Verborgen Plekken: Het Eiland van Brienenoord

Onder de van Brienenoordbrug in Rotterdam ligt een prachtig natuurgebied op een eiland. Anne van der Feest is er geweest in haar zoektocht naar Verborgen Plekken in Nederland. Dagelijks  rijden duizenden auto’s over de van Brienenoordbrug. Anne ging er onder en vertelt over een mooi stukje natuur dat maar weinig mensen weten te vinden.

Letterlijk een Verborgen Plek
Als het gaat om verborgen plekken, dan is het eiland van Brienenoord een echt verborgen stukje. Op het 17ha grote eiland is de landschappelijke variatie groot. Er komen allerlei soorten vogels, planten en vlinders voor die in het bos en op de grasvlakten leven. Het wordt beheerd door het Zuid-Hollands Landschap die er enkele Schotse Hooglanders hebben losgelaten zodat het gebied voor een groot deel open blijft. Naast het open water van de Maas vind je er kleine poelen en is er een heuse getijdengeul.

brienenoord4 (900x494)

Oase in de stad
Het gebied is vrij te bezoeken, honden zijn aangelijnd toegestaan. Er is maar een toegangsweg vanwaar je het eiland, via een ophaalbrug, op kunt. Het is even zoeken tussen de bedrijven door, maar eenmaal gevonden waan je je snel in een andere wereld. Tussen de bomen door is de skyline van Rotterdam te zien. Helemaal stil is het niet, het autogeluid van de A16 is aanwezig. Toch lijkt het een oase van rust in de stad. Een bezoek meer dan waard.

Informatie
Op de website van het Zuid-Hollands Landschap vind je meer informatie over het Eiland van Brienenoord met o.a een stukje geschiedenis over het ontstaan en hoe je er komt.

> Dit artikel incl. foto’s is een bijdrage van Anne van der Feest ( Ecktiv Community )

brienenoord6 (900x600) brienenoord1 (895x593)brienenoord2 (900x600)

Meer informatie over het Eiland van Breinenoord

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

1 Reactie

Comments are closed.

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?