andaman Zee. Dagelijks varen er boten (’s ochtends vroeg) vanuit Thap Lamu op het vasteland. Hier vind je ook reisbureautjes die korte package reizen aanbieden.
De Similan eilanden zijn bij uitstek geschikt voor mensen die wat avontuurlijker zijn ingesteld. De eilanden zijn te steil om te fietsen maar een wandeling naar de top van het moedereiland is een must. Je hebt dan een prachtuitzicht over de eilandengroep.
Er varen continue longboats tussen de eilanden waar je korte hikes kunt maken. Vergeet ook niet te gaan snorkelen of duiken want de kans op het zien van haaien, schildpadden en roggen is erg groot. Er zijn eenvoudige bungalowaccommodaties en er worden tenten verhuurd, allen in een geweldige setting.

Similan-(thaisailing.com)

Similan Island / bron thaisailing.com

similan-(uncoveredtracks)

Similan Island / bron uncoveredtracks

similin-(thailanddiveandsa

Similin Island / bron thailanddiveandsail

Ko Tarutao
Dit eiland is onderdeel van een Marine Nationaal Park van 51 eilanden, de meeste onbewoond en met een maagdelijk regenwoud. Er rijden amper auto’s zodat de wegen gebruikt worden om te fietsen. Je kunt er ook mountainbiken door het regenwoud. Er zijn veel wandelmogelijkheden. Van korte hikes door het regenwoud tot langere wandelingen langs de kust waarbij je afwisselend over het strand en door het regenwoud loopt. Maak o.a. een boottocht naar de ‘Crocodile Cave’ of bezoek de oude gevangenis op het eiland. Je kunt er verder zeekayakken, duiken en zeilen. Er zijn genoeg overnachtingsmogelijkheden, van bungalows tot kamperen op het strand.
Ko Tarutao ligt ten noorden van het Maleisische eiland Langkawi en is per boot bereikbaar vanuit Pak Bara (dagelijks).

Tarutao-(john-en-cata-flic

Tarutao / bron john en cata flickr

Tarutao-Crocodile-Cave-(pa

Tarutao Crocodile Cave / bron panoramio

Tarutao-Islands-(bluezzz

Tarutao Islands / bron bluezzz.nl

 

Onontdekte eilanden voor rustzoekers Voor wie het ECKTIVe bestaan wil afwisselen met terugtrekken op onontdekte eilanden heeft de Nederlandse website www.bluezzz.nl een overzicht voor rustzoekers.

bron voor dit artikel is www.oocities.org/glenn_ord

 

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?