Verkenning nieuwe huttentochten 2021 in de Brenta Dolmieten

Foto: van de Voorproevers

Mailtje Andries: ‘Ha Sebastiaan, Huttentocht goed verlopen, wat een fantastisch en indrukwekkend gebied.’

Half augustus 2020 gingen Andries en zijn twee broers voor ons naar het machtige Brenta massief in de Dolomieten om één van onze nieuwe huttentochten voor 2021 te testen. Als ervaren bergwandelaars en huttentochtliefhebbers zijn ze enthousiast over het gebied, maar geven ook aan dat je voor de routes wel bergervaring moet hebben. Verder kregen we genoeg gedetailleerde tips voor één of meerdere nieuwe huttentochten in de Brenta Dolomieten in 2021.

Voorproevers Andries en zijn broers, 10-14 augustus in de Brenta Dolomieten

Hieronder een voorproefje aan de hand van één dagetappe en een foto impressie van de hele tocht.

Alle wandeldagen werden de statistieken bijgehouden. Hier dag 3.

Testdag 3: Rifugio Graffer – Rifugio Pedrotti
Vanuit de berghut loop je onder de kabelbaan door naar de Grostè-pas. Vanaf hier kun je direct de kortste route nemen, maar mooier is om eerst een stukje richting de wereldberoemde Via ferrata delle Bocchette te lopen. Via deze route wandel je vlak langs de Brenta Dolomieten en kom je uit bij Rifugio Tuckett waar je onder het genot van een hapje en drankje kunt genieten van het grandioze uitzicht op het imposante berglandschap om je heen. Daarna daal je eerst een stukje om vervolgens geleidelijk te stijgen naar Rifugio Brentei. Ook hier is de mogelijkheid tot eten en/of drinken. Vanaf de berghut loop je langs een prachtige kapel richting Bocca di Brenta. Over een fantastisch bergpad tussen het imposante grijze dolomiet klim je nu echt de Brenta Dolomieten in. Via twee (goed begaanbare) sneeuwvelden en een serieus stukje klim-en-klauterwerk bereik je de pas Bocca di Brenta. Na een korte daling bereik je Rifugio Pedrotti, de hoogst gelegen hut van deze huttentocht (2439 meter).

Ervaring: Fantastische route, deze dag loop je pas echt de Brenta Dolomieten in, zoals we ons hadden voorgesteld.

Ben je geïnteresseerd in één van onze nieuwe huttentochten voor 2021, laat dat dan weten via het formulier onderaan deze pagina. Dan houden we je als eerste op de hoogte.

We danken Andries en zijn broersr voor hun kritische verslag, waardoor we onze nieuwe huttentochten zo optimaal kunnen ontwikkelen en beschrijven.

 

Ben je geïnteresseerd in één van onze nieuwe huttentochten voor 2021, laat dat dan weten via het formulier onderaan deze pagina. Dan houden we je als eerste op de hoogte.

VRIJBLIJVEND INTERESSE FORMULIER

Nieuwe ECKTIV huttentochten 2021

Ja, ik ben wel nieuwsgierig naar jullie nieuwe huttentochten. Hou me maar op de hoogte.

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?