‘Vias Verdes’: Groene fietsroutes dwars door de natuur in Spanje

Foto: El Pantera, Wikimedia

Zoals je in meer landen ziet worden oude niet meer gebruikte spoorbanen omgebouwd tot prachtige fiets- en/of wandelroutes. Zo ook in Spanje waar inmiddels door het hele land heen tientallen ‘Vias Verdes’ routes zijn geopend met nu al een gezamenlijke lengte van ruim 2400km. De routes variëren in lengte van nauwelijks 5 tot 250km. De oude spoorlijnen lopen veelal dwars door ongerepte natuur, en werden zoals begrijpelijk zo vlak mogelijk gehouden. Al met al zijn de ‘Vias Verdes’ een unieke manier om het land, zowel qua natuur als cultuur te leren kennen.

Hoewel de routes vooral door de natuur lopen en je onderweg vaak wel een bar of restaurant tegenkomt, is het toch raadzaam om zelf wat te eten en drinken bij je te hebben. De routes zijn veilig en rustig omdat er geen ander verkeer is dan wandelaars en fietsers. Jaarlijks komen er nog nieuwe routes bij. Meer informatie over ‘Vias Verdes’ vind je op: spain.info/nl

Zou je ook eens een ‘Via Verde’ willen fietsen? Dan kun je de komende winter een ‘Via Verde’ doen aan de Spaanse kust. Deze 8-daagse Vlieg-fietsvakantie begint en eindigt in de fietsvriendelijke stad Valencia. Op dag zeven heb je er alle tijd om de derde stad van Spanje te verkennen. De route ‘Via Verde’ die je volgt in de 5 fietsdagen voert je vanuit Teruel in het binnenland terug naar de Middellandse zee. Waarbij je door verschillende landschappen fietst. Van overweldigende natuur tot historische plaatsen waar je niet uitgekeken raakt. Overnachten doe je in comfortabele accommodaties van viersterrenhotel tot B&B.

Bekijk onze 8-daagse Vlieg-fietsvakantie over de Via Verde naar Valencia

De 8-daagse Vlieg-fietsvakantie leidt je over de Via Verde vanuit het binnenland naar fietsstad Valencia aan de Middellandse zee, waar je op de laatste dag alle tijd hebt om de stad te bezichtigen.

Bekijk de 8-daagse Vlieg-fietsvakantie over de Via Verde naar Valencia

De dagetappes variëren van 45 tot 70km. Ter plaatse kun je kiezen uit een gewone fiets of e-bike.

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?